Header site

Secretele make-up-ului: Cum alegi dintre primer-ul pe bază de apă și cel cu silicon

Make-up-ul este o artă, iar fiecare artist își alege cu grijă instrumentele. Printre acestea, primer-ul joacă un rol esențial, pregătind terenul pentru o aplicație uniformă și durabilă a machiajului. În lumea fascinantă a make-up-ului, se conturează două tipuri principale de primer: cel pe bază de apă și cel cu silicon. Fiecare dintre acestea are caracteristici unice, avantaje și dezavantaje. 

Primer pe bază de apă: Lejeritate și ușurință de aplicare

Primerele pe bază de apă câștigă popularitate pentru textura lor lejeră și capacitatea de a hidrata pielea. Aceste produse oferă o senzație de prospețime, potrivită în special pentru persoanele cu tenul gras sau mixt. Principalul avantaj constă în faptul că nu adaugă greutate pielii și creează o bază mată, ideală pentru fondul de ten. De asemenea, primer-ul pe bază de apă se amestecă ușor cu alte produse de machiaj, facilitând stratificarea și obținerea unui aspect natural.

Recomandări pentru Primer pe Bază de Apă:

 • Pentru tenurile grase sau mixte.
 • În climat cald sau umed pentru a controla excesul de sebum.
 • Atunci când doriți un machiaj ușor și proaspăt.

Ingrediente-cheie în primer-ul pe bază de apă 

Primerele pe bază de apă conțin ingrediente esențiale pentru hidratare și revitalizare. Printre acestea se numără:

 • Apă Purificată: Baza primară care oferă hidratare și prospețime.
 • Glicerină: Ingredientul hidratant care menține echilibrul hidric al pielii.
 • Extracte din plante: Adesea, primerele pe bază de apă conțin extracte naturale pentru beneficiile lor antioxidante și calmante.

Primer cu silicon: Pregătirea perfectă pentru un ten neted

Siliconul este ingredientul vedetă în primerele de ultimă generație, oferind o bază netedă și uniformă pentru machiaj. Aceste produse umplu porii și liniile fine, creând astfel o suprafață uniformă, ideală pentru aplicarea fondului de ten și a altor produse. Primerul cu silicon oferă, de asemenea, o aderență mai bună pentru machiaj, prelungind astfel durabilitatea acestuia. Totuși, este important să menționăm că un exces de silicon poate determina înfundarea porilor, ceea ce poate duce la probleme ale pielii pe termen lung.

Recomandări pentru primerul cu silicon:

 • Pentru o bază perfectă, netedă și uniformă.
 • Pentru persoanele care doresc să ascundă porii și liniile fine.
 • Pentru evenimente speciale, unde rezistența machiajului este crucială.

Ingrediente-cheie în primerul cu silicon 

Primerele cu silicon se bazează pe această substanță pentru a crea o textură netedă și uniformă. Ingrediente-cheie includ:

 • Silicon sau Dimethicone: Creează o barieră netedă între piele și machiaj.
 • Gliceril Polimetacrilat: Contribuie la textura fină și matifiantă.
 • Tocoferol (Vitamina E): Adaugă beneficii antioxidante pentru protejarea pielii.

Cum alegem între cele două tipuri de primer?

Alegerea între primer-ul pe bază de apă și cel cu silicon depinde de tipul de ten, preferințele personale și tipul de machiaj dorit. Pentru un look proaspăt și lejer, în special în condiții calde, primerul pe bază de apă este alegerea ideală. Pentru o bază netedă și durabilă, cu acoperire crescută, primerul cu silicon este preferat.

Indiferent de alegere, aplicarea uniformă și corectă a primer-ului este esențială. Se recomandă să testați diferite produse pentru a determina care se potrivește cel mai bine pielii și preferințelor dvs. personale. În final, secretul unui machiaj perfect stă în înțelegerea propriului tip de ten și în selectarea produselor care se potrivesc nevoilor sale unice.

 

Din aceeași categorie:​

Cele mai recente articole: