Header site

Gestionarea stresului cu ajutorul homeopatiei

Vă simțiți adesea stresați și copleșiți de anxietate? Poate că sunteți convinși că nu există nimic de făcut în afară de a vă muta pe o insulă pustie și de a arunca telefonul mobil. Așteptați un minut însă. Stresul poate fi copleșitor, dar este și o forță puternic motivatoare pentru schimbare.

Când stresul devine copleșitor, un remediu homeopat ar putea funcționa pentru a crește rezistența la stresul fizic și emoțional. Frumusețea homeopatiei constă în faptul că această medicină naturală poate trata constituția unică a fiecărei persoane. Tot ce trebuie să faceți este să găsiți remediul care vi se potrivește cel mai bine și factorul de stres cu care vă confruntați.

Factor de stres 1: Anxietatea anticipativă și frica

Anticiparea unui eveniment semnificativ poate provoca o tensiune de nesuportat, fie că este vorba despre un examen, o prezentare sau chiar un zbor. 

  • Argentum nitricum restabilește liniștea atunci când vă simțiți grăbit și tensionat, alergând în jur pentru a face totul. Acest remediu calmează și anxietatea de performanță care este însoțită de black-out-uri bruște de memorie. 
  • Dar dacă îngrijorarea produce o oboseală extraordinară care provoacă slăbiciune, tremurături și epuizare, utilizați Gelsemium în schimb. Ambele remedii pot ajuta, de asemenea, să calmeze episoadele de diaree cauzate de nervi.
  • Aconit, pe de altă parte, va atenua panică și frica intensă, de exemplu, teama de moarte înainte de un zbor.

Factor de stres 2: Muncă și studiu

Perioadele de muncă sau studiu excesive vă pot depăși limitele. 

  • Păstrați Nux vomica la îndemână pentru a alina bolile asociate cu excesul de muncă: răceli, insomnie, crampe și dureri de cap. Tipul de afaceri ambițios și eficient, care devine confuz, iritabil și nervos din cauza supramuncii, a prea puțin somn și prea multă cafea, ar putea avea nevoie și de o doză din acest remediu. 
  • Uneori, pasiunea pentru muncă și studiu provoacă o stare de excitație intensă, umplând mintea cu idei care împiedică somnul. În acest caz, utilizați Coffea pentru a aduce odihna. 
  • Dacă un volum mare de muncă aduce o epuizare nervoasă, atunci Kalium phosphoricum este alegerea mai bună. De obicei, acesta va restabili echilibrul când, în ciuda senzației de oboseală și slăbiciune, corpul devine nervos și agitat, iar dumneavoastră nu puteți să vă relaxați sau să vă concentrați. Alte simptome pot include senzația că odihna, hrana și căldura ajută, dar doar temporar. 
  • Când epuizarea nervoasă cu greață și amețeli rezultă dintr-o combinație de lipsă de somn și îngrijorare, tipică atunci când aveți grijă de un membru bolnav al familiei, Cocculus este un excelent tonic.

Factor de stres 3: Durerea și pierderea

Dacă pierderea și durerea vă fac să vă simțiți copleșiți, trei remedii homeopate vă pot ajuta. 

  • Ignatia poate fi folosită imediat după ce pierderea survine dacă nu puteți opri plânsul, plângând în hohote în mod puternic și involuntar sau, alternativ, nu puteți plânge deloc. Este posibil să simțiți, de asemenea, o senzație de nod în gât și să suspinați constant. Emoțiile dumneavoastră pot fi reactive și schimbătoare, iar corpul poate simți înțepături și amorțeli. 
  • Natrum muriaticum poate fi folosit după Ignatia atunci când simptomele se potrivesc. Acestea pot include sentimentul de singurătate și depresie, retragerea de la ceilalți sau îngroparea sentimentelor și meditarea asupra rănilor trecute. Consolarea poate provoca doar furie și resentimente. Durerile de cap sau erupțiile herpesului după durere pot fi, de asemenea, ameliorate cu acest remediu. 
  • Când durerea provoacă șoc sub forma epuizării și indiferenței, luați în considerare utilizarea Kali phosphoricum. O persoană care are nevoie de acest remediu s-ar putea să nu vrea să gândească, să meargă undeva sau să facă ceva. Diareea legată de durere poate fi, de asemenea, ameliorată cu acest remediu.

Acest articol oferă o perspectivă asupra gestionării stresului prin utilizarea remediilor homeopate. Abordând diferitele surse de stres și oferind soluții naturale, acesta promovează un mod sănătos și holistic de a aborda tensiunea din viața cotidiană. Stresul este o parte a vieții, dar, în loc să vă învingă, folosiți-l pentru a vă construi caracterul și pentru a inspira schimbarea.  

 

Din aceeași categorie:​

Cele mai recente articole: