Header site

Ghidul tău pentru o piele răsfățată ☀️

În plus, am rugat un dermatolog de top să ne dezvăluie secretele de îngrijire a pielii!

Crearea unei rutine perfecte de îngrijire a pielii pare o sarcină complicată care nu se termină niciodată. Bineînțeles, aceasta și pentru că în fiecare zi apar produse noi, cu rezultate fantastice, cu ingrediente care mai de care mai miraculoase și, eventual, presupuse naturale care te vor ajuta să îți păstrezi tinerețea veșnică, fix la fiecare aplicare😊. Iar, în cazul cel mai bun în care descoperi un produs care chiar funcționează, apare brusc o nouă provocare “cosmetică” sau dermatologică, ce promite și mai mult. Până și cei care au ani de experiență în îngrijire recunosc faptul că drumul către o piele curată și sănătoasă nu a fost lipsit de provocări, încercări și erori.

Preocuparea pentru îngrijirea pielii este din ce în ce mai evidentă și la nivel de corp medical național. În fiecare lună august a ultimilor ani, Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București, cu sprijinul MAPN, DSP Constanța și alături de Societatea Română de Endocrinologie (SRE) prin doamna doctor, Cătălina Poiană, Societatea Română de Dermatologie (SRD) și Societatea Română de Pediatrie fac demersuri concrete. Acestea desfășoară o campanie de prevenție prin acordarea de consultații medicale, în regim gratuit, în domeniile dermatologiei, endocrinologiei și pediatriei, screening melanom, screening sindrom metabolic, screening osteoporoză, precum și evaluare stare de nutriție a copiilor în corelație cu anumite variabile socio-economice și familiale.

Prin  „Asumă-ți să fii sănătos!”, anul trecut, din punct de vedere dermatologic, au fost depistate în doar câteva zile 39 cazuri de suspiciuni legate de posibile afecțiuni tumorale (10 suspiciuni/carcinomspino-celular, 27 suspiciuni /carcinombazo-celular și 2 suspiciuni /melanom). Aceste cifre ar trebui să ne dea de gândit!

Vacanță, soare, mare și SPF: Tips&Tricks pentru o piele fericită ⛱️

Am întrebat-o pe doamna doctor Ludmila Crețu, medic primar dermatovenerologie la Institutul Național de Geriatrie și Gerontologie “Ana Aslan”, care sunt cele mai importante criterii în alegerea unui produs SPF și care sunt cei mai importanți pași în rutina zilnică de îngrijire. 

“Cele mai importante criterii în alegerea unui produs SPF sunt: tipul de ten și indicele de protecție solară. Dar la fel de important este să ținem cont de fototip și dacă produsul oferă protecție împotriva UVA și UVB.

Fotoprotecția este recomandat să fie folosită pe toată perioada anului. Există radiații ultraviolete emise de soare și în timpul iernii, atunci când zilele sunt mai scurte și până la 80% din lumina ultravioletă pătrunde prin stratul de nori.” – Dr. Ludmila Crețu

SPF-ul este ESENȚIAL

SPF-ul este super important pentru a vă proteja pielea atât de arsuri, cât și de îmbătrânirea cauzată de radiațiile ultraviolete, este esențial pentru sănătatea dvs. și, după cum am ajuns să experimentam și noi, cu produsele potrivite, poate oferi un impuls de înfrumusețare a pielii, cu beneficii clare asupra frumuseții si chiar a îmbătrânirii premature.

Și, pentru că am înțeles cu toții că SPF-ul trebuie să facă parte din îngrijirea noastră, piața de protecție solară a înregistrat o creștere constantă și semnificativă. La rândul lor, mărcile de produse de înfrumusețare și-au extins gamele pentru a aborda probleme specifice ale pielii, lansând produse de îngrijire solară pentru a rezolva probleme variate.

Însă, odată cu o gamă mai largă de produse, apare și o mai mare confuzie.

Cum alegem? Ce alegem?

Elementele esențiale care nu sunt discutabile sunt un spectru larg (protecție împotriva razelor UVA și UVB) și un SPF de cel puțin 30 (ideal ar fi 50). Pentru a vă proteja împotriva tuturor razelor dăunătoare – cum ar fi lumina albastră, lumina vizibilă și infraroșu – un SPF cu spectru complet este chiar mai bun.

Glow & Protect sau iată doar câteva dintre produsele noi care ne-au plăcut nouă :

Bondi Sands – este o companie australiană specializată în autobronzante, produse de îngrijire solară, de îngrijire a pielii și cosmetice, produsele sale fiind comercializate în peste 30.000 de magazine din întreaga lume.

Marca Bondi Sands este denumită după faimoasa plajă Bondi Beach din Australia. Din 2021, Bondi Sands este Official Sunscreen Partner al Australian Open promovând gama lor de produse de protecție solară sport SPF 50+.

Nouă ne place pentru că toate produsele lor sunt vegan, cruelty free și certificate de Peta, oferind protecție împotriva razelor solare UVA și UVB. Compania s-a angajat să adopte practici sustenabile și până în 2025 toate ambalajele vor fi complet reciclabile și vor conține materiale reciclabile.

În România, produsele Bondi Sands sunt disponibile în magazinele Douglas și luna aceasta beneficiază de 20% discount.

Supergoop! Sau Glow & Protect, cum ne-a plăcut nouă să îi spunem. Holly Thaggard, antreprenoarea din spatele brandului de success, Supergoop!, a fost învățătoare de gimnaziu până când una dintre cele mai bune prietene a fost diagnosticată cu cancer de piele. Atunci și-a propus să revoluționeze și să schimbe industria creând un produs reglementat de FDA. Astăzi, majoritatea produselor Supergoop! SPF 40 și SPF 50 adună o mulțime de opțiuni cremoase, invizibile și irezistibile pentru voi, inclusiv o cremă hidratantă de dimineață, un fard de ochi strălucitor și un primer SPF spectaculos.

Supergoop! se află în magazinele Sephora din întreaga țară. Noi am remarcat în mod deosebit unul 😊

Riemann P20 – Găsit, folosit, iubit! În 1979, Claus Riemann a vrut să ajute un prieten cu pielea sensibilă să se protejeze în timpul unui sejur în Africa. Soluția pe care a inventat-o a fost P20, care acum protejează oamenii de soare de peste zeci de ani.

Vă spunem și noi ce îl face unic: Riemann P20 Original Spray SPF 50+ dispune de tehnologie de triplă protecție care oferă până la 10 ore de acoperire, rezistență ridicată la apă și depășește nivelul de protecție UVA cerut de UE. Este un spray ușor, transparent, ușor de aplicat, cu uscare rapidă și rezistent la transpirație. Riemann P20 ORIGINAL este testat dermatologic, AllergyCertified, fără parfum și vegan.

UVB/SPF 50+ / Protecție foarte ridicată – UVA-PF peste 30

Formulat fără: Parfum, Homosalat, Octocrilen.

Găsiți atât spray-ul cât și crema P20 la un preț bun în farmaciile Tei și locațiile Bebe Tei.

Relief Sun de la Beauty of Joseon – este produsul care ne-a surprins plăcut. L-am folosit, însă pe perioada iernii. Pielea se simte deosebit de confortabil cu el, hidratează și machiajul se aplică minunat.

Îl găsiți în din ce în ce mai multe locuri : farmaciile Dr. Max, SkinGuru, DM sau Farmacia Tei.

Sun Project Water Sun Cream – Thank You Farmer. Cea mai cea descoperire recentă 😊 Am făcut abuz de produsele lor. Atât CC Cream cât și BB Cream beneficiază de SPF 30 sau SPF 50.

Thank You Farmer este un brand coreean care se bazează pe principiul “din ferma direct la tine pe ten”. Cei de la Thank You Farmer dețin ferme proprii unde își cultivă și recoltează ingredientele pe care le folosesc în cosmetice. Creatorii brandului garantează un rezultat de 100%, cu mențiunea ca produsele să fie utilizate corect oferind soluții complete pentru îngrijirea anti-îmbătrânire a pielii.

Găsiți Thank You Farmer pe BeWellStore alături de alte produse de îngrijire pentru față și corp coreene!

Ce trebuie să reținem cu toții este că există 3 reguli vitale după care să ne conducem viața: cel puțin un set de investigații medicale anual, să bem suficientă apă zilnic și să purtăm SPF zilnic. Acesta este minumul pe care trebuie și putem să îl facem cu toții în materie de frumusețe.

Iar pentru piele punctual, Doamna Dr. Ludmila Crețu spune că cei mai importanți pași în rutina zilnică de îngrijire sunt curățarea și hidratarea pielii cu produse adaptate tipului de piele.

Sun-Kissed și în siguranță!

Produsele SPF sunt esențiale pentru protejarea pielii împotriva radiațiilor ultraviolete (UV), care pot cauza arsuri solare, îmbătrânire prematură a pielii și creșterea riscului de cancer de piele.

Astăzi, piața din România este generoasă oferind creme, loțiuni, spray-uri și geluri care conțin filtre UV pentru a bloca sau a absorbi razele dăunătoare ale soarelui. Alegerea corectă și utilizarea consecventă a acestor produse pot contribui semnificativ la protejarea pielii pe termen lung.

 Luna aceasta, în farmacii, în magazine și online, brandurile se întrec în oferte și produse astfel că nu există scuze să nu ne îngrijim de sănătatea pielii noastre.

Voi ce produse recomandați? Așteptăm în comentarii feedback de la voi și promitem că vom insera în articol cele mai argumentate păreri !

Comment, Like & Share acest material pentru că și tu ești #AliatSanatate!

Disclaimer : Produsele din acest material sunt selectate independent de către redacție. Acestea nu sunt parte dintr-o campanie AliatSănătate și prezentarea lor nu generează venituri site-ului nostru.

Din aceeași categorie:​

Cele mai recente articole: