Header site

Ai o continuă senzație de frig? Află care sunt cauzele cele mai probabile și cum poți să depășești această neplăcere

Ești și tu una dintre persoanele cărora le e frig chiar și în cele mai caniculare zile? Bine ai venit în clubul nostru! Probabil că nu te așteptai la asta, dar adevărul este că suntem foarte mult care simțim acea senzație nesfârșită de a nete înfășura în plapuma preferată chiar și în mijlocul verii. 

Senzația continuă de frig poate fi un mister care te face să te întrebi dacă ești, de fapt, un urs polar într-un costum uman. Dar să lăsăm gluma la o parte și să dezgropăm secretele din spatele acestei perpetue stări de frig. Și, desigur, să găsim soluții pentru a o învinge!

De ce mi-e mereu frig?

Pentru a dezlega enigma, aruncăm o privire asupra motivelor potențiale. Acesta este un subiect care poate varia de la caz la caz, așa că nu uita să iei în considerare posibilele cauze înainte de a te considera cu adevărat un ghețar ambulant.

1. Genetica

Ești într-adevăr înrudit cu vreun urs polar? Nu? Cu toate acestea, genetica poate avea un rol important în ceea ce privește toleranța ta la frig. Dacă părinții sau bunicii tăi sunt întotdeauna la fel de entuziasmați de căldură precum un fulg de zăpadă în deșert, s-ar putea să ai o moștenire genetică ce îți ofere această minunată abilitate de a visa încontinuu la o zi cu 40 de grade Celsius.

2. Metabolismul tău

Un alt vinovat potențial este metabolismul tău. Dacă ai un metabolism mai lent, corpul tău poate să producă mai puțină căldură, ceea ce duce la o senzație de frig constantă. Acesta este un motiv pentru care îți recomandăm să devii cel mai bun prieten unei ciocolate calde sau a unei farfurii pline de supă.

3. Reglarea temperaturii corporale

Corpul tău are propriul termostat intern și, uneori, acesta poate fi setat la o temperatură mai mică. Acest lucru poate fi influențat de multe aspecte, cum ar fi stresul, anxietatea, obiceiurile de somn sau starea de sănătate generală. Poate că ai fi trebuit să lași termostatul la o temperatură mai ridicată când te-ai născut, dar hai să vedem cum poți să-i dai o mână de ajutor să-l setezi corect.

4. Stilul de viață

Apoi, avem stilul de viață. Dacă ești genul de persoană care preferă să lucreze de la un birou cu aer condiționat în loc să facă mișcare în aer liber, corpul tău s-ar putea să nu fie obișnuit cu temperaturile exterioare. Mai mult decât atât, obiceiurile alimentare, precum consumul insuficient de calorii sau vitamine, pot contribui și ele la senzația constantă de frig.

Ce poți face în legătură cu asta?

Din fericire, există soluții pentru a învinge acest frig persistent și pentru a te simți mai confortabil în propria piele. Așadar, să luăm în calcul câteva strategii amuzante și prietenoase pentru a-ți recâștiga senzația de căldură la care visezi.

1. Pune-ți pe tine cât mai multe straturi de haine

Acesta este o soluție clasică, să apelezi la metoda “layers”. În loc să mergi la cumpărături pentru o haină groasă de iarnă, poți să-ți pui pe tine mai multe straturi subțiri de haine.  

2. Consumă alimente sănătoase și calorice

E timpul să te transformi într-un “nutriționist amator”! Consumă alimente bogate în calorii și nutrienți pentru a-ți hrăni corpul. Nu doar că vei simți o creștere a energiei, dar îți vei oferi și un scut împotriva frigului. Dacă ai nevoie de inspirație, gândește-te la felul în care pinguinii mănâncă pește pentru a-și menține ridicată temperatura corpului.

3. Antrenează-ți metabolismul

Exercițiile fizice regulate pot să-ți crească metabolismul și să-ți ofere o senzație mai plăcută de căldură. În plus, nu trebuie să te simți ca și cum ai fi în mijlocul unui antrenament olimpic. Plimbările în aer liber sau exercițiile de yoga pot face minuni pentru starea ta generală de bine și pentru modul în care organismul își reglează temperatura.

4. Reglează-ți termostatul emoțional

Acesta este unul dintre cele mai interesante aspecte ale rezolvării misterului frigului tău. Încălzirea interioară vine adesea dintr-o stare de bine emoțională. Încearcă săi reduci stresul, să meditezi, să te bucuri de hobby-urile tale și să petreci timp cu prietenii și familia. Un zâmbet sau o glumă bună pot topi chiar și cele mai reci inimi.

5. Consumă băuturi calde

În zilele reci, nu există nimic mai reconfortant decât să bei o ceașcă de ceai sau ciocolată caldă. De ce să nu adaugi un strop de căldură în viața ta cu o selecție de băuturi delicioase și calde?

În concluzie, misterul frigului etern poate fi dezlegat și învins cu o abordare plină de umor și optimism. Poate că ești doar un suflet rece, dar asta nu înseamnă că trebuie să rămâi așa pentru totdeauna. Cu câteva modificări simple în viața ta, poți să îl învingi și să te bucuri de fiecare zi cu zâmbetul pe buze, fără să te mai gândești la frig. Așa că, nu lăsa frigul să te doboare. Încălzește-ți inima și bucură-te de căldura vieții!

 

Din aceeași categorie:​

Cele mai recente articole: