Header site

Gelul de Aloe Vera - Cum să îl prepari acasă, din propria ta plantă

Introducerea gelului natural sau a produselor cosmetice cu Aloe Vera în rutina ta de frumusețe poate oferi diverse beneficii pentru piele și păr. Aloe Vera poate fi folosită în mai multe etape, astfel:

 1. Curățare: Folosiți gelul de Aloe Vera ca demachiant natural, aplicând-l pe față și masând ușor. Clătiți cu apă pentru a îndepărta murdăria, uleiul și impuritățile, în timp ce vă bucurați de efectele calmante și hidratante ale plantei.
 2. Tonifiere: După curățare, aplicați gel de Aloe Vera ca toner pentru a ajuta la echilibrarea nivelului pH-ului pielii. Poate ajuta la strângerea porilor și oferă o senzație de revigorare. Puteți fie să utilizați gel pur de Aloe Vera, fie să îl amestecați cu câteva picături din tonerul preferat.
 3. Hidratant: Gelul de Aloe Vera este un excelent hidratant. Aplicați un strat subțire de gel pe față și pe corp pentru a hidrata și hrăni pielea. Se absoarbe rapid și poate ajuta la calmarea uscăciunii, lăsând pielea să se simtă moale și suplă.
 4. Mască de față: Folosiți gel de Aloe Vera ca bază pentru o mască de față home made. Poate fi amestecat cu alte ingrediente naturale, cum ar fi miere, iaurt sau turmeric, pentru a crea o mască personalizată care să abordeze problemele specifice ale pielii. Aplicați masca pe față, lăsați-o să acționeze 15-20 de minute, apoi clătiți cu apă călduță.
 5. Ameliorarea arsurilor solare: Aloe Vera este binecunoscută pentru proprietățile sale calmante, fiind un remediu excelent pentru pielea arsă de soare. Aplicați generos gelul de Aloe Vera pe zonele arse de soare pentru a ajuta la calmarea inflamației, pentru a reduce roșeața și pentru a oferi o ușurare răcoritoare.
 6. Tratament pentru păr și scalp: Masați gelul de Aloe Vera pe scalp pentru a hrăni și hidrata și lăsați-l să acționeze timp de 30 de minute înainte de a clăti. De asemenea, puteți amesteca gelul de Aloe Vera cu balsamul pentru a îmbunătăți hidratarea și pentru a promova un păr mai sănătos.

Amintiți-vă să efectuați un test înainte de a utiliza Aloe Vera pe scară largă, mai ales dacă aveți piele sensibilă sau alergii cunoscute. În plus, optați de fiecare dată când este posibil, pentru gelul de Aloe Vera pur și natural, fără conservanți sau substanțe chimice adăugate.

De ce este recomandat să preparați gelul de Aloe Vela în casă

 • Prospețime: prin pregătirea propriului gel de Aloe Vera, vă puteți asigura că utilizați cel mai proaspăt produs posibil. Acest lucru este deosebit de important dacă aveți o plantă acasă, deoarece puteți recolta gelul direct din frunze atunci când este necesar.
 • Control asupra ingredientelor: atunci când vă faceți propriul gel de Aloe Vera, aveți control complet asupra procesului și a ingredientelor utilizate. Puteți evita orice adăugare de conservanți, substanțe chimice sau aditivi care ar putea fi prezenți în produsele disponibile comercial.
 • Eficient din punct de vedere al costurilor: să vă faceți propriul gel de Aloe Vera poate fi o opțiune rentabilă, mai ales dacă aveți acces la o plantă. Elimina necesitatea de a cumpăra produse comerciale, economisind bani pe termen lung.
 • Personalizare: Gelul home made de Aloe Vera vă permite să personalizați consistența și concentrarea în funcție de preferințele dvs. Puteți ajusta densitatea gelului sau puteți adăuga alte ingrediente naturale pentru a crea formulări personalizate de îngrijire a pielii sau a părului.
 • Durabilitate: Dacă aveți o plantă de Aloe Vera, pregătirea propriului gel poate fi o alegere prietenoasă cu mediul. Reduce dependența de produsele fabricate comercial și reduce deșeurile de ambalaje.

Cum se prepară gelul de Aloe Vera

Pregătirea propriului gel de Aloe Vera necesită cunoștințe și manipulare adecvate pentru a asigura siguranța și eficacitatea. Dacă alegeți să extrageți gelul de Aloe Vera din plantă, asigurați-vă că urmați practicile de igienă, curățați corespunzător frunzele și depozitați gelul într-un recipient adecvat. 

 1. Alegeți o frunză matură de Aloe Vera. Căutați frunze groase și plinuțe.
 2. Spălați frunza: clătiți frunza sub jet de apă pentru a îndepărta orice murdărie sau resturi de pe suprafață.
 3. Tăiați marginile spinoase: Folosiți un cuțit ascuțit pentru a tăia cu grijă marginile spinoase ale frunzei. Fiți atenți când manipulați frunza, deoarece vă puteți răni.
 4. Tăiați frunza pe lungime pentru a expune gelul din interior. Puteți să o tăiați complet  sau doar o secțiune a frunzei, în funcție de cantitatea de gel de care aveți nevoie.
 5. Scoateți gelul: Folosiți o lingură sau un cuțit de unt pentru a răzui ușor gelul de pe frunză. Asigurați-vă că ați colectat cât mai mult gel posibil fără a include latexul galben găsit mai aproape de suprafața frunzei, deoarece poate avea un gust amar și poate provoca iritații pentru unele persoane. Dacă preferați o consistență mai fină a gelului, puteți amesteca gelul scos într-un blender sau robot de bucătărie înainte de a-l transfera în recipientul de depozitare.
 6. Transferați gelul într-un recipient: Puneți gelul colectat într-un recipient curat, etanș. Puteți folosi un borcan de sticlă sau orice recipient potrivit pentru depozitare.
 7. Păstrați la frigider: Sigilați recipientul și păstrați-l la frigider pentru a păstra prospețimea gelului și pentru a prelungi durata de valabilitate a acestuia. Gelul de Aloe Vera de casă rămâne de obicei proaspăt timp de aproximativ o săptămână când este refrigerat.

Gelul de Aloe Vera de casă este acum gata de utilizare. Îl puteți aplica local pe piele pentru diversele sale beneficii, cum ar fi hidratarea, calmarea sau vindecarea rănilor. Nu uitați să efectuați un test pe o zonă mică a pielii înainte de a-l folosi pe scară largă, pentru a verifica dacă există reacții adverse sau alergii.

Din aceeași categorie:​

Cele mai recente articole: