Header site

,,Dincolo de timp - Arta ca identitate", expoziție personală de pictură semnată Mariana Cîmpeanu

Revelând temeiul vizual și socio-cultural al expoziției “Dincolo de timp – arta ca identitate”, Mariana Cîmpeanu ne spune: “Tema expoziției cât și a întregului meu demers artistic a plecat de la moștenirea primită – religia creștină și tradiția populară. Din ambele direcții am extras simboluri și înțelesuri pe care le-am ,,transcris” în elemente de limbaj și mijloace de expresie plastică. Este un răspuns la nevoia mea, poate chiar la cea a omului contemporan mie, de echilibru, pace, nădejde, relaxare și de frumos. Propun o expoziție despre rătăcire și regăsire care te provoacă să iți aduci aminte al cui Chip ești și spre ce asemănare să tinzi!

Sugerez să petrecem împreună momente de bucurie care să ne ajute să actualizăm acele valori care transcend spațiul și timpul.”

Pictorița Mariana Cîmpeanu se află la cea de a 20-a expoziție personală.

Artista și-a susținut doctoratul în Arte Vizuale la Universitatea de Vest din Timișoara, avându-l ca profesor coordonator pe Constantin Prut, iar masterul și licența în Pictură la Universitatea Națională de Arte București, la clasa maestrului Teodor Moraru.

Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România – Filiala Pictură București, din anul 2000.

Dezvoltă o amplă activitate artistică, reflectată în numeroase expoziții personale și de grup, naționale și internaționale.

În cadrul Fundației Catharsis Art organizează și coordonează activități artistice creative, recreative, terapeutice și de voluntariat.

În prezent este cadru didactic al Facultății de Arte “Geo Saizescu” a Universității Hyperion din București.

Din anul 2024 devine membru asociat al Academiei Oamenilor de Știință din România.

Expoziția de pictură “Dincolo de timp – Arta ca identitate”, semnată de Mariana Cîmpeanu se va desfășura în perioada 3 – 30 octombrie la Galeria Romană din București.

Evenimentul se bucură de prestigioasa susținere a Academiei Oamenilor de Știință din România.

Pe tot parcursul expoziției sunteți așteptați la activități multiple ce vor susține și întări demersul plastic al Marianei Cîmpeanu: ateliere pentru publicul iubitor de artă, dialoguri culturale pe teme variate și interdisciplinare susținute de invitați de elită, întâlniri cu artista, precum și inițiative de binefacere.

Programul evenimentelor:

Deschiderea expoziției este prezidată de Prof. univ. dr. ing. Doina Banciu, Președintele Academiei Oamenilor de Știință din România. Ne onorează prezența Prof. univ. dr. Ioan Cristescu, Director General al  Muzeului Național al Literaturii Române.

Vineri, 4 octombrie: 10.00-23.00 | Noaptea Albă a Galeriilor

Sâmbătă, 5 octombrie: 11.00-13.00: Atelier de artă ,,AOSR alături de copii”| 18.00 – 23:00, Noaptea Albă a Galeriilor : Atelier de artă ,,Semne și însemne” (între 19:00 și 22:00)

Marți, 8 octombrie: 11.00-17.00 | Atelier de artă realizat în colaborare cu grupul de susținere ,,Bucuria vindecării” coordonat de dna Cătălina Lițu. Prof. Mariana Cîmpeanu

Joi, 10 octombrie: 16.00-18.00  | Dialog cultural ,,Arta între Filosofie și Teologie”

Evenimentul va fi prezidat de prof. univ. dr. Mihai Bădescu, Președinte  Secția a X – a Filosofie, Teologie, Psihologie a Academiei Oamenilor de Știință din România

Lansare de carte ,, Muguri de tăcere” | Autor Gheorghe Dănișor (membru titular AOSR), Traducere Diana Dănișor (membru asociat AOSR), Grafică Mariana Cîmpeanu (membru asociat AOSR), Recită actrița Adriana Guluțanu

Sâmbătă, 12 octombrie: 11.00-14.00. | În dialog cu pictorița Mariana Cîmpeanu

Joi, 17 octombrie 14.00-17.00 | Atelier de arta realizat în colaborare cu VEDRA , Prof. coordonator Mariana Cîmpeanu

Sâmbătă, 19 octombrie: 11.00- 14.00. | În dialog cu pictorița Mariana Cîmpeanu

Miercuri, 23 octombrie: 16.00-18.00. |,,Valențele Feminității”, coordonator prof. Camelia Petrescu, Invitat dna Maria Pîrvuțoiu – colecționar de artă | ,,Impresii de colecționar”

Joi, 24 octombrie: 17.00-18.00. | ,,Prevenția – arta de a trăi sănătos”,Invitat dr. Raluca Ghionaru – Președinte Asociația Română pentru Educație Pediatrică în Medicina de Familie (AREPMF)

Vineri, 25 octombrie: 11.00-14.00 | Workshop dedicat studenților, absolvenților și prietenilor Facultății de Arte, Universitatea Hyperion, Dialogul artelor – abordări contemporane

Sâmbătă, 26 octombrie: 11.00-13.00| Atelier de artă realizat în colaborare cu AREPMF, Prof. coordonator Mariana Cîmpeanu

Marți, 29 octombrie: 16.00-18.00. | Dialog cultural ,,Dincolo de timp – Arta ca identitate”, Invitat dna Dr. Doina Hendre Biro – Centrul CODEX, Universitatea Babeș – Bolyai din Cluj – Napoca

Vă așteptăm cu bucurie! Intrarea este liberă.

 Expoziția este deschisă în perioada 3 – 30 octombrie 2024

Program galerie: Luni-Vineri: 10:00 – 18:00 | Sâmbătă: 10:00 – 15:00

 

Din aceeași categorie:​

Cele mai recente articole: