Header site

Invitație la distracție de 1 Iunie - Recomandări de evenimente, activități, cursuri și spectacole

Dragi părinți și copii,

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, vă invităm să sărbătorim împreună cu o serie de activități și evenimente pline de distracție și voie bună. Am pregătit pentru voi multe recomandări de activități, pentru a ne asigura că toată lumea se va bucura de această zi specială.

Voi ce planuri aveți pentru 1 iunie? Dacă știti și alte evenimente faine, dați de veste ca să completăm articolul. 

BUCUREȘTI

Muzeul Dulciurilor 

Muzeul Dulciurilor fără zahăr își deschide porțile pentru iubitorii de fantezie, de frumos, de copilărie și de dulce fărăăăă zahăr. Organizatorii ne așteaptă cu 2 tombole aniversare, un tur interactiv al muzeului, 17 spații superb decorate tematic, în care putem descoperi colțuri foto, jocuri, vânătoare de comori, concursuri șiiiiiiii…. degustări de dulciuri fără zahăr. Întreg turul durează peste 1 oră.

De asemenea, animatii, face painting, baloane colorate, teatru, platformă foto 360, cabină foto, momente artistice de dans și muzicale.

Rezervati ziua de 1 Iunie la Muzeul Dulciurilor din București pe www.sweetadventure.ro secțiunea rezervări bilete / intrare muzeu.

Parada Micilor Bicicliști și West Side Kids Race, evenimente de 1 iunie pentru copiii din București

Cei mici, dar și cei mari, se vor distra pe biciclete, într-un mod sănătos și vor petrece timp de calitate. Părinții trebuie să-i înscrie pe cei mici, online, AICI. În prima parte a zilei, cei mici sunt invitați să participe la jocuri, ateliere, exerciții de îndemânare și probe adaptate fiecărei categorii de vârstă: deplasare printre jaloane, plimbări în pluton, respectarea semnelor de circulație. Parada propriu-zisă începe la ora 12:30 și nu este o competiție, ci doar o plimbare distractivă pe biciclete.

De asemenea, vor fi organizate concursuri cu avizul Federației Române de Ciclism, pe trasee adaptate categoriei de vârstă, pentru băieți și pentru fete.

1 Iunie la MNLR, la Bookfest și în cartiere

Data de 1 iunie este o dublă sărbătoarei: Ziua Copilului și ziua inaugurării Muzeului Național al Literaturii Române, acum 67 de ani, în 1957, de către fondatorul și primul director al instituției, Perpessicius.

Din programul MNLR:

 • Teatru educativ pentru copii și părinți – „Cioful cel viclean”
 • Recital de pian susținut de elevii Cercului de instrumente muzicale de la Clubul Copiilor sector 4, București 
 • Atelierele Thomasinei vă invită la un eveniment dedicat copiilor în cadrul proiectului „Străzi deschise”, unde vom discuta „Despre obiceiurile zmeilor” pe Calea Victoriei 110.
 • Un eveniment interactiv propus de Bookisit, dedicat copiilor în cadrul programului „Străzi deschise”, organizat și în cartiere.

Teatrul Ion Creangă marchează Ziua internațională a copilului printr-un mod cu totul inedit

Să vină vara, să înceapă aventura!

Evenimentul „1 IUNIE în Ținutul Distracției“ conține 5 tipuri de activități, una mai interactivă și mai veselă ca alta. Spațiul din fața și din interiorul Sălii Mari din Str. Piața Amzei nr. 13 se va transforma, între orele 10:00 și 19:00 într-un tărâm magic.

Mai multe detalii despre programul TIC pregătit pentru cei mici, aflați aici teatrulioncreanga.ro.

TAROM organizează, pe 1 Iunie, „Ziua Porților Deschise”

TAROM organizează, pe 1 Iunie, „Ziua Porților Deschise”,  pentru copii. 

Evenimentul se va desfăşura în incinta Hangarului TAROM și a platformei din fața acestuia și se adresează tuturor celor care doresc să participe, copii și adulți. Intrarea va fi liberă, iar copiii și părinții însoțitori sunt așteptați în intervalul orar 10.00 – 16.00.

Cei mici vor putea vizita o aeronavă și vor putea face fotografii în interiorul acesteia, inclusiv în cabina de pilotaj. Tot aici se vor întâlni cu piloți, însoțitori de zbor şi ingineri de aviaţie, alături de care se vor putea fotografia şi care vor fi gata oricând să le răspundă tuturor curiozităților legate de lumea aviației.

Art Safari

Organizatorii ne așteaptă cu ateliere de joacă prin artă, modelaj și tururi ghidate pentru copii, de ziua lor, în weekend-ul 1-2 iunie.
 
Copiii vor avea parte de tururi ghidate în noile expoziții Art Safari, ateliere de creație (pictură, desen, colaj etc.), atelier imersiv în jungla Kinder, giveaways! Mai mult decât un atelier de pictură, este un spațiu interactiv unde copiii se vor cunoaște și vor descoperi frumusețea mai multor tehnici vizuale.

Porți deschise la Camera Deputaților

Camera Deputaţilor îşi deschide porţile sâmbătă, 1 iunie, cu ocazia Zilei Copilului. Între orele 10.00 – 17.00, instituţia va putea fi vizitată, în regim de gratuitate, de copii şi însoţitorii acestora, accesul fiind permis pe la intrarea C1, nivel P, cu un flux de vizitare continuu.

Cei interesaţi vor avea posibilitatea să vadă sălile în care se desfăşoară activitatea parlamentară, respectiv „I.I.C. Brătianu”, „Take Ionescu”, „Unirii”, „I.G. Duca”, „Mihai Viteazul”, „C.A. Rosetti”, sala Biroului permanent „Barbu Catargiu”, Cabinetul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Galeria de onoare și Galeria Presei, precum și sala de plen a forului legislativ.

Intrarea este liberă și se face dinspre Bulevardul Națiunile Unite.

SpaceFest 2024

👨‍🚀 Îți dorești o experiență unică și 𝐠𝐫𝐚𝐭𝐮𝐢𝐭𝐚̆ pentru familia ta?
🪐 Bucurați-vă de o experiență cosmică la 𝐒𝐩𝐚𝐜𝐞𝐅𝐞𝐬𝐭 𝟐𝟎𝟐𝟒! În perioada 𝟑𝟏 𝐦𝐚𝐢 – 𝟑 𝐢𝐮𝐧𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟒, vă invităm să vă alăturați celui mai mare eveniment dedicat explorării spațiului.
👨‍👩‍👧‍👦 Vei avea parte de discuții captivante cu astronauți faimoși, experiențe VR, simulatoare de zbor, costume spațiale, proiecte uimitoare în inginerie aerospațială, concursuri și alte activități menite să inspire următoarele generații de exploratori.

𝐁𝐨𝐨𝐤𝐟𝐞𝐬𝐭 𝐉𝐮𝐧𝐢𝐨𝐫, 𝐬ă𝐫𝐛ă𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐜𝐮𝐫𝐢𝐨ș𝐢

📖 𝐙𝐞𝐜𝐢 𝐝𝐞 𝐞𝐯𝐞𝐧𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐝𝐞𝐝𝐢𝐜𝐚𝐭𝐞 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫, 𝐢̂𝐧𝐭𝐚̂𝐥𝐧𝐢𝐫𝐢 𝐜𝐮 𝐬𝐜𝐫𝐢𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢 𝐢𝐦𝐩𝐨𝐫𝐭𝐚𝐧𝐭̦𝐢 𝐬̦𝐢 𝐫𝐞𝐝𝐮𝐜𝐞𝐫𝐢 𝐥𝐚 𝐜𝐚̆𝐫𝐭̦𝐢 𝐝𝐞 𝐩𝐚̂𝐧𝐚̆ 𝐥𝐚 𝟖𝟎%, 𝐢̂𝐢 𝐚𝐬̦𝐭𝐞𝐚𝐩𝐭𝐚̆ 𝐩𝐞 𝐭𝐨𝐭̦𝐢 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢𝐢 𝐥𝐚 𝐁𝐨𝐨𝐤𝐟𝐞𝐬𝐭 𝐉𝐮𝐧𝐢𝐨𝐫 𝟐𝟎𝟐𝟒 (𝟐𝟗 𝐦𝐚𝐢 -𝟐 𝐢𝐮𝐧𝐢𝐞, 𝐩𝐚𝐯𝐢𝐥𝐢𝐨𝐧𝐮𝐥 𝐁𝟐, 𝐑𝐨𝐦𝐞𝐱𝐩𝐨)

Programul special destinat micilor cititori din cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest continuă și în acest an, sub titlul „Bookfest Junior”. Mai mult decât atât, proiectul se bucură de unul dintre cele mai ofertante programe din istoria sa: zeci de evenimente, între care un program de 𝟑𝟔 𝐚𝐭𝐞𝐥𝐢𝐞𝐫𝐞 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐜𝐭𝐮𝐫𝐚̆ 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢, 𝐝𝐞 𝐦𝐮𝐳𝐢𝐜𝐚̆, 𝐝𝐞 𝐚𝐜𝐭𝐨𝐫𝐢𝐞, 𝐝𝐞 𝐨𝐫𝐢𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐢̂𝐧 𝐜𝐚𝐫𝐢𝐞𝐫𝐚̆, organizate de 𝐀𝐬𝐨𝐜𝐢𝐚𝐭̦𝐢𝐚 𝐒𝐜𝐫𝐢𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐂𝐨𝐩𝐢𝐢 𝐬̦𝐢 𝐀𝐝𝐨𝐥𝐞𝐬𝐜𝐞𝐧𝐭̦𝐢 „𝐃𝐞 𝐁𝐚𝐬𝐦”, 𝐝𝐞 𝐋𝐢𝐜𝐞𝐮𝐥 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐨-𝐅𝐢𝐧𝐥𝐚𝐧𝐝𝐞𝐳 𝐬̦𝐢 𝐝𝐞 𝐎𝐩𝐞𝐫𝐚 𝐂𝐨𝐦𝐢𝐜𝐚̆ 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐂𝐨𝐩𝐢𝐢 îi așteaptă pe cei mai mici dintre cititori la Romexpo în perioada 29 mai-2 iunie 2024.

Ziua Copilului în Stil Sportiv la Stadionul „Arcul de Triumf”

 

Agenția Națională pentru Sport (ANS), alături de Complexul Sportiv Național „Arcul de Triumf”, Asociația Liga Legendelor și federațiile sportive naționale, vă invită cu mic, cu mare, să luați parte la celebrarea activă a Zilei Copilului, sâmbătă, 1 iunie 2024, pe stadionul din cadrul Complexului Sportiv Național „Arcul de Triumf” din București (B-dul Mărăști, nr. 18-20).

Copiii sunt invitați să se alăture activităților sportive (prezentate de peste 20 de federații și cluburi sprotive) și să-și arate dragostea pentru mișcare prin completarea unui „pașaport” special, pe care îl vor marca cu vize de participare pentru fiecare atelier explorat. Cei mai dedicați participanți, cei care vor explora cele mai multe ateliere, vor fi răsplătiți cu premii.

De asemenea, copiii vor avea ocazia de a întâlni și interacționa cu sportivi de excepție, care vor împărtăși din experiența lor, vor face fotografii cu cei prezenți, vor oferi autografe și vor realiza mici demonstrații de măiestrie sportivă.

Pe Cai la Mitoc

Festivalul unicornilor, intrare liberă pentru toți copiii

Mesaj de la organizatori: “Noi în fiecare an cu o săptămână înainte de Festivalul Unicornilor, lăsăm caii într-o pădure fermecată pe mâna zânei unicorn. Aceasta are puterea de a transforma căluții în unicorni și îi pregătește pentru cel mai așteptat festival.  Cu ajutorul baghetei magicei pe care o are și cu praful de zână, ea va transforma căluții noștri în niște unicorni spectaculoși.

Din program:

 • Parada Unicornilor
 • Plimbări cu trăsura de epocă
 • Concursuri călare pentru echipe formate din copii și părinți
 • Concurs de pescuit pentru copii
 • Picturi pe față
 • Concursuri de sărituri în sac
 • Atelier de pictură și creație cu tematică ecvestră

IAȘI

1 Iunie în vie Bârnova Iași

1 iunie – sărbătoarea preferată a copiilor 

Organizatorii ne propun un program în care copiii sunt încurajați să își aleagă singuri atelierele și activitățile la care vor să participe. În această maniera copiii au oportunitate să participe doar la ateliere care le stârnesc atenția și rezonează cu ei.  

Din program:

 • Ateliere de Creație
 • Atelier de gătit
 • Tură cu bicicletele electrice (ȋnălţime peste 1.50 m, minim 5 copii înscriși) – 100 Ron/copil cost suplimentar
 • Plimbări în pădurile dimprejur
 • Atelier de Modelaj în Lut
 • Atelier de Arhitectură
 • Atelier de dome-uri
 • Cinematograf în aer liber
 • Foc de tabără

Evenimentul este dedicat tuturor copiilor de orice vârstă și părinții sunt și ei bine primiți în Oază.

Pentru înscriere și detalii:  0799 616 006,  +40 753 574 007 (doar whatsapp) 

CLUJ 

Spectacol la Centrul de Echitație Toniland – 1 iunie 2024

În data de 1 iunie 2024, Toniland va susține un spectacol pentru toate vârstele, cu intrarea gratuită, la locația din Cuzdrioara, respectiv Centrul de Echitație Toniland. În timpul spectacolului de echitație, se vor desfășura diverse activități în aer liber, precum:

 • Plimbări cu trăsura
 • Plimbări călare
 • Picturi pe față profesionale
 • Show ecvestru
 • Petrecere cu Minnie și Mickey Mouse
 • Vânătoare de comori și alte surprize

Pentru mai multe informații: 0766 253 511

Adresa: Cuzdrioara, Str. Viilor 89D, Jud. Cluj.

SIBIU

1 Iunie 2024 Ziua Porților Deschise la Aeroclubul Sibiu

Special pentru cei mici, Aeroclubul Teritorial Sibiu „Hermann Oberth” își deschide, Sâmbătă 1 Iunie, larg porțile, între orele 09:30 și 15.30. Copiii și părinții pot astfel sărbători Ziua Copilului printre aeronave, vor avea ocazia să vadă cum decurge o zi de activitate la un aeroclub, vor face cunoștință cu personalul și se vor familiariza cu aeronavele și activitatea de parașutism.

AQUACLUB Belatis

𝐃𝐞 𝟏 𝐈𝐮𝐧𝐢𝐞 𝐝𝐞𝐬𝐜𝐡𝐢𝐝𝐞𝐦 SEZONUL DE BĂLĂCEALĂ !!! 𝐈𝐧𝐭𝐫𝐚𝐫𝐞𝐚 este 𝐠𝐫𝐚𝐭𝐮𝐢𝐭𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐞𝐢 𝐦𝐢𝐜𝐢, iar pentru a face ziua lor si mai speciala, organizaatorii le oferă tuturor micutilor o inghetata racoritoare! 

www.aquaclubelatis.ro

AVRIG DN1, SIBIU, ieșirea spre Brașov

CONSTANȚA

Parada personajelor de basm, desene pe asfalt, muzică, dans și multe surprize pentru toți copiii

Sâmbătă, 1 Iunie 2024, începând cu ora 11:00, la Pavilionul Expozițional Constanța, se va da startul unui spectacol pentru copii, cu intrare liberă. Evenimentul va fi deschis de actorii Teatrului pentru Copii și Tineret ,,Căluțul de Mare’’, cu o paradă a personajelor de basm și spectacolul ,,Privighetoarea’’, după Hans Christian Andersen, în regia lui Vitalie Drucec, scenografia – Adrian Suruceanu.

Spectacolul dedicat Zilei Copilului va continua cu momente artistice susținute de talentații cursanți ai Centrului Cultural Județean Constanța ,,Teodor T. Burada”, de la clasele Canto muzică ușoară, Muzică populară instrumente, Arte vizuale, Dansuri și Grupul vocal ,,Giocoso’’.  

Atmosfera de sărbătoare va fi animată, apoi, de o reprezentație oferită de ansamblurile folclorice: ,,Plai de Dor’’, ,,Izvorașul dobrogean’’, ,,Luminițe dobrogene’’ și ,,Flori dobrogene’’, coregraf: Elena Dordea.

MAMAIA

Oaspeţii de toate vârstele sunt invitaţi să participe la evenimentele speciale din Piaţeta Perla şi Piaţeta Cazino, unde momentele de distracţie şi muzică vor fi la ordinea zilei.

Începând cu ora 17,00 până la ora 20,00, Piaţeta Perla va deveni un veritabil loc de joacă pentru copii, unde vor domina muzica, dansul şi distracţia. Pe copii îi aşteaptă momente de teatru de păpuşi, magie, baloane colorate, face painting. Pe seară, distracţia se mută în Piaţeta Cazino, unde, de la ora 20,30, ritmurile muzicale vor crea o atmosferă de neuitat, promit organizatorii.

Concertul susţinut de YNY Sebi va deschide seara, fiind urmat de trupa Voltaj.

BRAN

1 iunie la Castelul Bran

De Ziua Copilului, Parcul Regal al Castelului Bran se transformă în parc tematic. Cei mici se vor distra copios cu tiroliene, panouri de cățărare, ateliere de îndemânare, trasee cu obstacole și alte asemenea surprize. 

Se anunță o zi plină de teste și exerciții, sub atenta îndrumare a Brigăzii 2 Vânători de Munte “Sarmizegetusa” Brașov. La final, micii  vizitatori vor ieși cercetași cu diplomă! În plus, fiecare copil vizitează gratuit Castelul Bran și primește la plecare un cadou cu suveniruri. Acces gratuit pentru toti copiii in castel si in parcul regal.

Pentru orice întrebări, detalii la telefon 0268.237.700 sau la adresa de email: office@bran-castle.com

MUREȘ

Festivalul Lavandei – Mădăraș Mureș

Festivalul Lavandei din Mădăraș este primul de acest fel din țară, de aceea a fost recunoscut și înregistrat la OSIM. Locația este vizitată de peste 20 000 de oameni din toată țara, dornici de a simți relaxarea, energia și frumusețea de pe Tărâmul Lavandei!

De la an la an organizatorii aduc elemente noi pentru vizitatori printre care un nou stand elegant, peste 5 decoruri speciale pentru fotografiile voastre, mulți comercianți cu bunătăți alese, zonă de camping, ședințe foto profesionale, activități pentru copii și balon cu aer cald.  

ARGEȘ

De Ziua Copilului, distracție maximă la Centrul de Echitație Andaluz

Pe 1 iunie Centrul de Echitație Andaluz ne așteaptă pentru o zi plină de activități magice și amuzante pentru toți copiii!

Ateliere de gătit, Animatori și mascote, Plimbări cu ponei și pe cal, Face painting, Jocuri distractive și dansuri, Vată de zahăr și înghețată, Pictat și colorat, Muzică și voie bună.

Locație: Andaluz (Aleea Marghiorilor 16, Ciocănăi, jud. Argeș)

Rezervări ateliere: 0760 621 216

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A COPILULUI ÎN LIVADĂ

Într-un cadru de poveste, organizatorii au pregătit pentru cei mici ateliere creative, surprize dulci, pictură pe față, ștafete și jocuri distractive. Nici de părinti nu au uitat și au pregătit și pentru ei câteva jocuri.

Participarea se face pe bază de înscriere la numărul de telefon

0754 331 215.

Înscrierile se fac până la data de 28 mai.

Adresa: jud. Argeș, com. Lerești, str. Valea Mărului Mare, nr. 314. 

ALBA

Excursie la Cascada Sipote Trascau

Organizatorii ne propun un traseu cu dificultate uşoară, potrivit atât pentru adulți, dar și pentru copii, şi anume vizitarea cascadei Şipote din munţii Trascău.

Sâmbătă, 01 iunie 2024, la ora 10:00 ne așteaptă la punctul de întâlnire de la intrare în comuna Sălciua. (https://goo.gl/maps/Sr6FAoxBBmX8v1hZ8). Traseul pleacă din Comuna Sălciua de Jos, în mare parte drumul este prin pădure alternând cu zone deschise cu priveliști spre valea Arieșului.

După aproximativ 1h-1h1/2  se ajunge la cascada Şipote, locul potrivit pentru o pauzã bine meritatã pentru fotografierea cascadei de travertin.  

Înscrieri și detalii suplimentare la numărul de telefon 0741184286

GIURGIU

Gustul copilărei – 1 Iunie la cules de cirese

Cei care doresc să se bucure cu adevarat de gustul copilăriei pot mergei in perioada  1- 5 iunie in livada Cirese Ecologice BoglandAtat copiii cât și adulții se pot bucura de o zi la cules putând savura pe saturate ciresele gustoase si ecologice. Gustare câmpeneasca surpriză inclusă. 

Data : 1-5 iunie 2023

Program 9.00 – 18.00

Adresa: Sat Chiriacu, Com. Izvoarele.

Rezervari la numarul de telefon: 0765621015  sau cu mesaj dat pe pagina de facebook

La plecare, se pot achizitiona cirese ecologice la pretul zilei. Cele 5 hectre de livada se pot transforma intr-un minunat loc de joaca sau de picnic pentru toti membrii familei.

Activitățile în aer liber alături de familie sunt o adevărată sursă de sănătate și de confort emoțional pentru că este bine cunoscut deja că rolul familiei în sănătatea mintală este de o importanță majoră.
Vă încurajăm să vă bucurați și să profitați de fiecare ocazie de a ieși din cotidian pentru că așa combateți stresul, susțineți sănătatea mintală și starea de bine!
Și pentru că fiecare dintre voi sunteți #aliatsanatate ♥️

Din aceeași categorie:​

Cele mai recente articole: