Header site

HOMEOPATIE

Homeopatia este o terapie medicala folosita pe plan mondial, practicata in cadru legal si organizat oficial. Este utilizata in  mod curent de peste 100 de ani, cu rezultate demonstrate stiintificfiind practicata de catre profesionisti din domeniul sanatatii: medici si farmacisti.

In Romania, homeopatia este foarte bine incadrata legal, singurii care au dreptul de a o practica si de a recomanda medicamente homepate sunt absolventii de medicina ( medicii ) cu studii post universitare de specializare ( competenta sau supra-specializare in homeopatie). Concret, vorbim despre medicii specialisti, cu competente in homeopatie, ce acumuleaza in total 12-15 ani de studiu al medicinei, acreditati de catre Ministerul Sanatatii.

Medicamentul homeopatic este definit ca fiind o substanță care introdusă în organism declanșează o reacție fiziologică din partea acestuia, determinând astfel reechilibrarea și auto-repararea suferinței. De aceea medicamentul homeopatic nu are contraindicații, efecte adverse sau secundare. Deoarece determină o reacție fiziologică, normală, nimic în plus față de ce poate organismul la acel moment.

Fiind un MEDICAMENT, doar un medic atestat de către Ministerul Sănătății, autorizat, competent, poate recomanda un tratament homeopatic.

In Romania, medicamentele homeopate au statut legal de medicamente si sunt reglementate de Legea 95/2006 privin reforma in domeniul sanatatii.

Medicamentul homeopat se afla sub autoritatea Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale din Romania (ANMDM), fiind reglementat, evaluat si autorizat de catre aceasta.

TOATE ARTICOLELE DESPRE HOMEOPATIE

Medicina este UNA

Medicina este UNA Așa-i că în freamătul fiecărei zile și voi sunteți confuzi când auziți de medicină convențională, medicină alopată, medicină naturistă, medicină tradițională, medicină...

Read More

CELE MAI NOI ARTICOLE

Norovirusul: un microb mic dar de temut

Norovirusul: un microb mic dar de temut Norovirusul, adesea denumit “virusul vomei” sau “virusul gastroenteritei”, este un agent patogen extrem de contagios, responsabil pentru majoritatea...

Read More