Tulburările de mișcare: cauze, simptome și inovații în tratament –...
Read MoreMulte femei aflate în perioada fertilă a vieții, sunt afectate de durerile ce apar în timpul ovulației. De multe ori, crampele sunt atât de puternice, încât incomodează toate activitățile obișnuite, făcând imposibilă derularea unei vieți normale. Înainte de a trece pe tratament medicamentos, poate fi util să încerci câteva remedii la îndemână, care au avut rezultate benefice în multe cazuri.
Situate în parte de jos a abdomenului, sub linia buricului, durerile de ovulație pot avea diferite simptome: de la disconfort minim la crampe care te fac să te îndoi de durere. Modul în care se manifestă durerile de ovulație diferă de la femeie la femeie. Mai mult, ele pot diferi de la lună la lună chiar și la aceeași persoană, astfel încât uneori este greu să fie recunoscute.
Odată cu dezvoltarea ovulelor în interiorul ovarelor, se secretă și un lichid folicular. În momentul eliminării ovulului, respectiv începerea menstruației, atât ovului cât și lichidul folicular sunt eliberate. Durerile apar datorită iritării mucoasei abdominale, cauzată de lichidul folicular, iar de cele mai multe ori durează în jur de 24 de ore.
Urmărirea ciclului menstrual este o necesitate pentru sănătatea oricărei femei, deoarece pot fi identificate încă din faza incipientă diverse situații sau afecțiuni. Și durerile de ovulație pot fi ușor identificate în acest mod, deoarece apar în cele mai multe cazuri, cu două săptămâni înainte de începerea următorului ciclu. Durerea trebuie să fie localizată pe o singură parte a abdomenului, în partea de joc. Este destul de ușor să diferențiezi de crampele abdominale obișnuite, care se situează mai sus, în zona buricului, și afectează centrul abdomenului.
Poți afla în continuare despre câteva remedii ușor de folosit, care pot avea efecte suprinzătoare. Le poți combina, astfel încât rezultatul să fie mai rapid și mai de durată. Marele avantaj al acestor remedii este că nu au efecte secundare și nu conțin substanțe chimice periculoase ori toxice.
Acest ceai banal, care se găsește în orice magazin alimentar sau naturist, are efecte benefice majore asupra organismului uman. Având un gust ușor amărui, ceaiul verde este originar din China și Japonia. Planta mamă se numește Camellia sinensis, iar pentru fabricarea ceaiului verde, aceasta va fi supusă unui ușor proces de fermentare. Efectul ceaiului verde se explică prin stimularea globulinei care leagă hormonii sexuali, iar asta duce la ameliorarea durerilor de ovulație.
Acestea vor avea un efect instant de calmare a durerilor de ovulație. Acționând ca un calmant pentru durerile musculare, compresele calde vor reduce și crampele de orice fel.
Fiind la fel de accesibil în magazinele alimentare, papaya poate fi consuma ca atare ori sub formă de suc. Acest fruct portocaliu ajută la reducerea inflamației, datorită conținutului bogat de minerale, flavonoide și vitamine.
Modul de utilizare al acestei plante este prin semințe, care sunt presate la rece. Rezultatul final este un ulei cu beneficii majore pentru organismul uman. Ameliorând durerile de ovulație și ajutând la echilibrarea hormonilor, uleiul de primula ajută la obținerea unei stări de bine și de relaxare.
Mușețelul este un remediu foarte popular din bătrâni, având un efect de calmare în mai multe afecțiuni. Atât durerile de ovulație, dar și durerile de gât, de exemplu, pot beneficia efectele calmante ale unei căni de ceai de mușețel. Odată băut ceaiul, hormonii care provoacă durerile de ovulație vor fi echilibrați în scurt timp, iar rezultatul este o senzație plăcută de calm, liberă de orice tip de disconfort.
Este o vitamină foarte importantă pentru o dezvoltare armonioasă și un organism puternic. Vitamina D ajută la întărirea sistemului imunitar, iar asta poate favoriza ovulații blânde, fără dureri specifice. Vitamina D poate fi obținută atât din alimentație, dar și din suplimente, în special în timpul sezonului rece.
Ține cont de recomandările de mai sus, iar ovulația lunară nu va mai reprezenta un moment dureros. Zilele tale vor fi la fel de calme și relaxate, astfel încât să te poți bucura deplin de feminitatea ta.
Acest articol este unul informativ și nu înlocuiește un consult medical. Pentru ca sănătatea familiei tale să beneficieze de consult de specialitate, adresează-te întotdeauna medicului de familie.
Tulburările de mișcare: cauze, simptome și inovații în tratament –...
Read MoreOrtodonția modernă: sănătatea și estetica zâmbetului – interviu cu Dr....
Read MoreBoala obrajilor pălmuiți: cauze, simptome și tratament Boala obrajilor pălmuiți,...
Read MoreBila leneșă: cauze, simptome și soluții naturale pentru o digestie...
Read MoreSănătatea femeii și impactul asupra carierei: între burnout, sindromul impostorului...
Read MoreSănătatea femeii: echilibrul hormonal, cheia bunăstării fizice și emoționale Ca...
Read More#CONCURS 8 martie: Câștigă un Set Cadou Rustic Argan! La...
Read MoreCadouri speciale de 1 și 8 Martie – Idei unice...
Read MoreEquilibrum Fest revine la București – trei zile dedicate sănătății,...
Read MoreSubstanța interzisă în Europa: Bisfenolul A și impactul său asupra...
Read MoreEști persoană fizică? Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit aferent...
Read MoreDerby-ul Solidarității: Dinamo 1948 și FCSB joacă dumincă pentru copiii...
Read More