Interviu Dr. Laura Crăciun-Chiriță, medic specialist neurolog-somnolog – Tulburările de...
Read MoreCu toții ne întâlnim adesea cu alergeni care ne pot produce simptome dintre cele mai dificile, de la roșeața pielii și strănut, până la dificultăți de respirație și chiar șoc anafilactic.
Dar să nu vă faceți griji, pentru că astăzi vom învăța împreună cum să pregătim cu un kit de prim ajutor, cum să recunoașteți simptomele, ce tratamente sunt disponibile și cum putem să evitați aceste situații neplăcute.
Deoarece vorbim despre un subiect foarte serios, o să fim brutali de sinceri: simptomele șocului anafilactic pot fi înspăimântătoare. Această reacție alergică intensă, care afectează întregul corp, poate fi declanșată de diverse alergeni, precum alimente, înțepături de insecte, medicamente sau chiar substanțe chimice.
Iată câteva simptome care pot apărea în timpul unui șoc anafilactic:
Unul dintre primele semne poate fi dificultăți de respirație, precum strănut, tuse, înțepături în gât sau senzație de constricție în piept.
Atunci când obrajii și buzele încep să se înroșească și să umfle, trebuie tras semnalul de alarmă!
Pielea începe să-și facă de cap și poate deveni roșie, umflată sau să dezvolte urticarie. Pare ca și cum ar fi fost înțepată de un roi de albine.
Atunci când apare o senzație de corp foarte ușor și sentimentul că zbori, este un semn de tensiune arterială scăzută. În acest moment, picioarele deveni tot mai ușoare și nu pot fi susținute pe podea.
Dacă simți că forțele te părăsesc și ai o nevoie persistentă de odihnă imediată, vrei să te întinzi cu orice preț, acesta ar putea fi un semn de leșin iminent.
Există instrumente importante pe care te poți baza, indiferent dacă persoana predispusă a alergii sau șoc anafilactic ești chiar tu sau cineva drag. Primul pas este să ai mereu la îndemână un kit de prim ajutor. Acesta ar trebui să conțină:
Un auto-injector de epinefrină este eroul tău principal în lupta împotriva șocului anafilactic. Învață cum să-l folosești și fă un test mental: “Dacă mă înțeapă o albină aici, unde aș fi și ce aș face?”.
Medicamentele antihistaminice, pot ajuta la reducerea reacțiilor alergice. Dacă le iei, vei reuși să depășești cu succes acest eveniment neplăcut.
Corticosteroizii sub formă de pastile sau creme pot ajuta la reducerea inflamației. Ei pot fi folosiți doar dacă sunt prescriși de medic.
Bineînțeles, nu uita să ai la îndemână telefonul pentru a apela la ajutor medical de urgență și cartea de vizită a medicului, care arată că ești în această situație de urgență.
Acum, că știm cum să recunoaștem și să luptăm împotriva șocului anafilactic, hai să vedem cum putem să depășim perspectiva acestui incident. Înseamnă că trebuie să ne concentrăm pe prevenire și să fim întotdeauna la curent cu condițiile de mediu în care ne aflăm.
Prima regulă în lupta cu simptomele alergiei este să le cunoaștem. Află la ce ești alergic și evită să intri în contact cu acest alergen. Nu-ți dorești să întâlnești cu o albină supărată într-o zi în care epinefrină este uitată acasă.
Dacă ești alergic la anumite alimente, asigură-te că știi ce conține mâncarea pe care o mănânci. Citește etichetele alimentare și verifică mereu ingredientele. În plus, discută cu bucătarul dacă ai vreo îndoială.
Asigură-te că toți membrii familiei sunt conștienți și nu se joacă cu alergenii. Nu vrei să te trezești într-o zi cu o surpriză neplăcută în meniu sau în aerul din casă.
Discută despre alergia ta cu prietenii, familia și colegii. Cu cât mai mulți știu despre alergia ta, cu atât mai puțin probabil să te confrunți cu un atac neprevăzut.
Alergiile sunt un subiect important, care trebuie tratat cu toată atenția. Fiind mereu la curent cu simptomele posibile, având un kit de prim ajutor pregătit și cunoștințe despre cum să acționăm cu celeritate în situațiile neplăcute, putem depăși atât noi, dar și cei dragi, cu succes implicațiile unui șoc anafilactic.
Interviu Dr. Laura Crăciun-Chiriță, medic specialist neurolog-somnolog – Tulburările de...
Read MoreInflamația cronică: un pericol tăcut care afectează milioane de oameni...
Read MoreRemedii naturale pentru aftele bucale: tratament rapid și eficient fără...
Read MoreSănătatea femeilor: Rolul homeopatiei în tratarea efectelor secundare ale tratamentului...
Read MoreDe ce te dor tălpile și cum poți să rezolvi...
Read More#PovesteaMea – Când corpul îți vorbește: Lecția pe care am...
Read MoreVaricele: Cum să îți menții picioarele sănătoase și frumoase fără...
Read MoreMenopauza și homeopatia: Alegerea înțeleaptă și naturală pentru o tranziție...
Read MoreInterviu Dr. Laura Crăciun-Chiriță, medic specialist neurolog-somnolog – Tulburările de...
Read MoreHomeopatia pentru copii în timpul sărbătorilor: Remedii blânde pentru sănătate...
Read MoreCrăciunul ca timp de reconectare cu natura: Activități pentru familie...
Read MorePovești și tradiții legate de plante și remedii: Magia naturii...
Read MoreRitualuri Detox pentru sărbători: Cum să-ți ajuți organismul să-și revină...
Read MoreScurt ghid despre cum să supraviețuim iernii, cu ajutorul homeopatiei:...
Read MoreInterviu cu Dr. Anca Hâncu, Medic generalist, Doctor în științe...
Read MoreHomeopatia în perioada de pre-sarcină și sarcină: un sprijin sigur...
Read MoreCele patru tipuri de bogăție din viața și cum să...
Read MoreRenunțarea la fumat prin schimbarea perspectivei: drumul către libertate și...
Read MoreCum să te eliberezi de amintirile neplăcute folosind tehnica disocierii...
Read MoreHomeopatia: Vindecarea prin respectarea înțelepciunii corpului Homeopatia oferă o perspectivă...
Read MoreInflamația cronică: un pericol tăcut care afectează milioane de oameni...
Read More10 alimente care accelerează pierderea grăsimii și transformă stilul de...
Read MoreRemedii naturale pentru aftele bucale: tratament rapid și eficient fără...
Read MoreNe dorim copii fericiți, dar uităm că trebuie să ne...
Read More