Header site

Medicamentul homeopat Apis Mellifica recomandat pentru alergia la ambrozie

Apis Mellifica este un remediu homeopat preparat din veninul de albină și este folosit în principal pentru a ameliora inflamațiile din urticarie și înțepături caracterizate de roșeață și umflare intensă. Simptomele sunt adesea ameliorate de aplicarea de comprese reci sau de aer rece. De asemenea, poate fi folosit pentru a trata inflamațiile din artrită.

Remediul Apis Mellifica este preparat prin procesul de potențare, prin care se extrag proprietățile medicinale latente ale albinei. Este cunoscut pentru eficacitatea sa în tratarea alergiilor cutanate, urticariei (umflături mâncărime pe piele cauzate de o reacție alergică), înțepăturilor de albine, infecțiilor urinare și umflăturilor articulare.

Utilizări ale medicamentului Apis Mellifica

 • Probleme cutanate: Este un remediu benefic pentru diverse afecțiuni ale pielii. Este folosit în principal în homeopatie pentru tratarea urticariei (alergii ale pielii, când apar umflături mari, roșii și inflamate sau albe cu margine roșie). Umflăturile sunt dureroase, sensibile la atingere și prezintă senzații de înțepătură. Există, de asemenea, mâncărime și arsură violente în umflături. Mâncărimea se agravează în căldura patului și este ameliorată în aer liber.
 • Inflamația limbii: Este un remediu indicat pentru tratarea inflamației limbii, când se simte o senzație de înțepătură, arsură și înțepătură. Limba este, adesea, de culoare roșie aprinsă, umflată, și pot apărea crăpături, ulcere sau vezicule. Persoana afectată poate simți că limba este uscată și nu poate înghiți. Poate exista și gust amar în gură împreună cu simptomele menționate anterior.
 • Probleme oculare: Pentru afecțiuni oculare precum cheratita (inflamația corneei), inflamația irisului (inelul colorat din jurul pupilei ochiului), umflarea pleoapelor inferioare și alergiile oculare, Apis este indicat atunci când apare roșeața conjunctivei împreună cu senzații de arsură, înțepătură și durere în ochi. De asemenea, se poate observa umflarea pleoapelor și secreție apoasă și fierbinte din ochi.
 • Umflarea feței: Este un remediu valoros pentru tratarea feței umflate și pufoase. Persoanele care au nevoie de acest remediu au o față palidă, cu cearcăne și  cu pleoapele inferioare umflate. Simt o senzație de înțepătură și usturime pronunțată pe față. Se plâng, de asemenea, de senzația de căldură și arsură și doresc să-și spele fața cu apă rece pentru a obține ușurare în senzația de arsură.
 • Dureri în gât, amigdale mărite/inflamate: Acest remediu acționează asupra gâtului și a amigdalelor și ajută la reducerea inflamației acestora. Este administrat atunci când gâtul și amigdalele sunt extrem de roșii, umflate, inflamate, uneori cu ulcere. Persoana simte senzații de înțepătură, arsură și durere în gât. Durerea este mai accentuată la înghițire, în special a alimentelor solide. Gâtul este uscat și cu senzație de constricție. De asemenea, se poate forma mucus gros și vâscos în gât.
 • Meningită și Hidrocefalie: Este un remediu important pentru gestionarea meningitei (inflamația meningelor care acoperă creierul și măduva spinării) și a cazurilor de hidrocefalie. În ambele cazuri, se utilizează atunci când copilul afectat nu poate ține capul drept și îi capul în pernă. Copilul prezintă, de asemenea, o iritabilitate intensă, cu plâns și strigăte puternice. Alte simptome asociate includ somnolență, confuzie mentală și lentoare. De asemenea, se poate experimenta o durere severă în partea din spate a capului, împreună cu transpirație excesivă la nivelul capului.

Medicamentul este recomandat în alergia la ambrozie deoarece ameliorează mâncărimea pielii. Este utilizat atunci când mâncărimea este insuportabilă în timpul nopții și duce la insomnie. Pe lângă mâncărime, se simte furnicături pe întreg corpul. Persoana se simte mai bine dacă se scarpină. Alte simptome obișnuite includ asprimea, uscăciunea, înțepături, arsuri și înțepături pe piele.

Arsurile pielii și căldura cu înțepături sunt celelalte condiții ale pielii pe care acest medicament homeopat le poate gestiona foarte eficient.

Beneficiile tratamentelor homeopate

Este important să rețineți că homeopatia este considerată o terapie complementară și poate însoți fără probleme tratamentul medical convențional. Iată câteva dintre beneficiile asociate cu tratamentele homeopate:

 1. Tratament individualizat: Remediile homeopate sunt selectate în funcție de simptomele individuale ale fiecărui pacient. Abordarea personalizată vizează tratamentul cauzelor profunde ale bolii sau dezechilibrului.
 2. Fără efecte cunoscute: Remediile homeopate nu au efecte secundare cunoscute atunci când sunt utilizate corect. Aceasta le face o opțiune mai sigură pentru unii pacienți.
 3. Abordare holistică: Homeopatia ia în considerare întregul individ, inclusiv aspectele fizice, mentale și emoționale. Scopul este tratarea persoanei ca întreg, nu doar a simptomelor specifice.
 4. Non-invaziv: Remediile homeopate sunt de obicei administrate sub formă de granule, fiind ușor de administrat. Nu implică injecții sau proceduri invazive.
 5. Medicină complementară: Homeopatia poate fi utilizată alături de tratamentele medicale convenționale pentru a îmbunătăți starea generală de bine.
 6. Afecțiuni cronice: Homeopatia este adesea aleasă pentru afecțiunile cronice în care medicina convențională poate oferi doar ameliorarea simptomelor. Scopul este să trateze cauzele profunde și să promoveze vindecarea pe termen lung.
 7. Sigură pentru toate vârstele: Remediile homeopate sunt considerate sigure pentru persoanele de toate vârstele, inclusiv sugari, femei însărcinate și vârstnici.
 8. Interacțiuni reduse cu medicamentele: Remediile homeopate nu interacționează cu medicamentele convenționale, ceea ce le face potrivite pentru utilizarea alături de alte tratamente.
 9. Îngrijire preventivă: Homeopatia poate fi utilizată și în scopuri preventive, pentru a menține starea generală de sănătate și a reduce riscul de îmbolnăvire în viitor.
 10. Beneficii psihologice: Procesul de consultație cu un practician homeopat implică adesea discuții detaliate despre starea de bine fizică și emoțională a pacientului. Acest lucru poate oferi suport emoțional și poate încuraja conștientizarea de sine.
 

Din aceeași categorie:​

Cele mai recente articole: