Nutriție de mai: 5 superalimente de sezon care îți susțin...
Read MoreSalmonella este un cuvânt care stârnește multă îngrijorare. Cu toate acestea, atunci când avem toate informațiile necesare referitor la acest subiect, putem preveni într-un mod eficient sau dacă este cazul, putem trata corect.
Salmonella reprezintă un grup de bacterii care pot infecta oamenii și animalele. Aceste bacterii pot provoca o infecție numită salmoneloză. Salmonella este una dintre cele mai comune cauze de intoxicație alimentară în întreaga lume. Există mai mult de 2.500 de tipuri diferite de bacterii Salmonella, dar cele mai frecvente tipuri care afectează oamenii sunt Salmonella enteritidis și Salmonella typhimurium.
Salmonella se răspândește, de obicei, prin consumul de alimente contaminate sau prin contactul cu animale infectate sau mediul înconjurător contaminat. Principalele surse de infecție includ:
Simptomele infecției cu Salmonella pot varia în intensitate de la ușoare la severe și pot apărea în termen de 6-72 de ore după expunere. Iată câteva dintre cele mai comune simptome:
Majoritatea persoanelor se recuperează în câteva zile până la o săptămână, dar infecția poate fi mai gravă în cazul copiilor mici, a persoanelor în vârstă sau a celor cu sistemul imunitar slăbit.
În unele cazuri, infecția cu Salmonella poate duce la complicații grave, cum ar fi:
Prevenirea infecției cu Salmonella este esențială. Iată câteva măsuri pe care le puteți lua pentru a vă proteja:
În majoritatea cazurilor, infecția cu Salmonella nu necesită tratament specific și trece de la sine în câteva zile. Principalul obiectiv al tratamentului este de a preveni deshidratarea. Cu toate acestea, în cazurile severe sau în cazul persoanelor cu sistem imunitar slăbit, poate fi necesară administrarea de antibiotice.
Salmonella este o infecție intestinală comună, care poate fi inconfortabilă și, în unele cazuri, periculoasă. Cu toate acestea, respectând regulile de igienă alimentară și luând măsuri adecvate de prevenire, puteți reduce semnificativ riscul de a dezvolta salmoneloză. Dacă experimentați simptome suspecte, este întotdeauna indicat să consultați un medic pentru un diagnostic și tratament adecvat.
Nutriție de mai: 5 superalimente de sezon care îți susțin...
Read MoreTrendul untului în cafea, pe TikTok – Mit sau Realitate?...
Read MoreUn nou gust al viitorului: Cum o lingură electrică transformă...
Read MorePateul de mazăre: gustare sănătoasă și versatilă pentru orice masă...
Read MoreSeva de mesteacăn: comoara naturii care revitalizează organismul și îngrijește...
Read MoreRitualuri Detox pentru sărbători: Cum să-ți ajuți organismul să-și revină...
Read MoreInterviu cu Dr. Anca Hâncu, Medic generalist, Doctor în științe...
Read More10 alimente care accelerează pierderea grăsimii și transformă stilul de...
Read MoreGânduri prea multe, liniște prea puțină? Remedii homeopatice blande pentru...
Read MoreGhidul complet pentru alegerea corectă a cremei cu SPF Protecția...
Read MoreStrănuți, ai nasul înfundat sau te simți obosit? Cum să...
Read MoreSemne subtile care pot indica hipertensiune arterială De cele mai...
Read MoreZiua Mondială a Hipertensiunii: O inimă liniștită începe cu alegeri...
Read MoreUMF „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, partener în proiectul ROGEN: un...
Read MoreNutriție de mai: 5 superalimente de sezon care îți susțin...
Read MoreAlergiile de primăvară: cum să-ți protejezi familia de polen și...
Read MoreLuna Sănătății Mintale: Cum ne poate sprijini homeopatia în echilibrul...
Read More12 mai – Ziua Internațională a Sănătății Gingivale Sângerările la...
Read MoreLyon, uimitoarea gazdă europeană a sănătății Lyon este unul dintre...
Read MoreRelații sănătoase cu adolescenții: 8 evenimente gratuite online cu experți...
Read MoreFestivalul Filmului European 2025: Empatia, redescoperită prin cinema La ediția...
Read MoreÎn data de 23 mai 2025 vă așteptăm la Conferința...
Read MoreMâncăm plastic… cu aromă de vanilie? O inovație care ridică...
Read MoreCe se întâmplă cu corpul tău când mergi pe jos...
Read More