Boala obrajilor pălmuiți: cauze, simptome și tratament Boala obrajilor pălmuiți,...
Read MoreGreva suptului (denumită și grevă de alăptare) apare destul de frecvent, la mulți bebeluși, iar odată ce vei afla această informație, vei găsi puterea necesară să depășești aceste momente destul de grele.
Dacă bebelușul tău a fost întotdeauna receptiv atunci când a venit vorba despre alăptare, dar dintr-o dată refuză cu tărie acest lucru, este foarte probabil să ai de-a face cu greva suptului. Când bebe țipă imediat ce îi oferi sânul, iar acest lucru se întâmplă la câteva mese consecutiv, nu trebuie să te panichezi, deoarece lucrurile pot fi rezolvate cu multă răbdare din partea ta.
Majoritatea momentelor de greva suptului apar după vârsta de 3-4 luni, atunci când bebelușii încep să dea dovadă de preferințe în ceea ce privește modul și timpul de hrănire. Cu siguranță, dacă vei vedea că bebe nu mănâncă câteva ore, ba mai mult, reacționează destul de agresiv când vrei să îl alăptezi, te poți aștepta ca nivelul tău de stres să crească peste limita obișnuită, iar situația să degenereze din multe puncte de vedere.
De cele mai multe ori, bebelușii care refuză suptul sunt în același timp nemulțumiți și nefericiți. Deși există situații în care cel mic este distras de anumiți factori, atunci când refuzul de a suge persistă mai multe mese la rând, este foarte posibil să vă confruntați cu greva alăptatului. În general, bebe încearcă să îți spună că ceva nu este în regulă, dar asta nu înseamnă neapărat că este momentul pentru înțărcare.
Deși nu există un motiv clar pentru care bebe refuză să fie alăptat, există câteva situații pe care le poți avea în vedere, astfel încât situația să revină cât mai repede la normal.
Pot exista nenumărate cauze, de la apariția dințișorilor la colicele abdominale. O infecție a urechii sau niște afte în gură pot cauza și ele destulă durere, astfel încât bebe să nu fie într-o formă adecvată pentru alăptare.
Bebe poate avea nasul înfundat sau poate că are puțină febră, iar asta îl împiedică să sugă în mod normal. Uită-te cu atenție la el și verifică dacă remarci vreun semn de suferință.
Zgomotele puternice, alți copii care se joacă în cameră, o pisică care vine să se mângâie de voi sau vederea jucăriei preferate, pot reprezenta tot atâția factori de distragere. Uneori, cel mic nu se poate concentra pe supt, iar asta poate compromite total momentul mesei.
Atât laptele cât și mirosul tău se poate schimba în funcție de anumiți factori cum sunt alimentația sau apariția menstruației. Utilizarea unui parfum nou sau purtarea unor haine cu care ai fost pe stradă, pot reprezenta un factor de stres pentru cel mic care va refuza alăptarea. De asemenea, administrarea unor medicamente sau consumul unor alimente puternic condimentate, pot declanșa o grevă a suptului din partea celui mic.
Deoarece o grevă a suptului poate dura destul de mult, bebe poate fi afecta și se poate subnutri. Poți încerca câteva metode simple care pot rezolva situația, astfel încât bebe să revină la sân cât mai rapid.
Plimbă-te cu bebe prin cameră atunci când îl alăptezi
Schimbă poziția și locul în care îl alăptezi
Mâncați în același timp
Consumă ceaiuri și alimente recomandate pentru alăptare
Elimină orice parfum sau cosmetice cu mirosuri puternice
Verifică prospectele medicamentelor pe care le iei
Fii răbdătoare și înțelegătoare cu bebe, deoarece nu face nimic împotriva ta
Dacă situația nu se reglementează în cel mai scurt timp, contactează medicul pediatru pentru a suplimenta mesele bebelușului cu lapte praf. Cu toate acestea, continuă să încerci să îl hrănești la sân, mai ales atunci când este somnoros, iar instinctul de a suge poate ieși câștigător.
Boala obrajilor pălmuiți: cauze, simptome și tratament Boala obrajilor pălmuiți,...
Read MoreHomeopatia pentru copii în timpul sărbătorilor: Remedii blânde pentru sănătate...
Read MoreExplozie de infecții respiratorii în școlile din Timișoara: Ce trebuie...
Read MoreHemangiomul infantil: Ce este, cum se manifestă și cum se...
Read MoreJoi începe Baby Boom Show – cel mai mare eveniment...
Read MoreValurile timpului: Cum schimbările vârstei ne modelează sufletul și corpul...
Read MoreInterviu Dr. Anca Mihalcea – Despre viață, longevitate și îmbătrânire...
Read MoreTrendul untului în cafea, pe TikTok – Mit sau Realitate?...
Read MoreSănătatea femeii și impactul asupra carierei: între burnout, sindromul impostorului...
Read MoreSănătatea femeii: echilibrul hormonal, cheia bunăstării fizice și emoționale Ca...
Read More#CONCURS 8 martie: Câștigă un Set Cadou Rustic Argan! La...
Read MoreCadouri speciale de 1 și 8 Martie – Idei unice...
Read More