Sănătatea femeii și impactul asupra carierei: între burnout, sindromul impostorului...
Read MoreEste adesea dificil pentru medici să diagnosticheze bolile autoimune. Majoritatea bolilor autoimune nu pot fi diagnosticate cu un test specific. Poate fi confuz să înțelegeți simptomele. Motivul pentru aceasta este că multe boli autoimune au simptome similare. Multe alte boli au, de asemenea, simptome similare, cum ar fi durerile musculare. Diagnosticul poate dura mult timp și necesită vizite la o varietate de medici.
Dacă bănuiți că o boală autoimună vă cauzează simptomele, urmați acești pași:
Identificarea simptomelor pe care le prezinți și a medicilor specialiști care să se ocupe de ele, poate fi o misiune dificilă. Dacă vei consulta un specialist, asigură-te că ai un medic principal care să te sprijine. Adesea, medicul de familie poate ajuta să coordonezi întregul proces, dacă trebuie să consulți mai mulți specialiști. Iată câțiva specialiști care tratează bolile autoimune:
Există multe tipuri de medicamente utilizate pentru a trata bolile autoimune. Tipul de medicament de care aveți nevoie depinde de boala pe care o aveți, de cât de gravă este și de simptomele dumneavoastră. Tratamentul poate face următoarele:
Unii oameni pot folosi medicamente fără prescripție medicală pentru simptome ușoare, cum ar fi aspirina și ibuprofenul pentru durerea ușoară. Alții cu simptome mai severe pot avea nevoie de medicamente eliberate pe bază de rețetă pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor, cum ar fi durerea, umflarea, depresia, anxietatea, problemele de somn, oboseala sau erupțiile cutanate. Pentru alții, tratamentul poate fi la fel de implicat ca și operația.
Unele boli autoimune, cum ar fi diabetul și bolile tiroidiene, pot afecta capacitatea organismului de a produce substanțele de care are nevoie pentru a funcționa. În cazul diabetului zaharat, injecțiile cu insulină sunt necesare pentru a regla zahărul din sânge. Inlocuirea hormonilor tiroidieni restabileste nivelul hormonilor tiroidieni la persoanele cu tiroida insuficienta.
Unele medicamente pot suprima activitatea sistemului imunitar. Aceste medicamente pot ajuta la controlul procesului bolii și la menținerea funcției organelor. De exemplu, aceste medicamente sunt folosite pentru a controla inflamația rinichilor afectați la persoanele cu lupus pentru a menține rinichii să funcționeze. Medicamentele utilizate pentru suprimarea inflamației includ chimioterapia administrată în doze mai mici decât pentru tratamentul cancerului și medicamentele utilizate la pacienții care au suferit un transplant de organ pentru a proteja împotriva respingerii. O clasă de medicamente numite medicamente anti-TNF blochează inflamația în unele forme de artrită autoimună și psoriazis.
La unii oameni, bolile autoimune pot fi ușoare. Alții vor trebui să pună mult timp și grijă în gestionarea stării lor. Cu toate acestea, majoritatea persoanelor cu afecțiuni autoimune sunt capabile să trăiască o viață plină și plăcută.
Sănătatea femeii și impactul asupra carierei: între burnout, sindromul impostorului...
Read MoreSănătatea femeii: echilibrul hormonal, cheia bunăstării fizice și emoționale Ca...
Read MoreBoala obrajilor pălmuiți: cauze, simptome și tratament Boala obrajilor pălmuiți,...
Read MoreHomeopatia pentru copii în timpul sărbătorilor: Remedii blânde pentru sănătate...
Read MoreSănătatea femeii și impactul asupra carierei: între burnout, sindromul impostorului...
Read MoreSănătatea femeii: echilibrul hormonal, cheia bunăstării fizice și emoționale Ca...
Read More#CONCURS 8 martie: Câștigă un Set Cadou Rustic Argan! La...
Read MoreCadouri speciale de 1 și 8 Martie – Idei unice...
Read MoreEquilibrum Fest revine la București – trei zile dedicate sănătății,...
Read MoreSubstanța interzisă în Europa: Bisfenolul A și impactul său asupra...
Read MoreEști persoană fizică? Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit aferent...
Read MoreDerby-ul Solidarității: Dinamo 1948 și FCSB joacă dumincă pentru copiii...
Read More