Sănătatea femeii și impactul asupra carierei: între burnout, sindromul impostorului...
Read MoreAlergia la polen, cunoscută și sub numele de febra fânului sau rinită alergică, este o reacție alergică comună la particulele din aer, cum ar fi polenul, sporii de mucegai și acarienii de praf. Se estimează că până la 30% din populația lumii suferă de o anumită formă de alergii sezoniere, alergia la polen fiind una dintre cele mai comune tipuri.
Aceste simptome sunt cauzate de reacția sistemului imunitar al organismului la alergen și eliberarea de histamine, care provoacă inflamații și iritații la nivelul nasului, ochilor și gâtului.
Alergiile la polen sunt de obicei sezoniere, cu simptome care apar primăvara sau toamna când plantele eliberează polen în aer. Tipul de polen care declanșează alergia poate varia în funcție de locație și perioada anului.
Tratamentul pentru alergia la polen poate include antihistaminice fără prescripție medicală, decongestionante și spray-uri nazale. În cazuri severe, pot fi recomandate medicamente pe bază de prescripție medicală sau injecții pentru alergii. De asemenea, este importantă evitarea expunerii la polen, rămânând în casă în perioadele cu nivel ridicat de polen, purtarea unei măști de față când sunteți afară și păstrarea ferestrelor și ușilor închise.
Alergia la polen poate apărea la orice vârstă. Cu toate acestea, este mai frecvent diagnosticată în copilărie sau la vârsta adultă timpurie. Potrivit Colegiului American de Alergie, Astm și Imunologie, aproximativ 40% dintre copiii din Statele Unite au rinită alergică, iar aceasta se dezvoltă adesea între 2 și 5 ani.
De asemenea, este posibil ca adulții să dezvolte alergie la polen pentru prima dată, chiar dacă nu au mai avut niciodată simptome de alergie. Acest lucru poate apărea din cauza schimbărilor din mediu, cum ar fi mutarea într-o nouă locație cu diferite specii de plante sau din cauza modificărilor sistemului imunitar.
Dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră vă confruntați cu simptome de alergie la polen, cum ar fi strănutul, nasul care curge sau este înfundat, mâncărimi sau lăcrimare a ochilor, dureri în gât sau tuse, este important să discutați cu medicul de familie, care poate recomanda un consult de specialitate la medicul alergolog pentru efectuarea unor teste de alergie. Acestea pot determina cauza simptomelor și pe baza lor se poate recomanda tratament adecvat.
În general, alergia la polen (febra fânului) nu este periculoasă pentru copii, dar poate fi incomodă și le poate afecta calitatea vieții. Simptomele febrei fânului, cum ar fi strănutul, curgerea nasului, mâncărimea ochilor și congestia, pot interfera cu capacitatea copilului de a dormi, de a se concentra și de a participa la activitățile zilnice. În plus, dacă febra fânului nu este gestionată corespunzător, poate duce la alte complicații, cum ar fi infecții ale sinusurilor sau infecții ale urechii.
În cazuri rare, copiii cu febră severă a fânului pot prezenta o reacție alergică mai gravă numită anafilaxie, care poate provoca dificultăți de respirație, umflarea gâtului și a gurii și scăderea tensiunii arteriale. Anafilaxia este o urgență medicală și necesită tratament imediat cu epinefrină.
Dacă bănuiți că cel mic poate avea febra fânului, este important să discutați cu medicul pediatru, pentru tratament de specialitate. Atunci când simptomele alergiei la polen sunt monitorizate și tratate, majoritatea copiilor cu febra fânului se pot bucura de o copilărie normală, activă.
Fiți la curent cu nivelul de polen în aer și încercați să rămâneți în casă când nivelul de polen este ridicat. Puteți verifica nivelul de polen pe site-uri speciale sau aplicația locală despre vreme.
Țineți ferestrele și ușile închise în perioadele în care polenul are un nivel ridicat, în special dimineața devreme și după-amiaza târziu.
Folosiți un aparat de aer condiționat cu filtru HEPA pentru a curăța aerul din interiorul casei dvs. Acest lucru poate ajuta la eliminarea polenului și a altor alergeni din aer.
Dacă este posibil, evitați activitățile în aer liber în perioadele de vârf de polen și planificați activitățile în interior.
Atunci când trebuie să ieșiți în aer liber, purtați o mască de față pentru a ajuta la filtrarea polenului și a altor alergeni din aer.
Spălați-vă mâinile și fața frecvent pentru a elimina polenul și alți alergeni din piele.
Dacă aveți animale de companie care ies afară, asigurați-vă că le spălați frecvent pentru a elimina polenul și alți alergeni din blana lor.
Antihistaminicele, decongestionantele și spray-urile nazale fără prescripție medicală pot ajuta la ameliorarea simptomelor alergiei la polen. Dacă simptomele dumneavoastră sunt severe, medicul de familie poate recomanda medicamente pe bază de rețetă sau injecții pentru alergii.
Urmând aceste sfaturi, puteți ajuta la evitarea efectelor alergiei la polen și vă puteți bucura de aer liber fără disconfort.
Sănătatea femeii și impactul asupra carierei: între burnout, sindromul impostorului...
Read MoreSănătatea femeii: echilibrul hormonal, cheia bunăstării fizice și emoționale Ca...
Read MoreBoala obrajilor pălmuiți: cauze, simptome și tratament Boala obrajilor pălmuiți,...
Read MoreHomeopatia pentru copii în timpul sărbătorilor: Remedii blânde pentru sănătate...
Read MoreScurt ghid despre cum să supraviețuim iernii, cu ajutorul homeopatiei:...
Read MoreExplozie de infecții respiratorii în școlile din Timișoara: Ce trebuie...
Read MoreDespre harta emoțională a dintilor cu Dr. Cristina Obreja Bună...
Read MoreCum putem atinge echilibrul interior – Interviu cu Iuliana Tuncer,...
Read MoreSănătatea femeii și impactul asupra carierei: între burnout, sindromul impostorului...
Read MoreSănătatea femeii: echilibrul hormonal, cheia bunăstării fizice și emoționale Ca...
Read More#CONCURS 8 martie: Câștigă un Set Cadou Rustic Argan! La...
Read MoreCadouri speciale de 1 și 8 Martie – Idei unice...
Read MoreEquilibrum Fest revine la București – trei zile dedicate sănătății,...
Read MoreSubstanța interzisă în Europa: Bisfenolul A și impactul său asupra...
Read MoreEști persoană fizică? Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit aferent...
Read MoreDerby-ul Solidarității: Dinamo 1948 și FCSB joacă dumincă pentru copiii...
Read MoreCurs online – Nutriție și psihonutriție pentru sănătatea ta Ai...
Read MoreTulburările de mișcare: cauze, simptome și inovații în tratament –...
Read MoreSemnal de alarmă al specialiștilor: țigările electronice nu sunt o...
Read MoreMounjaro: medicamentul revoluționar pentru diabet și pierdere în greutate Mounjaro,...
Read MoreOrtodonția modernă: sănătatea și estetica zâmbetului – interviu cu Dr....
Read MoreNominalizările la premiile Cesar 2025: „Contele de Monte-Cristo”, „L’Amour ouf”...
Read MoreTensiunea arterială normală în funcție de vârstă și sex: Ce...
Read MoreBoala obrajilor pălmuiți: cauze, simptome și tratament Boala obrajilor pălmuiți,...
Read More