Header site

Magia Naturii: povestea frumuseții și sănătății de la Hodaia

Câți dintre voi știu fără să se folosească de hartă unde este Valea Zălanului ?

Noi facem parte din categoria celor care vor răspunde cinstit și vor spune că nu au auzit niciodată de acest loc care te duce cu gândul de la prima rostire la povești cu zâne și prinți. Și, pentru că tot am amintit de zâne și prinți, Valea Zălanului, un cătun izolat de numai 100 de locuitori din inima Covasnei, este și locul unde Regele Charles al III-lea, monarhul britanic, deține o proprietate desprinsă parcă dintr-un tablou atemporal.

Datorită modului tradițional de viață rurală, s-au păstrat aproape intacte drumurile șerpuite, pădurile și apele munților Baraolt, grajdurile și hambarele vechi, iar o mare parte din clădirile care încă mai sunt ocupate de către localnici sunt adevărate monumente arhitecturale. Oricine se încumetă să străbată cei 3 km de drum « de peste deal » dintre Malnaş-Băi și Valea Zălanului poate descoperi un altfel de timp, o altă țară, o altă Românie, unde vremea și natura par că îmbrățișează oamenii locului ce se încăpățânează să le rămână fideli trecând în fiecare zi proba timpului și a vremurilor. Un altfel de timp care reconturează ideea de senin și pace.

Raluca Olaru este unul dintre acești oameni ai locului. Povestea sa sau povestea Hodaia este cel puțin la fel de fascinantă precum amprenta pe care o lasă asupra interlocutorului. Curioasă, curajoasă, temerară, pasionată de fitoterapie, cunoscătoare a homeopatiei, devotată naturii, aceasta făurește în atelierul din curtea sa din Valea Zălanului, produse de întreținere personală, naturale întru totul, din rețete străvechi transmise din generație în generație încă de pe vremea când vracii erau singurii practicanți ai artei vindecării. De la prima interacțiune, ne-a dezvăluit și ne-a învățat ce înseamnă producția artizanală și atelierul independent.

Pentru că … Un aspect fascinant al acestei industrii este producția artizanală. Astfel, dacă decideți că merită să străbateți acest drum veți călători în atelierul unui producător independent și veți afla cum se prelucrează plantele medicinale cu grijă și atenție pentru a crea produse de înaltă calitate, în ediții limitate. Încă de la primele mostre de produs, Olăreasa Ralu cum îi place să se alinte, a găsit echilibrul perfect între cunoștințele sale în medicina tradițională, moștenite în familie, și practicile medicinei moderne, pe care le pune la dispoziția tuturor celor care îi trec pragul. 

Din atelierul său, ies produse create cu grijă și atenție la detalii cu numeroase beneficii pentru piele și sănătatea generală. Acestea sunt bogate în antioxidanți, vitamine și substanțe nutritive esențiale pentru a menține pielea adevărat sănătoasă și strălucitoare. Încercate și de noi, fără ingrediente chimice, produsele sale sunt potrivite pentru toate tipurile de piele, pentru cei care au suferit intervenții chirurgicale sau pentru pielea sensibilă. 

Astfel de soluții de îngrijire personală 100% naturale, realizate din specii de plante medicinale, cultivate in modul ecologic cel mai pur și prelucrate în mod sustenabil în atelierul său, credem că reprezintă o opțiune remarcabilă pentru toți cei care doresc să îmbine frumusețea cu sănătatea și protecția mediului. Alegându-le, cercetându-le, oferind recenzii nu numai că ne răsfățăm pe noi și pielea noastră, ci posibil și să contribuim la protejarea sănătății și chiar și a planetei pentru generațiile viitoare.

Într-o epocă în care ne preocupăm tot mai mult de sănătatea noastră și de impactul asupra mediului, astfel de minuni 100% naturale, cultivate ecologic și prelucrate în mod sustenabil sunt opțiunea ideală pentru toți cei care caută o abordare mai sănătoasă, durabilă și mai responsabilă a frumuseții.

Vă provocăm să experimentați adevărata magie a naturii în rutina zilnică de frumusețe și, mai ales … așteptăm părerile voastre !

 

Din aceeași categorie:​

Cele mai recente articole: