Header site

Cum meditația și noile obiceiuri zilnice i-au salvat viața lui Gisele Bündchen

Gisele Bündchen este o personalitate remarcabilă, cu o carieră impresionantă în industria modei și un angajament puternic față de cauzele sociale și de mediu. Născută pe 20 iulie 1980 în Três de Maio, Brazilia, Gisele a devenit unul dintre cele mai cunoscute și bine plătite modele din lume.

Cariera sa a început în adolescență când a fost descoperită de un agent de modelling în timp ce mânca la McDonald’s cu familia sa în São Paulo. De la acel moment, a urmat o ascensiune rapidă în lumea modei. A devenit un nume de referință în industrie, defilând pentru cele mai prestigioase case de modă din lume, precum Chanel, Versace, și Victoria’s Secret. 

Gisele Bündchen este mult mai mult decât un simplu model. Ea este, de asemenea, cunoscută pentru activismul său în domeniul protecției mediului și al sănătății. Ca ambasadoare a Națiunilor Unite pentru Mediu, ea s-a implicat activ în proiecte de conservare a pădurilor tropicale și de reducere a emisiilor de carbon.

În plus față de activitatea sa în domeniul modei și al protecției mediului, Gisele este și un model de urmat în ceea ce privește stilul de viață sănătos și echilibrat. Ea promovează alimentația sănătoasă, activitatea fizică și practicile de meditație și mindfulness. Într-un interviu recent, ea a dezvăluit cum aceste obiceiuri sănătoase au avut un impact pozitiv asupra stării sale de sănătate și fericire.

Cum meditația și noile obiceiuri i-au salvat viața lui Gisele Bündchen

Gisele Bündchen, faimosul supermodel și activist pentru mediu, a dezvăluit recent cum anumite schimbări în rutina ei zilnică au avut un impact profund asupra sănătății și stării ei de bine. Într-un interviu emoționant, ea a vorbit despre modul în care meditația și alte practici sănătoase au devenit pilonii care susțin viața ei în fiecare zi.

A fost ca o renaștere” spune ea. Rutina sa zilnică arată acum foarte diferit față de acum mulți ani și, într-adevăr, aceste schimbări i-au putut salva viața. În continuare, veți descoperi totul despre meditația exactă și rutina de dimineață a lui Gisele, care o ajută să își înceapă ziua în forță.

Pentru Gisele, meditația începe la ora 5 dimineața. Această practică îi ajută să își găsească centrul în fiecare zi, pregătind-o pentru provocările care urmează.

Obișnuiam să mă trezesc dimineața cu două țigări și un Mocha Frappuccino cu frișcă” a povestit ea despre anii adolescenței sale. În plus, din cauza cofeinei și nicotinei, nu putea adormi noaptea, așa că recurgea la un pahar de vin roșu pentru a se relaxa. Gisele a luptat și cu depresia și anxietatea severe.

În timpul vieții sale la vârsta de 20 de ani, corpul lui Gisele nu a putut face față ritmurilor haotice ale stilului său de viață, iar glandele sale renale au început să cedeze. Însă, norocul a fost de partea ei, reușind să își redirecționeze viața prin schimbarea dietei, renunțarea la fumat, exerciții fizice și suplimente pe bază de plante. Astfel, în loc să se trezească cu cafea și țigări, acum se bucură de alergare, meditație, yoga și exerciții de respirație. Aceste schimbări nu ndoar că i-au revitalizat viața, dar îi și conferă energia și echilibrul necesare pentru a-și aborda fiecare zi cu încredere și pasiune.

Pentru Gisele, meditația este o parte esențială a rutinei ei zilnice. Ea simte o diferență majoră în funcționarea creierului în zilele în care își face timp să mediteze, în comparație cu zilele în care se mai întinde în pat și apoi pleacă în grabă de acasă.

Este întuneric, toată lumea doarme, și chiar simt că este momentul în care îmi pun mască de oxigen” a spus Gisele în cadrul unei sesiuni de meditație înaintea interviului. „Acest lucru îți încarcă corpul pentru ziua ce urmează”.

Meditația o ajută să se reconecteze cu corpul său. Respirația profundă și respirația alternativă pe nări – o practică în care se acoperă o nară, se inspiră pe cealaltă nară și se expiră pe cealaltă – o ajută în momentele stresante. Aceste practici pot activa sistemul nervos parasimpatic, permițându-i să se simtă mai calmă.

Întreaga mea zi are o energie diferită” continuă ea. După ce își umple metaforic „cupa” personală, ea este capabilă să abordeze restul activităților zilnice cu o minte mai calmă.

Meditația lui Gisele are și o componentă legată de conectarea cu pământul. De obicei, Gisele găsește un loc unde să stea pe iarbă sau nisip, simțindu-se conectată la natură și la Pământ.

În plus, meditația lui Gisele este surprinzător de ușoară de făcut. În timpul meditației, ea ne-a ghidat să ne concentrăm pe respirație și ne-a cerut să observăm gândurile care vin și să le lăsăm să plece, în loc să le respingem.

Petreceți un minut luând câteva respirații adânci, acest lucru vă va schimba ziua și viața” ne-a îndemnat ea înainte de meditație.

În plus, în fiecare dimineață, Gisele folosește suplimente pentru sănătate. Ea nu a consumat alcool de peste doi ani și ia suplimente pe bază de plante de două decenii. În special, ea ia ashwagandha (un adaptogen care ajută la gestionarea stresului) și turmeric (care poate reduce inflamația) în fiecare dimineață.

După meditație, Gisele face jogging alături de câinele ei pentru aproximativ trei mile. Ea practică și alte forme de exerciții fizice, cum ar fi jiu-jitsu și yoga, dar recent a început și antrenamentele de greutăți. În plus, încearcă să petreacă cât mai mult timp în natură, practicând activități precum paddleboarding sau kayak.

Rutina zilnică de meditație și sănătate a lui Gisele Bündchen este o sursă de inspirație pentru toți cei care doresc să își îmbunătățească calitatea vieții. Pentru Gisele Bündchen, aceste mici schimbări în rutina zilnică nu numai că au transformat modul în care se simte zi de zi, ci au și adus o claritate și o echilibrare mentală de care avea atât de multă nevoie. Lecțiile sale sunt clare: nu este niciodată prea târziu să faci schimbări sănătoase în viața ta și să îți asumi controlul asupra stării tale de bine.

 

Din aceeași categorie:​

Cele mai recente articole: