Boala obrajilor pălmuiți: cauze, simptome și tratament Boala obrajilor pălmuiți,...
Read MoreAlergiile reprezintă probleme ale sistemului imunitar. În diferite situații, organismul va reacționa la o alarmă falsă, provocând o reacție alergică. În mod normal, sistemul imunitar ar trebui să lupte împotriva microbilor, dar atunci când lucrurile nu se întâmplă cum trebuie, apar reacții foarte grave la lucruri banale, cum ar fi praful, polenul sau mucegaiul.
Toți acești stimuli care pornesc sistemul imunitar, se cheamă alergeni. Dacă sistemul imunitar nu funcționează la parametri normali, el va crede că alergenii sunt agenți dăunători, care atacă organismul. Din acest motiv, va fi pornită apărarea, care constă în niște anticorpi, respectiv imunoglobulina E (IgE). Rezultatul acestei apărări este o eliberare rapidă și puternică de histamină, care va provoca o reacție alergică, ce poate fi localizată în nas (alergie nazală), în plămâni (astm sau tuse). Dacă întreg corpul este afectat de această reacție alergică, simptomele pot fi foarte grave.
Toate aceste simptome pot afecta destul de mult viața și activitățile obișnuite ale unui copil. El nu va mai putea să se odihnească cum trebuie, iar asta va duce la o slabă concentrare la școală. Va rezulta un sentiment de frustrare și neputință, accentuat de faptul că respirația este îngreunată, fiind însoțită de tuse și mâncărimi.
Deoarece în majoritatea cazurilor, situația nu este gravă și se datorează unor cauze sezoniere sau punctuale, îl poți proteja pe copilul tău cu ajutorul următoarelor recomandări:
În cazul în care alergia s-a declanșat, este recomandat de urgență un control medical, pentru evitarea oricăror situații neplăcute sau complicații medicale. Printre tratamentele pe care le poate primi copilul tău se numără:
Deoarece simptomele ușoare ale alergiilor pot fi ușor confundate cu ale altor afecțiuni (cum este și răceala), dar și pentru că în situațiile grave este nevoie de intervenție rapidă, se recomandă efectuarea unor teste specifice. Acestea pot diagnostica cu precizie, dacă este cazul, tipul de alergie existentă, precum și tratamentul recomandat.
Acesta măsoară existența anticorpilor IgE la anumiți alergeni, cum ar fi polenul, arahidele sau înțepăturile de albine. Pentru efectuarea acestui test se va zgâria pielea puțin și se va plasa o cantitate diluată de alegen. În cazul în care există alergie la respectivul alergen, pielea se va inflama în maxim 15 minute.
Acest tip de test măsoară și el anticorpii IgE la diferiți anticorpi și este recomandat atunci când este imposibilă realizarea unui test cutanat.
Acesta este un test destul de foarte mare importanță, dar care poate fi realizat doar sub supraveghere medicală de urgență. Copilul va primi pe care orală (sau va inhala) o cantitate mică de alergen, iar apoi se va aștepta apariția reacțiilor.
Confuzia între cele două afecțiuni este foarte comună, așa că trebuie să clarificăm puțin:
De cele mai multe ori, alergiile sunt ereditare, asta înseamnă că există deja în familie, în special la unul dintre părinți (cel puțin). Asta nu înseamnă că este obligatoriu ca această afecțiune să fie transmisă copiilor.
Pe de altă parte, în special în prezent, datorită condițiilor de viață ale copiilor (mâncare procesată, puține activități în aer liber, mult timp petrecut în interior în fața ecranelor, etc.), există situații în care copiii au alergii chiar dacă niciun membru al familiei nu prezintă acest tip de afecțiune.
Boala obrajilor pălmuiți: cauze, simptome și tratament Boala obrajilor pălmuiți,...
Read MoreHomeopatia pentru copii în timpul sărbătorilor: Remedii blânde pentru sănătate...
Read MoreExplozie de infecții respiratorii în școlile din Timișoara: Ce trebuie...
Read MoreAlimentația bebelușului: cum se manifestă o intoleranță? Primele luni de...
Read MoreSănătatea femeii și impactul asupra carierei: între burnout, sindromul impostorului...
Read MoreSănătatea femeii: echilibrul hormonal, cheia bunăstării fizice și emoționale Ca...
Read More#CONCURS 8 martie: Câștigă un Set Cadou Rustic Argan! La...
Read MoreCadouri speciale de 1 și 8 Martie – Idei unice...
Read MoreEquilibrum Fest revine la București – trei zile dedicate sănătății,...
Read MoreSubstanța interzisă în Europa: Bisfenolul A și impactul său asupra...
Read MoreEști persoană fizică? Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit aferent...
Read MoreDerby-ul Solidarității: Dinamo 1948 și FCSB joacă dumincă pentru copiii...
Read More