TERMENI ȘI CONDIȚII

1. Acceptul condițiilor de folosire

AliatSanatate.ro este un site privat, deținut de Vellvet PR Consulting SRL. Prin denumirea de “AliatSanatate.ro” ne referim atat la site, la Pagina de Facebook, la contul de Instagram, precum si toate platformele online și de Social Media asociate. Folosirea acestui site, a serviciilor conținute în el, este gratuită, sub rezerva respectării de către vizitatori a acestor termeni și condiții. Ca vizitator si deci utilizator al site-ului AliatSanatate.ro ești de acord sa respecți aceste reguli și vei fi în exclusivitate răspunzător pentru tot ceea ce intreprinzi în legătură cu AliatSanatate.ro. Proprietarul de drept al site-ului își rezerva dreptul de a modifica în orice moment structura, continutul și serviciile oferite de AliatSanatate.ro sau poate suspenda funcționarea acestuia cu sau fără o înștiințare prealabilă. Regulile de utilizare a site-ului AliatSanatate.ro pot fi modificate în orice moment, fără o anunțare prealabilă a utilizatorilor, iar întrucât aceste reguli sunt oricând accesibile pe site, ție, în calitate de utilizator, îți revine responsabilitatea să le cunoști și să le respecți. Proprietarul de drept își rezervă dreptul de a stabili reguli suplimentare în cadrul anumitor servicii ale site-ului (menționate în mod explicit la respectivele servicii) care vor fi considerate parte integrantă a condițiilor generale de folosire a site-ului AliatSanatate.ro. Dacă nu ești de acord cu modificările apărute și nu mai dorești să fi abonat la AliatSanatate.ro, sau pur și simplu la un moment dat dorești să renunți la această calitate, va trebui să anunți acest lucru printr-un e-mail pe adresa contact@aliatsanatate.ro pentru a fi șters din baza de date. Aceste reguli statuează modul de folosire de către utilizatori a site-ului AliatSanatate.ro, iar relațiile sau eventualele probleme ce pot apărea sunt guvernate de legi aplicabile în România.

2. Inscrierea/inregistrarea in baza de date AliatSanatate.ro

2.1 Înscrierea/înregistrarea în baza de date AliatSanatate.ro se face prin completarea unui formular online, fie direct, fie în cadrul unor concursuri, campanii, quiz-uri ș.a.m.d, puse la dispoziție de AliatSanatate.ro. Informațiile furnizate benevol în acest formular trebuie sa fie corecte și complete. În cazul furnizarii unor date false sau incomplete, proprietarul de drept are dreptul sa refuze sau anuleze calitatea de abonat al site-ului AliatSanatate.ro. Ca abonat AliatSanatate.ro, ești de acord să respecți termenii și condițiile (regulile) menționate aici și vei fi în exclusivitate raspunzator pentru tot ceea ce întreprinzi în legatură cu AliatSanatate.ro. 2.2 În urma utilizării de către tine a site-ului AliatSanatate.ro, proprietar de drepta poate obține diverse informații despre tine, cum ar fi: numele și prenumele, adresa, numărul de telefon, adresa de e-mail, data nașterii, starea civilă, ocupația, studii, venit, informații despre domeniile de interes personal, etc. Toate datele furnizate de către tine vor fi folosite doar în scopurile enumerate mai jos ți cu respectarea întocmai a drepturilor și libertăților tale cu privire la viața privată, consfintite și garantate de legislația română în vigoare. Acest set de informații este denumit în continuare generic “Date”. Datele pot fi folosite în scopuri asociate funcționării site-ului, comercializării produselor proprii și ale partenerilor săi, pentru:
 • a – statistici – în vederea generării de statistici utile administrării site-ului; realizarea studiilor de piață, de produs și marketizarea produselor AliatSanatate.ro și ale partenerilor săi;
 • b – folosirea de către tine a serviciilor site-ului, care sunt disponibile prin logare precum: forum, newsletter, concursuri, sfatul expertului.
 • c – abonarea la newsletter-ul site-ului, în vederea trimiterii de materiale informative din site, reclamă, marketing și publicitate de către AliatSanatate.ro sau partenerii/clienții săi, abonarea la newsletter fiind opțională;
 • d – in vederea participarii tale la concursurile organizate de AliatSanatate.ro și partenerii săi (sponsorii concursurilor) și a acordării premiilor câștigătorilor; în acest scop, participanții la concursuri își dau implicit acordul ca, în cazul câștigării unui premiu, sponsorii pot primi datele lor personale în vederea contactării și expedierii premiilor; tot în acest scop, vor fi făcute publice datele câștigătorilor la concursuri, care constau în: nume, prenume și localitatea de domiciliu.
 • e – ofertarea de produse și/sau servicii către tine;
 • f – soluționarea cererilor, întrebărilor, sugestiilor sau a reclamatiilor tale;
 • g – contactarea ta (prin poșta, e-mail, sau telefon) în legătură cu oferte de produse comerciale și invitatii la evenimentele AliatSanatate.ro, ale partenerilor și clienților săi.
 • h – Se consideră că prin acceptarea termenilor și condițiilor de utilizare și a regulilor de confidențialitate, respectiv prin înregistrarea/înscrierea ca membru în acest site, ți-ai dat acceptul expres și fără echivoc ca datele tale personale să fie prelucrate în scopurile enumerate mai sus.
2.3 AliatSanatate.ro se obligă sa păstreze confidențialitatea acestor date. AliatSanatate.ro nu încurajază spam-ul și nu face publice datele furnizate de utilizatorii săi fără acordul explicit al acestora. AliatSanatate.ro poate oferi partenerilor săi informații de ansamblu referitoare la domeniile de interes ale abonaților la newsletter, sau informații statistice generale privind structura listei de abonați, dar aceste informații nu vor include date personale de identificare, cu excepția cazurilor în care membrii acceptă în mod explicit acest lucru si doar în cazul particular al concursurilor pentru câștigătorii respectivi. Furnizarea datelor personale către AliatSanatate.ro nu implică obligativitatea utilizatorilor de a păstra datele personale din baza de date, iar aceștia pot refuza furnizarea acestor date și pot solicita în mod gratuit ștergerea acestora din baza de date. Datorită modului prin care datele cu caracter personal sunt stocate pe site-ul AliatSanatate.ro, proprietarul de drept nu poate fi făcut răspunzător în niciun fel de pierderea acestora sau de copierea informațiilor de către persoane neautorizate, prin folosirea de aparatura sau software de interceptare. La sesizarea utilizatorilor, proprietarul de drept va lua toate măsurile și va pune la dispoziție toate fișierele necesare organelor competente abilitate să rezolve acest tip de infracțiune. Orice încercare de a accesa datele personale ale altui utilizator, de a modifica conținutul site-ului sau de a afecta serverul pe care rulează site-ul AliatSanatate.ro, va fi considerată o tentativa de fraudare a acestuia si va determina cercetarea penală împotriva aceluia sau acelora care au inițiat aceasta actiune. 2.4 Orice cerere în vederea ștergerii datelor personale înregistrate în baza de date AliatSanatate.ro, se va trimite (menționând numele complet, adresa de e-mail și adresa de domiciliu trecute la contact în baza de date și data cererii) de către persoana înscrisă în baza de date prin e-mail la adresa contact@aliatsănătate.ro.. 2.5 AliatSanatate.ro se obligă ca datele personale sa nu fie difuzate către terți, cu excepția operatorului de marketing direct și excepția menționată la art. 2.2-d. Datele personale vor putea fi însă transmise autorităților în drept sa efectueze orice verificări justificate în baza legii, dacă acest lucru va fi solicitat în conformitate cu legile în vigoare. 2.6 AliatSanatate.ro certifică faptul că va respecta drepturile conferite de legile în vigoare privind protecția persoanelor înregistrate în baza sa de date, cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date. Printre aceste drepturi se numară (dar fără a se limita la acestea):
 • a- Dreptul de acces la date: dreptul de a obține, la cerere și în mod gratuit pentru o solicitare pe an, confirmarea faptului că datele care va privesc sunt sau nu sunt prelucrate de AliatSanatate.ro, precum și alte informații relevante cu privire la scopul și modul de prelucrarea al acestor date.
 • b- Dreptul de intervenție asupra datelor: orice persoana vizată are dreptul de a obține de la AliatSanatate.ro, la cerere și în mod gratuit: rectificarea, actualizarea, blocarea sau ștergerea datelor a căror prelucrare nu este conforma legilor in vigoare; transformarea în date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma legilor in vigoare; notificarea catre terții cărora le-au fost dezvăluite datele a oricărei operațiuni menționate anterior dacă aceasta notificare nu se dovedește imposibilă sau nu presupune un efort disproporționat față de interesul legitim care ar putea fi lezat.
 • c- Dreptul de opozitie: Persoana vizată are dreptul de a se opune în orice moment, din motive întemeiate și legitime legate de situația sa particulară, ca datele care o vizează să facă obiectul unei prelucrări, cu excepția cazurilor în care există dispoziții legale contrare. În caz de opoziție justificată prelucrarea nu mai poate viza datele în cauză.
 • d- Persoana vizată are dreptul de a se opune în orice moment, în mod gratuit și fără nicio justificare, ca datele care o vizează să fie prelucrate în scop de marketing direct, în numele operatorului sau al unui terț, sau să fie dezvăluite unor terți într-un asemenea scop.
Pentru exercitarea drepturilor prevăzut la art 2.6 literele a-d, persoana vizată poate trimite un email la contact@aliatsanatate.ro și cererea îi va fi acceptata în cel mai scurt timp. 2.7 AliatSanatate.ro nu poate fi făcut responsabil pentru erorile survenite în urma neglijenței utilizatorului privind securitatea și confidențialitatea contului și parolei sale. AliatSanatate.ro nu poate fi făcut răspunzător în niciun fel pentru pierderea sau alterarea datelor personale stocate de AliatSanatate.ro în scopul precizat în prezentul document. 2.8 AliatSanatate.ro foloseste Google Analytics, un serviciu de analiză web furnizat de Google.
 • Google Analytics folosește “cookies”, care sunt fișiere text plasate în computer, pentru a ajuta site-ul să analizeze modul în care utilizatorii îl folosesc. Informațiile generate de cookie-ul cu privire la utilizarea de către tine a site-ului (inclusiv adresa ta de IP), vor fi transmise și stocate de Google pe serverele din Statele Unite.
 • Google va folosi aceste informații în scopul de a evalua utilizarea de către tine a blogului AliatSanatate.ro, întocmirea rapoartelor de cercetare ale site-ului pentru operatorii de site și furnizarea de alte servicii legate activitate si de utilizarea internetului pe www.aliatsanatate.ro.
 • Google poate transfera aceste informații unor terțe părți, în cazul în care acest lucru este solicitat prin lege, sau în cazul în care terțe părți afectează procesul de informații cu privire la numele Google.
 • Google nu va asocia adresa tale IP cu orice alte date deținute de către Google.
 • Ai dreptul sa refuzi utilizarea de cookie-uri prin selectarea setărilor corespunzătoare în browser-ul tău, cu toate acestea, trebuie să reții că, dacă realizezi aceste setări este posibil să nu poți avea acces la funcționalitatea deplina a site-ului AliatSanatate.ro.
 • Prin utilizarea acestui site, ești de acord cu prelucrarea datelor personale de către Google în modul și în scopurile menționate mai sus.
 • AliatSanatate.ro folosește, de asemenea, companii terțe de publicitate pentru a furniza anunțuri atunci când vizitezi blogul.
 • Aceste companii pot utiliza informații (care nu includ numele, adresa, adresa de e-mail sau numărul de telefon) despre vizitele tale pe site-ul AliatSanatate.ro și pe alte site-uri pentru a furniza reclame pentru bunuri și servicii de interes pentru tine.
 • Google, ca un furnizor de servicii, folosește cookie-uri pentru a servi reclame pe site-ul AliatSanatate.ro.
 • Google utilizează cookie-ul DART. Acesta îi permite să difuzeze anunțuri pentru utilizatori, pe baza vizitelor pe care aceștia le fac pe AliatSanatate.ro si pe alte site-uri de pe Internet.
 • Utilizatorii pot renunța la utilizarea cookie-ului DART.

3. Dreptul de proprietate

Articolele (texte + imagini) publicate pe AliatSanatate.ro se afă sub protecția legilor privind drepturile de proprietate intelectuală (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, L84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice). Reproducerea oricărui material scris sau ilustrativ din aceste articole este categoric interzisă în lipsa consimțământului prealabil în scris al proprietarului de drept. Informațiile cuprinse în articolele și video-urilor publicate de AliatSanatate.ro, precum si informațiile provenind din cadrul bannerelor publicitare sau al promoțiilor, al concursurilor conținute în site-ul AliatSanatate.ro sunt protejate de legile privind drepturile de proprietate intelectuala, mai sus enumerate. Vizitatorii site-ului AliatSanatate.ro nu au dreptul sa preia, vândă, reproducă sau să distribuie materiale provenind din blogul AliatSanatate.ro, doar dacă în materialul respectiv nu este stipulat altfel în mod explicit de către autor.

4. Conținutul mesajelor din site

Vizitatorii site-ului AliatSanatate.ro sunt în exclusivitate răspunzători pentru conținutul mesajelor si comentariilor lor. AliatSanatate.ro nu controlează, doar supraveghează conținutul mesajelor transmise pe site, deci AliatSanatate.ro nu garantează calitatea sau veridicitatea informațiilor scrise de utilizatori în mesajele si comentariile postate pe site. Prin utilizarea site-ului AliatSanatate.ro ești de acord să respecți următoarele reguli privind conținutul acestuia:

a- este interzisă difuzarea de mesaje defaimătoare, de amenintare, vulgare, obscene, ce îndeamnă la ura rasiala, rău intenționate, inexacte, sau care contravin, în orice fel, legii, atat în cadrul forumului, cat si în orice alt loc pe site

b- este interzisă folosirea informațiilor oferite de ceilalți membri pentru a obține foloase materiale sau în scop comercial.

c- este interzisă strângerea/colectarea de date personale despre ceilalți membrii ai site-ului.

d- este interzisă folosirea informatiilor din site-ul AliatSanatate.ro în scopuri comerciale, cu exceptia cazurilor în care aveți în prealabil acordul scris al proprietarului de drept.

e- este interzisă postarea, încărcarea sau transmiterea sub orice fel pe site-ul AliatSanatate.ro a materialelor ilegale sau a materialelor care nu respecta legea privind drepturile de autor, legea privind mărcile comerciale sau alte drepturi de proprietate.

f- este interzisă folosirea site-ului AliatSanatate.ro în scopul promovării de activități ilegale, sau furnizării de informații legate de activități ilegale; in caz contrar, AliatSanatate.ro își rezervă dreptul de a lua măsurile pe care le consideră de cuviință, inclusiv sesizarea autorităților.

g- este interzisă folosirea site-ului AliatSanatate.ro pentru postarea sau transmiterea de mesaje de tip publicitar, promotional, “spam”.

h- este interzis a pretinde că sunteți o altă persoană sau reprezentați o altă instituție; sau a pretinde în mod fals afilierea cu o persoană sau instituție.

Pentru nerespectarea acestor reguli de către unii vizitatori sau abonați, AliatSanatate.ro își rezervă dreptul de a refuza accesul acelor vizitatori pe blog.

i- Ne rezervăm dreptul de a utiliza pe AliatSanatate.ro imaginile și textele postate de membrii acestui site în site-ul AliatSanatate.ro.

5. AliatSanatate.ro nu garantează:

a- ca informațiile conținute în AliatSanatate.ro sunt pe deplin complete sau exacte; b- că informațiile introduse de utilizatorii blogului sunt reale, corecte și nu își asumă răspunderea pentru modul în care vizitatorii le folosesc; c- că informațiile sau serviciile din AliatSanatate.ro vor satisface toate cerințele vizitatorilor, iar pentru folosirea inadecvată a acestora vizitatorii își asumă întreaga responsabilitate; d- AliatSanatate.ro nu îșii asumă răspunderea pentru rezultatele obținute de vizitatori ca urmare a folosirii informațiilor sau serviciilor din AliatSanatate.ro; utilizarea informațiilor și a serviciilor din AliatSanatate.ro se face pe propria raspundere; e- ca serviciile din AliatSanatate.ro vor funcționa constant, neîntrerupt, fără erori; f- AliatSanatate.ro nu își asumă responsabilitatea pentru eventualele pagube pe care vizitatorii le-ar putea avea din cauza nefuncționării temporare sau defectuoase a blogului AliatSanatate.ro sau pentru folosirea informațiilor obținute prin utilizarea link-urilor din AliatSanatate.ro către alte site-uri (utilizarea lor este la latitudinea vizitatorilor).

6. În atenția câștigătorilor și participantilor la concursurile AliatSanatate.ro

Toate concursurile care se desfașoară pe site-ul AliatSanatate.ro, se adresează cetățenilor români, cu vârsta minimă de 18 ani (sau după caz, conform cerințelor din fiecare regulament în parte) și cu domiciliul stabil în România. Prin participarea la concursurile online, utilizatorii site-ului își dau acordul ca datele lor personale sa fie folosite de către AliatSanatate.ro și de către sponsorii concursurilor în scopuri statistice și în vederea expedierii, înmânării premiilor și afișării publice a câștigătorilor. Câștigătorii unui concurs sunt extrași prin tragere la sorți (dacă nu este altfel stipulat în pagina respectivului concurs), în termenul specificat la lansarea concursului și se afișează într-un articol separat de pe site (sau prin alte forme dacă este specificat în prealabil în textul de la concurs). Câștigătorilor le vor fi expediate premiile conform condițiilor stabilite în cadrul fiecărui concurs, la adresa menționată de aceștia. AliatSanatate.ro nu raspunde de corectitudinea serviciilor poștale și de curierat; expedierea se face o singură dată; dacă un premiu se returnează la AliatSanatate.ro (datorită adresei incomplete a câștigătorului, ridicării coletului sau alte motive) nu se efectuează o expediere suplimentară. În cazul premiilor constând în servicii, câștigătorii vor fi anunțați prin email despre modalitatea de contactare a sponsorului concursului pentru a beneficia de respectivul premiu. În cazul premiilor ce necesita confirmarea ulterioară (tragerii la sorți) de către câștigători a unor date fără de care premiul nu poate fi înmânat (date precum măsurile vestimentare în cazul premiilor constând în anumite articole de îmbracaminte, dar nu limitate la acestea), dacă respectivii câștigători nu răspund solicitării trimise prin e-mail în interval de maxim 3 zile, atunci AliatSanatate.ro va considera lipsa răspunsului drept un refuz de acceptare a premiului. Nu se acorda contravaloarea premiilor în bani. Premiile unui concurs sunt expediate într-un interval de aproximativ doua luni de la încheierea concursului. Premiile nerevendicate în intervalul maxim de 7 zile din momentul anunțării câștigătorilor, se anulează. Orice solicitare ulterioară este nulă. Pentru premiile expediate de către sponsorii concursurilor, AliatSanatate.ro nu isi asumă responsabilitatea livrării/ expedierii premiilor. În aceste cazuri, sponsorii vor expedia premiile o singură dată, fără posibilitatea re-expedierii lor. Atenție: Unele concursuri pot avea reguli suplimentare sau fundamental diferite de cele anterior menționate! În aceste cazuri, ele vor fi menționate în regulamentele concursurilor respective.

7. Limitarea răspunderii

Toate litigiile referitoare la dreptul de proprietate a premiilor nu vor influența principiul conform căruia AliatSanatate.ro, denumit de asemenea și Organizatorul Campaniei, va acorda premiul persoanei care respectă prevederile acestui Regulament Oficial. Din momentul primirii premiilor de către câștigător, Organizatorul nu mai răspunde de integritatea și calitatea acestora. Produsele vor fi trimise o singură dată prin curier de catre AliatSanatate.ro care nu-și asumă nicio responsabilitate în ceea ce privește ajungerea acestora la destinație. În cazul în care Organizatorul constată că un câștigător nu a îndeplinit și/sau nu a respectat condițiile stipulate de regulamentul oficial al respectivului concurs / respectiv campanii, Organizatorul își rezervă dreptul de a suspenda oricând drepturile și beneficiile ce revin castigatorului, fără ca Organizatorul să datoreze vreo despăgubire sau plata respectivului câștigător. În cazul în care Organizatorul constată asemenea situații după ce premiul a fost deja acordat, respectivul câștigător va restitui Organizatorului valoarea premiului și cheltuielile aferente suportate de Organizator în legătură cu aceasta. Organizatorul este îndreptățit să ia toate măsurile necesare în caz de tentativă de fraudă a sistemului, abuz sau orice alte tentative care ar putea afecta imaginea sau costurile AliatSanatate.ro. Organizatorul are dreptul de a cere urmărirea în instanță a respectivelor persoane, pe baza dovezilor existente.

8. Plângere

Pentru orice nerespectare a acestui set de reguli, observație, plângere sau problemă legată de www.aliatsanatate.ro trimite un email la contact@aliatsanatate.ro. Pentru utilizarea acestui site este necesară citirea și acceptarea acestor reguli în totalitatea lor. Vizitarea în continuare a acestui site presupune că înțelegi, ești de acord și ai acceptat termenii și condițiile menționate în aceasta pagină.

POLITICA PRIVIND FIȘIERELE COOKIES

1. Introducere

Prezenta Politică privind Fișierele Cookies se aplică tuturor utilizatorilor site-ului AliatSanatate.ro. Informațiile prezentate în continuare au ca scop informarea utilizatorilor cu privire la plasarea, utilizarea și administrarea cookie-urilor în contextul navigării pe această Pagină de internet. Folosim termenul „cookie”-uri pentru a ne referi la modulele cookie și la tehnologiile similare prin intermediul cărora pot fi colectate informații în mod automat. Cookie-urile sunt utilizate pentru a furniza utilizatorilor Site-ului o experienta mai bună de navigare și servicii adaptate nevoilor și interesului fiecărui utilizator în parte și anume pentru:
 • îmbunătățirea utilizării site-ului AliatSanatate.ro, inclusiv prin identificarea oricăror erori care apar în timpul vizitării/utilizării acestuia de către utilizatori;
 • furnizarea de statistici anonime cu privire la modul în care este utilizat site-ul AliatSanatate.ro
 • anticiparea unor eventuale servicii/bunuri care vor fi în viitor prestate / puse la dispoziția utilizatorilor prin intermediul acestui site, în funcție de serviciile / produsele accesate.
Cookie-urile transmit un feedback valoros asupra modului în care site-ul AliatSanatate.ro este utilizat, astfel incât să existe posibilitatea adoptării unor măsuri pentru ca acesta sa fie mai eficient și mai accesibil pentru utilizatori. Astfel, utilizarea cookie-urilor permite memorarea anumitor setări/preferințe stabilite de către utilizatori pe parcursul sesiunilor de navigare.

2. Ce sunt cookie-urile?

Un „Internet Cookie” (termen cunoscut și sub denumirea de „browser cookie” sau „HTTP cookie” ori „cookie”) reprezintă un fișier de mici dimensiuni, format din litere și numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau pe alte echipamentele unui utilizator, prin intermediul cărora se accesează internetul. Cookie-urile sunt instalate prin solicitarea emisă de un web-server către un browser (ex: Internet Explorer, Firefox, Chrome). Cookie-urile odată instalate au o durata de existență determinată, rămânând „pasive”, în sensul că nu conțin programe software, viruși sau spyware și nu vor accesa informațiile de pe hard driverul utilizatorului pe al cărui echipament au fost instalate. Un cookie este format din doua parti:
 • numele și
 • conținutul sau valoarea cookie-ului.
Din punct de vedere tehnic, doar webserverul care a trimis cookie-ul îl poate accesa din nou în momentul în care un utilizator se întoarce pe pagina de internet asociată webserverului respectiv. Există următoarele categorii de cookie-uri:
 • Cookie-uri de Sesiune – Un „cookie de sesiune” este un cookie care este șters automat când utilizatorul își închide browserul.
 • Cookie-uri Persistente – Un „cookie persistent” este un cookie care ramâne stocat in terminalul utilizatorului pâna când atinge o anumita dată de expirare (care poate fi în câteva minute, zile sau câțiva ani în viitor).

3. Care este durata de viata a cookie-urilor?

Cookie-urile sunt administrate de webservere. Durata de viață a unui cookie poate varia semnificativ, depinzând de scopul pentru care este plasat. Unele cookie-uri sunt folosite exclusiv pentru o singură sesiune (adică cookie-uri de sesiune) și nu mai sunt reținute din momentul în care utilizatorul părăsește pagina de internet. Unele cookie-uri sunt reținute și refolosite de fiecare data când utilizatorul revine pe acea pagină de internet (adică cookie-uri persistente). Cu toate aceste, cookie-urile pot fi șterse de utilizator în orice moment prin intermediul setărilor browserului.

4. Ce sunt cookie-urile plasate de terți?

Pe lângă cookie-urile setate de AliatSanatate.ro, anumite secțiuni de conținut de pe acest site, pot fi furnizate prin intermediul unor terți, caz în care aceste cookie-uri sunt denumite „third party cookie-uri”. Terții furnizori ai cookie-urilor trebuie sa respecte, de asemenea, regulile în materie de protecție a datelor și Politica de Confidențialitate disponibilă pe site. Aceste cookie-uri pot proveni de la următorii terti: Google Analytics, Youtube, Facebook, Twitter, Linkedin, etc..

5. Modul de utilizare a cookie-urilor prin intermediul site-ului:

Prin utilizarea/vizitarea site-ului AliatSanatate.ro pot fi plasate cookie-uri în următoarele scopuri:
 • a. Cookie-uri de performanță;
 • b. Cookie-uri de analiză a utilizatorilor;
 • c. Cookie-uri pentru geotargetting;
 • d. Cookie-uri de înregistrare;
 • e. Cookie-uri pentru publicitate;
 • f. Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate;

a. Cookie-uri de performanță:

Prin acest tip de cookie-uri sunt memorate preferințele utilizatorilor site-ului AliatSanatate.ro, astfel încât setarea din nou a preferințelor în cazul vizitării ulterioare a site-ului  nu mai este necesară.

b. Cookie-uri de analiză a utilizatorilor

Aceste cookie-uri ne informează dacă un anumit utilizator site-ului AliatSanatate.ro a mai vizitat/utilizat site-ul anterior. Aceste cookie-uri sunt utilizate doar în scopuri statistice.

c. Cookie-uri pentru geotargetting

Aceste cookie-uri sunt utilizate de către un soft care stabilește țara de proveniență a utilizatorului site-ului AliatSanatate.ro. Vor fi primite aceleași reclame indiferent de limba selectata.

d. Cookie-uri pentru înregistrare

Atunci când va inregistrati pe acest site, se generează cookie-uri care memorează acest demers. Serverele utilizează aceste cookie-uri pentru a ne arăta contul cu care sunteți înregistrat și dacă aveți permisiunea pentru un serviciu anume. De asemenea, utilizarea acestor cookie-uri permite să asociem orice comentariu postat pe site, cu username-ul contului folosit, în cazul în care nu a fost selectată opțiunea „păstrează-mă înregistrat”, aceste cookie-uri se vor șterge automat la momentul terminării sesiunii de navigare.

e. Cookie-uri pentru publicitate

Aceste cookie-uri permit aflarea vizualizării de către un utilizator a unei reclame online, tipul acesteia și timpul scurs de la momentul vizualizării respectivului mesaj publicitar. Ca atare, astfel de cookie-uri sunt folosite pentru targetarea publicității online. Aceste cookie-uri sunt anonime, stocând informații despre conținutul vizualizat, nu și despre utilizatori.

6. Ce tip de informații sunt stocate si accesate prin intermediul cookie-urilor?

Cookie-urile păstrează informații într-un fișier text de mici dimensiuni care permit recunoașterea browserului. Site-ul AliatSanatate.ro recunoaște browserul pâna când cookie-urile expiră sau sunt șterse.

7. Particularizarea setărilor browserului în ceea ce privește cookie-urile

În cazul în care utilizarea cookie-urilor nu este deranjantă, iar computerul sau echipamentul tehnic utilizat pentru navigarea pe site-ul AliatSanatate.ro este folosit doar de către tine, pot fi setate termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare. În cazul în care computerul sau echipamentul tehnic utilizat pentru navigarea pe AliatSanatate.ro este folosit de mai multe persoane, poate fi luată in considerare setarea pentru ștergerea datelor individuale de navigare de fiecare dată când browserul este închis.

8. Cum pot fi oprite cookie-urile?

Dezactivarea si refuzul de a primi cookie-uri pot face ca AliatSanatate.ro să fie dificil de vizitat, atrăgând după sine limitări ale posibilităților de utilizare ale acesteia. Utilizatorii își pot configura browserul să respingă fișierele cookie sau să fie acceptate cookie-uri de la o pagina de internet anume. Toate browserele moderne oferă posibilitatea de a schimba setarile cookie-urilor. Aceste setări pot fi accesate, ca regulă, în secțiunea „opțiuni” sau în meniul de „preferințe” al browserului utilizatorilor. Totuși, refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu înseamnă ca nu vei mai primi publicitate online – ci doar ca aceasta nu va fi adaptată preferințelor și intereselor tale, evidențiate prin comportamentul de navigare. Pentru a înțelege aceste setări, următoarele linkuri pot fi folositoare:  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Optionally add an image (JPEG only)