Header site

OSTEOPATIE

Osteopatia este o modalitate de a detecta, trata și preveni problemele de sănătate prin mișcarea, întinderea și masarea mușchilor și articulațiilor unei persoane.

Osteopatia este o terapie complementară. Este utilizată împreună cu tratamentul convențional pentru a îmbunătăți sănătatea. Osteopatii sunt calificați ca medici și au mai multă pregătire decât alți terapeuți complementari, cum ar fi naturopații. Sunt specializati in osteopatie.

Tratamentul presupune o manipulare blândă și subtilă, în special a mușchilor și a țesuturilor moi. Medicul poate întinde sau masa mușchiul. Dacă există semne de deplasare a discului sau altă afecțiune gravă, medicul osteopat poate recomanda efectuarea unor teste imagistice și direcționarea pacientului către un tratament convențional.

Un medic osteopat poate ajuta la prevenirea problemelor prin identificarea în timp util a surselor potențiale de durere. El poate sugera modificări ale dietei și modificări ale ergonomiei locului de muncă, cum ar fi poziția scaunului și a biroului.

Fitoterapia este utilizată pentru a preveni sau ameliora o serie de probleme de sănătate, de la îmbătrânirea pielii și acnee, până la diabet, hipertensiune arterială și chiar cancer.

TOATE ARTICOLELE DESPRE OSTEOPATIE

CELE MAI NOI ARTICOLE

Norovirusul: un microb mic dar de temut

Norovirusul: un microb mic dar de temut Norovirusul, adesea denumit “virusul vomei” sau “virusul gastroenteritei”, este un agent patogen extrem de contagios, responsabil pentru majoritatea...

Read More