Header site

SPORTUL ȘI SĂNĂTATEA - Campanie specială martie 2023

Se estimează că în Europa, doar 40% dintre copii au parte de minim 60 de minute de activitate fizică recomandată zilnic. Pe de altă parte, aproximativ 70% dintre copii depășesc limitele recomandate pentru utilizarea ecranelor, cum ar fi telefoanele mobile, calculatorul personal sau a televizorului. Activitatea fizică scăzută și cantitatea mare de timp petrecute în fața ecranelor sunt principalii factori pentru o rată crescută a supraponderabilității și obezității în copilărie. În plus, se constată o dezvoltare nesatisfăcătoare a abilităților motorii, cu implicații asupra sănătății întregului organism.  Densitatea osoasă nu este adecvată și apar afecțiuni cronice, cum sunt bolile cardiovasculare ori diabetul de tip 1.

Ca părinte, poți să încurajezi ori să distrugi pasiunea copilului tău pentru sport. Din acest motiv trebuie să faci toate eforturile pentru ca cel mic să înțeleagă beneficiile, să fie dornic de distracție și să urmărească doar experiențele pozitive. Participarea la jocuri de echipă reprezintă un avantaj în plus, deoarece copilul va dezvolta relații sociale, va știi ce înseamnă lidership, să delegi responsabilități, dar și să te bazezi pe altcineva în momentele dificile. 

 

Este evident că sportul, indiferent dacă este de performanță sau la nivel de amator, oferă nenumărate avantaje. Un copil care face sport știe să-și exercite autocontrolul pentru a-și îmbunătăți rezultatele și se ambiționează să se antreneze chiar și atunci când este obosit ori nu are chef de muncă. Poate că disciplina este cea mai importantă realizare, deoarece reprezintă o calitate-i ce va rămâne întipărită în comportament pentru tot restul vieții. 

TOATE ARTICOLELE DIN CAMPANIE

Beneficiile sportului pentru copii

Beneficiile sportului pentru copii Foto Copiii trebuie să aibă parte, încă din primele zile de viață, de un stil de viață sănătos și echilibrat, din...

Read More

CELE MAI RECENTE ARTICOLE