Sănătatea femeii și impactul asupra carierei: între burnout, sindromul impostorului...
Read MoreCel mai frecvent, menopauza apare între anii 45 și 55. Instalarea completă durează în jur de 7 ani, dar poate depăși chiar 10 în unele cazuri. Este greu de stabilit cu exactitate un moment în care se va instala menopauza, deoarece depinde de mulți factori diferiți. Începând cu cei genetici și continuând cu stilul de viață, inclusiv fumatul ori nivelul de activitate fizică zilnică, multe detalii pot afecta apariția menopauzei
Fiecare femeie va fi afectată într-un mod unic de instalarea menopauzei, dar este foarte frecventă schimbarea celulelor adipoase, astfel încât va apărea un surplus de lkilograme. De asemenea, structura oaselor se va modifica, iar inima poate să dea și ea niște semnale de alarmă.
Acesta este principalul simptom al menopauzei, fiind precedat de cicluri menstruale neregulate.
Acestea se manifestă prin senzații bruște de căldură, care determină înroșirea feței și a părții superioare a corpului, precum și transpirații abundente. Deși sunt foarte neplăcute, vestea bună este că durează doar câteva minute. Nu există un număr minim sau maxim de bufeuri care pot apărea într-o zi sau într-o anumită perioadă de timp.
Sunt tot un fel de bufeuri, dar care apar în mijlocul nopții.
Mucoasa vaginului devine mai uscată și mai subțire, pierzându-și elasticitatea. Acest simptom se manifestă cel mai acut în timpul actului sexual, fiind necesară utilizarea unui lubrifiant.
Dacă ai probleme cu somnul pentru o perioadă îndelungată de timp, se poate să te afli la menopauză. Aceste insomni se manifestă atât la culcare, când vei adormi cu dificultate, dar și pe durata nopții, dacă te trezești și nu mai poți să te culci la loc.
Dacă simți nevoia să urinezi mai des, se poate să ai o infecție a vezicii urinare. Acest simptom poate fi cauzat de instalarea menopauzei.
Tot în această perioadă se poate să te surprinzi trecând printr-un carusel de emoții, care poate include oboseală, iritare, stres, anxietate, etc.
Înaintarea în vârstă și menopauza vin la pachet cu oase slăbite și apariția osteoporozei. Medicul de familie îți poate recomanda suplimente cu calciu și vitamina D, precum ți multă mișcare în aer liber.
Datorită modificărilor hormonale, dar și schimbărilor de dispoziție, este posibil să te confrunți cu acumularea unor kilograme în plus. Este important să ții greutatea sub control, deoarece va fi destul de dificil să revii la un număr mai mic de kilograme, ulterior. Modificările hormonale înseamnă că organismul tău va stoca o cantitate mai mare de grăsimi și va arde un număr mai mici de calorii. Pentru a evita o schimbare majoră în aspectul tău exterior, se recomandă să reduci stresul, să faci mai mult sport și mișcare fizică, să renunți la alcool, la fumat și la alimentele care nu sunt tocmai sănătoase.
Vizitele la medicul de familie sunt recomandate să fie mai dese în această perioadă delicată din viața ta. Acesta poate decide administrarea unui tratament care să minimizeze simptomele cu care te confrunți, dar este o decizie pe care trebuie să o luați împreună.
Acest articol este unul informativ și nu ține cont de consult medical. Pentru ca sănătatea ta să beneficieze de consult de specialitate, adresează-te întotdeauna medicului de familie.
Sănătatea femeii și impactul asupra carierei: între burnout, sindromul impostorului...
Read MoreSănătatea femeii: echilibrul hormonal, cheia bunăstării fizice și emoționale Ca...
Read More#PovesteaMea – Când corpul îți vorbește: Lecția pe care am...
Read MoreMenopauza și homeopatia: Alegerea înțeleaptă și naturală pentru o tranziție...
Read MoreSănătatea femeii și impactul asupra carierei: între burnout, sindromul impostorului...
Read MoreSănătatea femeii: echilibrul hormonal, cheia bunăstării fizice și emoționale Ca...
Read More#CONCURS 8 martie: Câștigă un Set Cadou Rustic Argan! La...
Read MoreCadouri speciale de 1 și 8 Martie – Idei unice...
Read MoreEquilibrum Fest revine la București – trei zile dedicate sănătății,...
Read MoreSubstanța interzisă în Europa: Bisfenolul A și impactul său asupra...
Read MoreEști persoană fizică? Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit aferent...
Read MoreDerby-ul Solidarității: Dinamo 1948 și FCSB joacă dumincă pentru copiii...
Read More