Header site

AROMATERAPIE

Aromaterapia este practica de utilizare a uleiurilor esențiale pentru beneficii terapeutice. Aromaterapia a fost folosită de secole. Atunci când sunt inhalate, moleculele parfumate din uleiurile esențiale călătoresc de la nervii olfactivi direct la creier și afectează în special amigdala, centrul emoțional al creierului.

Aromaterapia este un tratament holistic de vindecare care folosește extracte naturale din plante pentru a promova sănătatea și bunăstarea. Uneori se numește terapie cu uleiuri esențiale.

S-a descoperit că o serie de uleiuri esențiale au proprietăți antimicrobiene, antivirale, antifungice, insecticide și antioxidante. Aplicațiile de aromaterapie includ masaj, aplicații topice și inhalare.

TOATE ARTICOLELE DESPRE AROMATERAPIE

CELE MAI NOI ARTICOLE

Angina: ghid complet pentru femei

Angina: ghid complet pentru femei Imaginează-ți o dimineață perfectă, când totul pare să meargă bine, până când începi să simți o durere ascuțită în gât....

Read More

Norovirusul: un microb mic dar de temut

Norovirusul: un microb mic dar de temut Norovirusul, adesea denumit “virusul vomei” sau “virusul gastroenteritei”, este un agent patogen extrem de contagios, responsabil pentru majoritatea...

Read More