Header site

Exclusiv - Interviu cu Patrizia Paglieri, chef și vedetă de televiziune

Patrizia Paglieri este bucătar chef și vedetă de televiziune. Născută în Bahamas, ea trăiește de foarte mulți ani în București, iar românii au adoptat-o ca pe una de-a lor.  Restaurantul pe care îl deține, “Al Casolare”, este o afacere de familie, unde și-a cultivat pasiunea pentru gătit moștenită de la mama ei și bunica ei. Acesta a devenit rapid un punct gastronomic de referință pentru toți cei care îi trec pragul. 

Am vorbit cu Patrizia într-o zi frumoasă de primăvară și am fost curioși să aflăm câteva detalii noi despre ea, despre pasiunea pentru gătit și care sunt secretele unei  alimentații sănătoase. 

Puteți citi în continuare interviul pe care a fost atât de amabilă să îl acorde pentru AliatSănătate.ro.

Ana: Patrizia, mulțumim pentru că ai fost de acord să ne aloci din timpul tău atât de ocupat. Am vrea să aflăm, în primul rând,  care este secretul unei rețete reușite? Cu toții apreciem o mâncare gustoasă, dar puțini știm cu adevărat să gătim.

Patrizia: Cel mai important, când vine vorba despre o rețetă reușită este gustul. Este important să știi să adaugi ingredientele potrivite pentru ca gustul să fie bun, dar trebuie și să pui suflet atunci când gătești. Ingredientele de calitate sunt cele mai importante, dar apoi contează și pasiunea și preferințele personale. Știi cum e, există lucruri care mie îmi plac, dar nu-ți plac ție și invers. Aici putem spune că este o apreciere destul de subiectivă, în funcție de preferințele personale, dar cu siguranță ingredientele sunt de bază.

Ana: Ce ne poți spune despre condimente? Au un rol important?

Patrizia: Da, cu siguranță, condimentele au un rol fundamental. Ele pot să schimbe cu totul gustul unei rețete.

Ana: Tu de unde îți procuri ingredientele? Găsim produse de calitate și în România?

Patrizia: Da, sigur că da. Acum 10-20 de ani era mai greu, dar în momentul actual putem găsi pe piață chiar și ingrediente din Italia, așa că e mult mai ușor, nu mai sunt probleme.

Ana: Patrizia, este adevărat că dragostea trece prin stomac? Putem câștiga inima persoanei pe care o iubim cu ajutorul unor preparate delicioase?

Patrizia: Eu nu cred că ajunge doar atât! (Râde) Poate că preparatele delicioase fac parte din arsenalul pe care îl avem la dispoziție, dar ele singure nu sunt destul. Sigur, putem servi cuiva un preparat delicios și să-i câștigăm atenția, dar cu dragostea e mai greu 🙂

Ana: ”Sănătate prin nutriție” nu este doar o expresie, ci mai degrabă un stil de viață, pe care ar trebui să îl adoptăm cu toții. Ce sfat ne dai referitor la alegerile pe care trebuie să le facem? 

Patrizia: Sfaturile mele sunt simple: fără prăjeală, fără grăsime. În toate trebuie un echilibru, dacă mâncăm un fel de mâncare  de care suntem îndrăgostiți, o dată pe săptămână, nu se întâmplă nimic. Dar dacă mâncăm în fiecare zi, pot să apară probleme. 

Ana: Cum ți se pare bucătăria românească față de cea italiană?

Patrizia: Mi se pare mai bogată, dar inclusiv în grăsimi (Râde). Bucătăria italiană se bazează pe dieta mediteraneană, care este foarte sănătoasă, deoarece include mult ulei de măsline și nu folosește unt, așa că este de preferat când vine vorba despre nutriție sănătoasă. 

Ana: Cum ți-a influențat viața pasiunea ta pentru gătit?

Patrizia: Mi-a influențat-o 90%, pentru că toată viața mea fost legată de bucătărie, de gătit. Deja e mai mult decât o pasiune, este un stil de viață. Chiar dacă a început ca o pasiune, a devenit o muncă, un job. 

Ana: Ți-a fost greu să te împarți între carieră și rolul de mamă?

Patrizia: Nu mi-a fost greu deloc, deoarece întotdeauna am avut restauratul acasă. De asemenea, am avut mereu părinții  lângă mine.Ei m-au ajutat și în bucătărie, dar și cu Francesco, așa că nu mi-a fost greu de loc. La noi, arta culinară este o tradiție de familie, tot ce știu am învățat de la bunica. Apoi, când am avut restaurantul meu, am gătit alături de mama care mi-a oferit noi cunoștințe și rețete mai complicate. 

Ana: I-ai transmis și lui Francesco ceva din pasiunea ta pentru gătit?

Patrizia: Nu prea 🙂! (Râde). I-am transmis pentru mâncare da, dar pentru gătit mai puțin. Dar i-am dat mereu sfaturi legate de nutriție, i-am spus că poate să mănânce orice, dar importantă este cantitatea. Nici măcar o lasagna nu te îngrașă dacă mănânci 100 de grame, dar dacă mănânci 1 kg, atunci o să ai probleme. Sunt importante și calitatea și cantitatea, dar cel mai mult contează să avem un echilibru în tot ceea ce facem și în ceea ce mâncăm. 

Mulțumim încă o dată Patrizia, o zi minunată și mult succes în tot ce faci! 

Din aceeași categorie:​

Cele mai recente articole: