Header site

Celebrități care folosesc homeopatia: de la vedete din sport până la staruri de cinema și chiar membri ai caselor regale

Ai încercat homeopatia? Dacă nu, poate vei fi surprins să afli câți susținători celebri are acest tip de terapie complementară medicamentoasă. Personalități de prim rang, precum David Beckham, Jude Law, Helena Bonham Carter, Jennifer Aniston și Chris Martin, sunt fani declarați ai homeopatiei. Indiferent de posibilitățile financiare pe care le au, precum și accesul la cele mai bune tratamente, aceștia, la fel cu familia regală britanică, aleg homeopatia.

Multe vedete, cum ar fi Cindy Crawford și Roger Daltrey, au descoperit homeopatia datorită unei afecțiuni medicale cu care se confruntau copiii lor și au constatat că homeopatia a avut rezultate acolo unde terapia convențională nu a reușit să ajute. Alte celebrități, cum ar fi Jade Jagger, Carol Smillie și Gaby Roslin, folosesc și ele tratamente homeopatice pentru copiii lor, iar Helena Bonham Carter a reușit să rămână gravidă pentru a doua oară cu ajutorul homeopatiei.

Membri ai familiei regale britanice folosesc homeopatia

Unul dintre cei mai cunoscuți susținători ai homeopatiei sunt (sau au fost) membrii familiei regale britanice, inclusiv Regina Elisabeta a II-a și Prințul Charles, iar mai recent, Prințul Harry și Meghan Markle. Regina a fost patron al Spitalului Regal de Medicină Integrată din Londra (fostul Spital Homeopatic Regal din Londra) și a declarat de multe ori că nu călătorește niciodată fără trusa ei de medicamente homeopatice.

Povești personale ale celebrităților

Milioane de oameni folosesc homeopatia în fiecare an iar Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat că homeopatia este al doilea cel mai utilizat sistem medical la nivel mondial.

Roger Daltrey, solistul trupei The Who, mulțumește homeopatiei pentru salvarea vieții fiului său, care la nouă luni a dezvoltat probleme gastrointestinale. El a declarat: „Auzeam despre homeopatie, așa că am găsit un doctor și l-am dus pe fiul meu acolo. I-a dat niște medicamente. În două săptămâni, a început să ia în greutate și să păstreze mâncarea. Problema a revenit periodic timp de câțiva ani, dar acum are 27 de ani, este un tânăr sănătos și în formă.

Sportivii de top și homeopatia

Homeopatia are un palmares impresionant și în lumea sportului. Când David Beckham și-a rupt piciorul chiar înainte de Cupa Mondială din 2002, a declarat lumii rezultatele impresionante ale tratamentului primit cu medicamente homeopatice. Un studiu realizat de cercetători din Koblenz a constatat că aproape toți (92%) medicii echipelor din liga germană de fotbal prescriu homeopatie. Homeopatia a fost întotdeauna populară în Europa, unde unul din trei oameni o folosesc în 40 din cele 42 de țări ale UE.

Usain Bolt, cel mai rapid om din lume, este și el un fan declarat, povestind că a folosit homeopatia de la vârsta de 16 ani.

Annabel Croft, fostă jucătoare profesionistă de tenis și numărul 1 britanic la femei, își descrie utilizarea homeopatiei: „Am folosit Gelsemium în trecut pentru a-mi calma nervii înainte de a fi prezenta la Wimbledon.

Jennifer Aniston, Cate Blanchett și Emma Watson sunt cunoscute pentru utilizarea remediilor Bach Flower, renumite pentru tratarea șocului și a stresului.

Annabel Croft continuă: „Homeopatia tratează cauzele reale ale bolii în organism, nu doar simptomele – așa cum face medicina convențională. Întregul concept avea atât de mult sens pentru mine. A fost un moment de cotitură uriaș.

Medicamentele homeopatice și eficacitatea lor

Medicamentele homeopatice sunt folosite de sute de ani pentru a trata o gamă largă de afecțiuni de sănătate, precum și leziuni sportive. Astăzi, fabricarea medicamentului homeopatic respectă regulile generale de bune practici de fabricare a medicamentelor si mai ales sunt conforme cu specificațiile tehnice și știintifice ale oricărui alt medicament. Originalitatea medicamentului homeopatic constă în faptul că sursa de materie primă este naturală și provine din mediul vegetal, animal, mineral, fără o intervenție “chimizantă”. Acestea sunt realizate din cantități extrem de mici de nanoparticule extrase din plante, animale sau minerale.

Medicamentele conțin substanțe active dinamizate încât în chimie și fizică este dificil să se măsoare obiectiv efectele acestora în corpul uman. Ingredientele active nu apar în testele riguroase de droguri efectuate asupra sportivilor.

Terapia Homeopatică este aprobată de Comitetul Olimpic Internațional, iar Agenția Mondială Anti-Doping (WADA) consideră medicamentele homeopatice libere de restricții, cu excepția cazului în care acestea sunt produse din substanțe listate ca interzise.

Medicamente homeopatice populare și utilizarea lor

Cel mai cunoscut medicament homeopat este Arnica montana. Această plantă montană este folosită tradițional pentru vânătăi și dureri musculare, precum și pentru o gamă largă de alte simptome. „Sunt un fan al Arnica și recomand tuturor sportivilor din programul meu Street Athletics să o aibă în trusa lor pentru a ajuta la entorse și întinderi,” a spus Linford Christie.

Un studiu publicat în 2003 a analizat 82 de alergători de maraton din două studii randomizate dublu-orb controlate cu placebo. Alergătorii au evaluat durerile musculare imediat după cursa de maraton. Cei care au luat Arnica au raportat o scală mai mică a durerii comparativ cu cei care au primit placebo.

Alte medicamente utilizate frecvent includ:

 • Ruta graveolens: folosită pentru leziuni ale articulațiilor, tendoanelor sau cartilajelor.
 • Calendula – sau faimoasele gălbenele sunt un tratament de prim ajutor care vindecă iritațiile pielii, cum ar fi tăieturi, zgârieturi, iritații, arsuri minore și arsuri solare.
 • Rhus tox: utilizat pentru luxații, tendinită, nevrite și artrită.
 • Hypericum: folosit pentru leziuni ale nervilor, în special la extremități, cum ar fi vârfurile degetelor.
 • Symphytum: utilizat pentru leziuni osoase sau fracturi.

Există peste 3000 de medicamente homeopatice în uz, dintre care cel puțin 60 pot ajuta la recuperarea după leziuni aferente accidentărilor sportive. Medicamentele homeopatice sunt ușor de administrat și au termene de valabilitate lungi, astfel încât pot fi incluse în trusa de prim ajutor a sportivului.

Evaluare individualizată

Deși există medicamente homeopate cunoscute pentru problemele generale de sănătate, ideal este ca medicamentul homeopatic potrivit să fie ales în funcție de simptomele specifice și constituția individuală a fiecărei persoane. Numai după o evaluare inițială amănunțită, un medic cu competență în homeopatie poate alege cel mai adecvat medicament pentru pacient.

Într-o lume în care medicina convențională domină, homeopatia continuă să câștige teren și să atragă un număr tot mai mare de adepți, inclusiv personalități celebre și respectate. De la regalități la sportivi de top și actori de Hollywood, numeroase vedete aleg homeopatia pentru beneficiile sale asupra sănătății și bunăstării generale. Poate că este timpul să explorezi și tu această opțiune și să vezi ce schimbări pozitive va aduce homeopatia în viața ta.

Surse:

 1. Tierney LM, McPhee SJ, Papadakis MA (Editors), 2003. Current Medical Diagnosis & Treatment. Revised ed. Appleton & Lange. Page 1701.
 2. The Homeopathic Revolution: Why Famous People and Cultural Heroes Choose Homeopathy by Dana Ullman pp.162-163
 3. http://www.homeopathic.org/content/the-who-frontman-roger-daltrey-has-publicly-stated-that-his-son-jamies-life-was-saved-by-hom
 4. https://www.the-cma.org.uk/Articles/The-German-Football-Team-Uses-Homeopathic-Remedies-4662/
 5. EU parliamentary report 1997
 6. https://thehealthnuttas.com/blog//homeopathic-remedies
 7. https://www.telegraph.co.uk/lifestyle/wellbeing/5576901/Annabel-Croft-Why-I-have-come-to-rely-on-homeopathic-medicine.html
 8. Mintel Report of Comp Med 2007
 9. http://www.britishhomeopathic.org/media_centre/facts_about_homeopathy/popularity_and_market_place.html
 

Din aceeași categorie:​

Cele mai recente articole: