Interviu As. Univ. Dr. Claudia Felicia Pop – Rolul tatălui...
Read More„Postpartum” înseamnă perioada de după naștere. Majoritatea femeilor primesc „baby blues” sau se simt triste sau goale, în câteva zile de la naștere. Pentru multe femei, baby blues dispare în 3 până la 5 zile. Dacă sentimentele neplăcute nu dispar și te simți tristă, fără speranță sau goală mai mult de 2 săptămâni, este posibil să ai depresie postpartum. Aceste sentimente de tristețe și suflet gol nu sunt normale și nici compatibile cu proaspătul rol de mămică.
Depresia este o problemă comună după sarcină. Una din 9 proaspete mamici suferă de depresie postpartum. De asemenea, mamele pot prezenta tulburări de anxietate în timpul sau după sarcină.
Unele modificări normale după sarcină pot provoca simptome similare cu cele ale depresiei. Multe mame se simt copleșite când au un bebeluș mic. Dar dacă ai oricare dintre următoarele simptome de depresie pentru mai mult de 2 săptămâni, sună medicul, asistenta sau moașa:
Modificările hormonale pot declanșa simptomele depresiei postpartum. Când ești însărcinată, nivelurile hormonilor feminini estrogen și progesteron sunt cele mai ridicate care vor fi vreodată. În primele 24 de ore după naștere, nivelurile hormonale scad rapid la nivelurile normale, înainte de sarcină. Cercetătorii cred că această schimbare bruscă a nivelurilor hormonale poate duce la depresie.Acest lucru este similar cu schimbările hormonale dinaintea menstruației unei femei, dar implică variații mult mai extreme ale nivelurilor hormonale.
Nivelurile hormonilor tiroidieni pot scădea și după naștere. Tiroida este o glandă mică din gât care ajută la reglarea modului în care corpul tău utilizează și stochează energia din alimente. Nivelurile scăzute de hormoni tiroidieni pot provoca simptome de depresie. Un simplu test de sânge poate spune dacă această afecțiune cauzează simptomele. Dacă da, medicul tău poate prescrie medicamente tiroidiene.
Alte sentimente pot contribui la depresia postpartum. Multe proaspete mămici spun că se simt:
Este posibil să ai un risc mai mare de depresie postpartum dacă:
Depresia postpartum este o boală mintală gravă care implică creierul și care afectează comportamentul și sănătatea fizică. Dacă ai depresie, atunci sentimentele triste nu dispar și pot interfera cu viața de zi cu zi. S-ar putea să te simți neconectată cu copilul tău, ca și cum nu ai fi mama lui sau s-ar putea să nu-l iubești și să nu ai grijă de bebe. Aceste sentimente pot fi ușoare până la severe.
Depresia postpartum este o stare gravă de sănătate și poate fi tratată. Depresia postpartum nu este o parte obișnuită sau așteptată a ființei de proaspătă mamă.
Interviu As. Univ. Dr. Claudia Felicia Pop – Rolul tatălui...
Read MoreCe sunt vergeturile și cum pot fi prevenite + Metode...
Read MoreCosmetice și alte ingrediente ce trebuiesc evitate pe perioada sarcinii...
Read MoreCât de important este un somn bun? Foto Să dormim...
Read MoreSănătatea femeii și impactul asupra carierei: între burnout, sindromul impostorului...
Read MoreSănătatea femeii: echilibrul hormonal, cheia bunăstării fizice și emoționale Ca...
Read More#CONCURS 8 martie: Câștigă un Set Cadou Rustic Argan! La...
Read MoreCadouri speciale de 1 și 8 Martie – Idei unice...
Read MoreEquilibrum Fest revine la București – trei zile dedicate sănătății,...
Read MoreSubstanța interzisă în Europa: Bisfenolul A și impactul său asupra...
Read MoreEști persoană fizică? Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit aferent...
Read MoreDerby-ul Solidarității: Dinamo 1948 și FCSB joacă dumincă pentru copiii...
Read More