Header site

Dificultățile de acomodare la grădinița/școală pot afecta comportamentul copiilor. Află care sunt medicamentele homeopatice potrivite în funcție de temperamentul celor mici

În momentul în care copiii încep grădinița/școala, ei sunt aruncați într-o lume cu totul diferită de cea a familiei. Nu doar că trebuie să creeze relații multiple cu colegii și educatorii, dar există și multe noi presiuni pe care trebuie să le gestioneze – să atingă anumite standarde de performanță mentală și fizică, să mulțumească educatorii, să se conformeze regulilor și regulamentelor și multe altele. 

Pe lângă aceasta, nu doar mediul fizic al școlii le este necunoscut, ci și mediul social și cultural este cu totul nou, adesea provocator. Așadar, nu este o surpriză că încep să apară probleme la copiii care până acum au fost, probabil, sănătoși și bine adaptați. 

Acest lucru se întâmplă pentru că, în viață, suntem în mod constant supuși a ceea ce a fost numit “stres”. Prin stres, ne referim la orice stimul, orice provocare la care persoana trebuie să reacționeze. Ne adaptăm la schimbările zilnice, dar adaptarea nu decurge întotdeauna lin! Sub presiunea de a reacționa și de a schimba, noi creștem (atunci când suntem stimulați într-un mod pozitiv) sau ne îmbolnăvim (atunci când stimulul este unul care ne afectează negativ). 

Este important să înțelegem acest lucru, altfel “stresul” primește o imagine complet negativă. Atunci când suntem provocați în mod pozitiv, suntem stimulați să creștem, să depășim limitele noastre existente și să maturizăm. Prea multe provocări, desigur, provoacă daune, și există o linie subțire între stresul care încurajează dezvoltarea și cel care provoacă boala. 

Un medicament homeopat bine ales, prescris corect de un medic, poate inversa balanța pentru a opri efectul negativ al stresului, ba mai mult decât atât, poate chiar să-l transforme într-un stimulent pentru creștere și dezvoltare. Un tratament homeopat potrivit nu doar va alina boala, ci va stimula și copilul să crească și să se maturizeze. 

Abordarea homeopată ne oferă cu adevărat șansa de a avea perspective diferite și, sperăm, mai bune asupra oamenilor. Putem vedea că “simptomele” sunt doar manifestarea unui eșec în ceea ce privește rezistența la stres, la ceea ce a provocat sau rănit o persoană, și putem să înțelegem de ce o anumită persoană dezvoltă un anumit model de boală. Din acest punct de vedere, materia medica a remediilor homeopatice este ca o carte de înțelepciune care aduce lumină în momente întunecate sau confuze. Cele mai cunoscute medicamente homeopate sunt preparate din plante, dar veți găsi în continuare și recomandări pentru medicamente preparate din minerale. În special, există o serie de metale comune care, transformate în medicamente homeopatice, sunt neprețuite în tratarea problemelor de comportament și de sănătate ale copiilor.

Alumina: Copilul confuz cu impulsuri violente

Copilul care are nevoie de medicamentul homeopatic Alumina, este un copil confuz care reacționează impulsiv cu violență. Aceste izbucniri de violență pot surprinde pe cei din jur, deoarece în mod obișnuit copilul Alumina este liniștit și blând. 

În realitate, acești copii par a fi extrem de supuși pentru că, de obicei, personalitatea lor naturală a fost suprimată de un părinte foarte dominant, care le-a spus de nenumărate ori că nu vor primi ceea ce își doresc. Această suprimare erodează încrederea în sine și îi poate face foarte speriați de obiecte ascuțite și de sânge. Cu toate acestea, rămâne o tenacitate puternică, aproape o obstinație, în caracterul lor. Acest lucru este cel mai evident în caracteristica lor de a nu se lăsa grăbiți. Este imposibil să îi grăbiți. Aceasta nu se datorează faptului că vor să meargă încet, ci pur și simplu nu pot să meargă la fel de repede cum și-ar dori. 

În interior, se simt grăbiți, dar nu pot să își coordoneze acțiunile suficient de repede, ceea ce îi face să facă multe greșeli. Aceasta se manifestă în special în clasă, cu dificultăți la citire și practica scrisului. Senzația lor internă de grabă duce și la neliniște fizică, cu mâini și picioare agitate, iar în unele cazuri, chiar la somnambulism. S-ar putea să îi găsiți umblând anxios dintr-o cameră în alta noaptea, frecându-și ochii strâns închiși.

Argentum nitricum: Copilul cu anxietate anticipativă

Acest remediu este preparat din azotat de argint și este cel mai des folosit pentru tratarea anxietății anticipative. Există multe remedii posibile pentru anxietatea anticipată, iar Argentum nitricum va funcționa bine doar atunci când simptomele și circumstanțele corespund. 

Principalele indicații includ simptomele fizice precum mâini și picioare tremurânde însoțite de o senzație de agitație în stomac. Acești copii vor descrie senzația tipică de fluturi în stomac și s-ar putea să fie nevoiți să alerge încoace și încolo la toaletă cu diaree. Sunt copiii cărora li se face cald ușor și care se simt supraincalziți atunci când sunt anxioși. În plus, acești copii au o dorință excesivă de dulciuri și zahăr atunci când sunt stresați. Cu toate acestea, consumul excesiv de dulciuri îi face să se simtă mai rău și să aibă probleme cu stomacul. 

Ceea ce contează cel mai mult pentru acești copii este performanța lor. Aceștia pot fi mari performeri, fie în muzică, teatru sau sport, dar se preocupă atât de mult de importanța performanței încât fiecare eveniment devine o adevărată încercare pentru ei. Dacă nu reușesc să aibă succes, se simt cu adevărat pierduți. Prin “pierduți”, ne referim la faptul că se simt ca și cum ar fi singuri în lume. Aceștia sunt copii cu o reactivitate crescută și impulsivi, ceea ce poate face ca ei să fie distrași, fie greu de controlat.

Aurum: Remediu pentru copiii cu depresie

Într-o lume în care presiunile psihologice asupra copiilor cresc, depresia, chiar depresia severă care îi determină pe copii să încerce sinuciderea, a devenit destul de comună. Copilul care are nevoie de medicamentul homeopatic cu aur este adesea un copil foarte harnic, muncitor și ambițios. El poate avea un simț dezvoltat al datoriei și al responsabilității și se poate simți ușor vinovat că nu face tot ceea ce ar trebui să facă. 

Copiii Aurum au un simț puternic al propriei unicități, dar acest lucru poate duce la sentimente de singurătate și izolare. Sunt extrem de sensibili la contradicție, ceea ce poate duce la explozii de furie și violență. Super sensibilitatea lor se extinde la aproape toți stimulii de mediu – zgomot, muzică, mirosuri și atingere, pe care le pot găsi copleșitoare. Atunci când nu pot să avanseze, în special când sunt contraziși sau frustrați, ei văd totul ca fiind lipsit de speranță și sumbru, o catastrofă. Acesta este momentul în care alunecă într-o depresie profundă.

Cupru: Copilul independent

Cuprul homeopatic este adesea indicat pentru copiii care au probleme comportamentale dificile. Acești copii tind să fie extrem de independenți și nu cer niciodată ajutor. Aceasta îi face să pară încrezători, hotărâți, dar, uneori, capricioși. Ei sunt concentrați și harnici, respectând regulile, dar se pot manifesta agresiv, atât verbal, cât și fizic, în situațiile de conflict cu alți copii sau cu profesorii care îi irită. Sunt obișnuiți să folosească vorbe sarcastice, să imite oamenii și să facă farse, iar în momentele de furie, pot deveni violenți. Acești copii pot deveni apneici când sunt furioși, prezentând o culoare a feței spectaculos de albastră în timpul crizelor de furie.

Ferrum: Copilul cu voință de fier

Copilul care răspunde la Ferrum are o voință puternică. Acest lucru îl face să pară despotic și intolerant la contradicție. 

De obicei, copiii Ferrum sunt robuști sau puțin supraponderali și doresc mereu să fie în control. Sunt încrezători în forțele proprii și de multe ori sunt lideri în clasă. Sunt muncitori, dar au o anumită lipsă de flexibilitate. Pot fi și sensibili, fiind ușor de provocat. Atunci când sunt provocați, ei își vor apăra punctul de vedere sau vor lupta. Răspunsul lor obișnuit la situațiile dificile este de a lupta. Acești copii nu fug de probleme. Cu toate acestea, în cazul în care există prea mult haos în jurul lor, și în special dacă alți copii sunt zgomotoși, copilul Ferrum va căuta izolare departe de ceilalți. 

Acești copii se îngrijorează adesea pentru membrii familiei, temându-se că rudele pentru care se simt responsabili ar putea să se îmbolnăvească grav sau să moară. Această preocupare poate viza un frate sau soră mai mică sau, în cazurile în care unul dintre părinți suferă de o boală cronică, copilul poate deveni îngrijitor și se concentrează asupra părintelui.

Platina: Copilul “special”

Platina este un metal foarte scump, iar indicațiile pentru utilizarea sa homeopatică se concentrează pe sentimentul de a fi special. Acești copii pot avea tendința de a se simți superiori față de ceilalți și de a se simți izolați. Este dificil să se stabilească contactul cu ei și pot fi chiar diagnosticați cu tulburare de spectru autist sau sindromul Asperger. Acești copii pot să aibă o atitudine de superioritate și să refuze să se joace cu copii care nu sunt mai mici decât ei. De asemenea, se plictisesc ușor și își petrec mult timp singuri în camera lor, declarând că totul este plictisitor și neinteresant. Au nevoie de rutină și de control asupra mediului lor. Unul dintre aspectele importante poate fi alimentația, iar acești copii pot fi foarte pretențioși, refuzând să mănânce anumite alimente și având cerințe neobișnuite cu privire la așezarea mâncării pe farfurie.

Plumbum: Copilul compulsiv

Copilul care răspunde la plumb are, de asemenea, o nevoie puternică de rutină și ordine, dar această nevoie este mai compulsivă decât la copiii care au nevoie de Platina. Ei simt că sunt obligați să aranjeze lucrurile, să facă lucrurile într-un mod “corect” (adică modul lor obișnuit). Acest lucru îi face să pară rigizi și să nu accepte schimbările sau lucrurile noi. Acești copii adoră să facă exact ceea ce li se interzice și, dacă li se permite, pierd rapid interesul. De asemenea, acești copii pot avea dureri abdominale, colici, care îi fac să se îndoaie și care sunt ameliorate prin aplicarea unei presiuni ferme și a căldurii locale. Acest lucru poate fi un indicator important pentru nevoia de remediu homeopatic Plumbum.

Zincum: Copilul neliniștit

Zincum homeopatic este cel mai adesea indicat pentru copilul constant neliniștit. El este mereu agitat, având un exces de energie. 

Copiii Zincum pot fi dificili în relații, asemănându-se adesea copiilor cu sindromul Asperger. Le este greu să se conecteze cu ceilalți copii, au adesea un tată dominant și poartă o mare frustrare și furie în interior. Această furie reprimată iese adesea cu mare vehemență și violență, ceea ce îi face dificil să se integreze social. Sunt, de asemenea, copii sensibili, în special la zgomot și la voci. Așa cum se întâmplă de obicei cu furia reprimată, aceasta iese cu intensitate și face dificilă adaptarea la mediul social. Acești copii au și schimbări de dispoziție semnificative, oscilând între stări de tristețe și bucurie, furie și timiditate, anxietate și curaj.

Homeopatia oferă o perspectivă unică asupra tratamentului problemelor comportamentale ale copiilor, folosind medicamente homeopatice în funcție de caracteristicile individuale ale fiecărui copil. Este important de subliniat că tratamentul homeopatic trebuie sa fie recomandat de un medic homeopat, care poate evalua pe deplin nevoile și caracteristicile individuale ale copilului. Abordarea homeopatică are potențialul de a oferi beneficii semnificative în gestionarea problemelor comportamentale la copii și în promovarea unei stări de bine generală.

Referinte

https://homeopathy-uk.org/

https://rachaelricheshomeopathy.com/homeopathy/homeopathy-for-anxious-children/

https://www.drhomeo.com/homeopathic-treatment/homeopathic-remedies-for-aggression-in-kids/

https://cnhh.ac.nz/homeopathic-chamomilla-for-calming-babies-and-children/  

Din aceeași categorie:​

Cele mai recente articole: