Header site

#CONCURS: Castiga o invitatie dubla la cursul „Cyberparenting upgrade: Cum gândesc adolescenţii”

🎉Va invitam la #CONCURS!
🤩Puteti castiga o invitatie dubla la cursul „Cyberparenting upgrade: Cum gândesc adolescenţii” ce are loc incepand cu data de 13.09.2021 si include 4 ateliere.
Cursul este organizat de Fundatia Calea Victoriei, iar lector este Alina Costache, psiholog cu atestat de liberă practică în Psihologie clinică şi psihoterapeut cognitiv – comportamental în formare, membru al Colegiului Psihologilor din România. Detalii mai jos, în articol.
__________________________________________________
 
Concursul se deruleaza pe Facebook. Pentru a va inscrie trebuie sa dati click pe poza de mai sus și sa respectati instructiunile (sau clik aici ).
__________________________________________________
 
👍Optional, puteti aprecia pagina de FB Aliat Sanatate, astfel incat sa fiti la curent cu toate noutatile.
📧 De asemenea, va invitam sa va inscrieti la Newsletter aici:
 
__________________________________________________
 
⏳📆 Concursul se deruleaza in perioada 9 – 11 septembrie 2022, iar pe 12 septembrie vom afla, cu ajutorul aplicației Comment Picker, cine este fericitul castigator al premiului.
🥳 Bafta tuturor!
*Cursul se deruleaza offline, in Bucuresti, Bd. Dacia, nr. 78. Detalii in continuare.
 
DESPRE CURS:
 

Cursul se va desfăşura săptămânal, în zile de marţi, în intervalul 19:00-21:00.

Înţelege generaţia digitală şi incredibilul creier al adolescentului – un curs destinat părinţilor de copii adolescenţi, în care vom înţelege mai bine cum funcţionează creierul în perioada adolescenţei, vom afla ce este creierul triunic – poartă de comunicare şi conectare, vom discuta studii de caz şi sfaturi practice, concrete despre îmbunătăţirea relaţiei cu adolescentul. Vom atinge de asemenea şi anxietatea, depresia, tulburările de somn şi de alimentaţie, probleme cu care tânăra generaţie se confruntă tot mai des.

Aşadar, eşti părintele, îngrijitorul sau profesorul unui adolescent sau preadolescent? Te provoc la un curs de 4 zile, care îţi va schimba modul cum interacţionezi cu adolescentul din viaţa ta.

Cercetările empirice realizate în ultimii 10 ani asupra creierului adolescenţilor şi atributele sale unice şi pozitive au revoluţionat paradigma acestei perioade tumultoase din viaţa fiecărui individ. Mesajul este clar: Adolescenţa va fi privită atât ca o perioadă a marilor oportunităţi, cât şi ca una a unei mari sensibilităţi şi a unui enorm potenţial de transformare.

  • Cum să sprijini un adolescent pentru a valorifica la maximum această etapă din viaţa lui?
  • Cum îl poţi susţine când este vulnerabil?
  • Ce poţi face tu pentru a crea un mediu favorabil ce îi va permite tânărului să-şi valorifice aptitudinile cu care a fost înzestrat?

Dacă acestea sunt întrebările cu care te trezeşti în minte, zi de zi, atunci aici este locul tău.

Ce vom afla, de-a lungul celor patru întâlniri:

1. Creierul adolescent: învăţăm despre mecanismele specifice acestei incredibile maşini de învăţare. Vom descrie creierul triunic – instinctual, emoţional, gânditor şi cum îşi arată acestea valenţele în viaţa cotidiană a tânărului.

2. Sarcinile de dezvoltare ale adolescenţei: valorile personale, identificarea grupului social şi imaginea de sine.

3. Sănătatea mintală: discutăm despre cele mai frecvente probleme de sănătate mintală ce afectează tinerii aflaţi în perioada adolescenţei şi descriem profilurile de învăţare neuniforme – neurodiverşi.

4. Cum ne conectăm şi cum menţinem o relaţie bună cu adolescenţii: analizăm tiparele sănătoase de somn, experienţele de stres pozitiv, precum şi utilizarea sau abuzul de tehnologie.

În încheierea cursului vă promit că veţi dobândi o perspectivă pozitivă asupra relaţiei cu adolescentul din preajma dumneavoastră şi o rezilienţă crescută la provocările cu care vine această etapă din dezvoltarea umană.

Despre Alina Costache

Psiholog cu atestat de liberă practică în Psihologie clinică şi psihoterapeut cognitiv – comportamental în formare, membru al Colegiului Psihologilor din România.

Drumul meu până aici, înseamnă peste 25 de ani de lucru cu oamenii, în domeniul consultanţei în relaţii publice şi al comunicării publice. Peste 1,000 de evenimente, traininguri, workshopuri şi ateliere organizate pentru instituţii şi companii din medii şi culturi diferite. Pasiunea pentru mintea şi sufletul omului au fost fundament solid pentru continua mea dezvoltare şi creştere, pregătindu-mă pas cu pas pentru reorientarea profesională de la mijlocul vieţii.

Experienţă

  • Psiholog clinician, Clinica Serenity – aprilie 2019 – prezent
  • Psihodiagnostic şi evaluare psihologică clinică pentru copii, adolescenţi, adulţi, varstnici
  • Evaluarea stării de sănătate mentală; Evaluări cognitive, comportamentale sau afective;
  • Evaluarea personalităţii şi a mecanismelor de adaptare;
  • Evaluarea dezvoltării psihologice;
  • Evaluarea unor aspecte psihologice specifice cuplului, familiei, grupurilor, dar şi a contextului familial, profesional, socio-economic în care se manifestă aceste aspecte psihologice.
  • Consiliere şi psihoterapie individuală sau de grup pentru adulţi, copii, adolescenţi, de cuplu sau/şi de familie (autocunoaştere, autovalorizare, dobândirea cotrolului emoţional, îmbunătăţirea relaţiilor interpersonale, decesul unui membru al familiei, anxietate, depresie, atacuri de panică, fobii, tulburări alimentare, adicţii, conflicte de orice natură etc.);
  • Consiliere şi psihoterapie de cuplu şi familie (certuri, infidelitate, deteriorarea relaţiei, comunicare defectoasă, agresivitate, divorţ, despărţire etc);
  • Consiliere psihologică pentru dezvoltare şi autocunoaştere;
  • Parenting şi indrumare.