Header site

Cum să îți îndepărtezi manichiura cu gel acasă

Dacă au trecut deja câteva săptămâni sau chiar luni de când ți-ai pus unghiile cu gel și ai fost nevoită să te prezinți cu manichiura ciobită în public, atunci știi cât de neplăcut poate arăta. Atunci când nu îți găsești timpul sau banii necesari pentru a face o programare la salonul de unghii pentru a-ți îndepărta profesional oja cu gel, ai putea să iei situația în propriile mâini și să optezi pentru o soluție rapidă și neplăcută, inclusiv să îți smulgi sau să rozi oja.

Deși îndepărtarea forțată a ojei de gel poate fi surprinzător de relaxantă, specialiștii descurajează puternic această metodă, deoarece poate provoca daune serioase unghiilor tale. Orice manevră mai dură asupra unghiei, inclusiv smulgerea gelului, are potențialul de a îndepărta un strat al unghiilor tale, ceea ce duce la exfoliere și la acele pete albe pe care le vezi pe unghii. 

Vestea bună? Dacă o vizită la salonul de unghii nu este o opțiune, este ușor să înveți cum să îndepărtezi oja de gel acasă – fără să îți distrugi unghiile sau cuticulele.  

Cum să îndepărtezi oja de gel pentru unghii

În primul rând, vei vrea să folosești o pilă de unghii pentru a netezi partea superioară a unghiei pentru a sparge stratul superior de gel. Asigură-te că pilești întreaga unghie – nu lăsa nicio porțiune de ojă neatinsă – acest lucru va ajuta acetona să penetreze oja și să o facă mai ușor de îndepărtat.

Apoi, ia un disc demachiant din bumbac și îl înmoaie cu acetona 100% (nu dizolvant de ojă de unghii obișnuit) și pune-l pe unghie. Sfat profesional: Poți opta și pentru o sticlă de acetona care conține ingrediente hrănitoare precum aloe vera, glicerina și uleiuri esențiale, ceea ce înseamnă că formula va fi mai blândă pentru patul unghiei tale și va ajuta la prevenirea exfolierii, cojirii și ruperii. De asemenea, deoarece acetona poate mirosi atât de puternic, asigură-te că lucrezi într-o cameră bine ventilată sau deschide o fereastră.

Apoi, înfășoară unghia și discul demachiant cu folie de aluminiu și lasă acetona să pătrundă în unghie timp de 10-15 minute.

După ce îndepărtezi folia și discul demachiant, folosește un instrument metalic special, pentru a îndepărta ușor gelul de pe unghii.

Dacă mai rămâne puțin gel încăpățânat după îndepărtare, folosește o pilă pentru a netezi unghiile. 

Deoarece acetona este destul de agresivă cu pielea, va trebui să iei niște măsuri suplimentare pentru a avea grijă de și a-ți repara mâinile. Aplică ulei de cuticule pe unghii și degete pentru a menține zona hidratată.

Ai terminat? Bravo, felicitări! Dacă te simți împlinită și încrezătoare după ce ai îndepărtat cu succes oja de gel și vrei să încerci o manichiură acasă, poți alege o ojă rezistentă, într-o culoare preferată, care va rezista cu succes la birou, antrenamente intense și chiar la treburile din jurul casei.

 

Din aceeași categorie:​

Cele mai recente articole: