Header site

3 Tratamente homeopate specifice pentru alergia la ambrozie

Dacă suferi de alergie la polen, rinită alergică sau oricare altă alergie sezonieră, știi cât de enervant poate fi când simptomele specifice încep să își facă apariția. Nas înfundat, congestie nazală, ochi apoși sau mâncărime, strănut, tuse, nas care te mănâncă, uscăciune la nivelul cerului gurii sau gâtului, presiune la nivelul sinusurilor și dureri faciale, piele umflată și cu nuanță albastră sub ochi (denumite și “ochi umflați alergici”), scăderea simțului mirosului sau gustului – sună familiare aceste simptome? Atunci ești pe pagina potrivită. Află în continuare despre cele mai des utilizate 3 remedii homeopate pentru a te ajuta în lupta cu alergia la ambrozie. 

Medicamentele homeopate pot trata reacțiile alergice cu are te confrunți, deoarece acționează la cauzele profundă, nu doar la nivelul simptomelor. Componentele medicamentelor homeopate sunt complet naturale. Acesta este motivul pentru care ele nu au efecte secundare cunoscute.

Pe de altă parte, dacă ai încercat deja o varietate de medicamente convenționale fără prescripție medicală, pentru a-ți controla simptomele, știi că acestea tind adesea să facă o persoană să se simtă somnolentă, agitată sau pur și simplu rău. Ar trebui să știi că remediile homeopate sunt lipsite de astfel de efecte secundare cunoscute și sunt eficiente, având rezultate rapide.

 Când se tratează alergii la ambrozie în homeopatie, medicul homeopat sau farmacistul homeopat va lua în considerare simptomele individuale ale pacientului. Aceste simptome pot include umflarea pleoapelor, mâncărimea ochilor, secreția nazală apoasă, strănut, tuse, iritații și alte reacții specifice ale corpului la expunerea la ambrozie.

Ce este alergia

Alergia este un tip de sensibilitate în corpul tău. Ea se dezvoltă atunci când elemente nocive afectează puterea de rezistență a organismului. Acesta răspunde prin declanșarea unei reacții alergice. Factorii responsabili pentru o reacție alergică sunt numiți alergeni. 

Diverse tipuri de alergii pot apărea în corpul tău. Unele sunt ocazionale, altele persistă tot timpul anului, iar unele pot dura o viață. Este de remarcat faptul că 10-30 la sută din populația lumii suferă de o reacție alergică.

Remedii homeopate pentru alergia la ambrozie

Medicamentele homeopate pot trata eficient o reacție alergică acută și funcționează, de asemenea, pentru gestionarea tendinței cronice către alergia la polen. Cu utilizarea tratamentului homeopatic potrivit, intensitatea și frecvența simptomelor scad treptat cu fiecare atac.

Medicamentele alopate, antihistaminicele, sunt cel mai adesea utilizate pentru tratarea reacțiilor alergice în sistemul de medicină convențională. În timp ce ajută la gestionarea unei reacții alergice acute, acestea acționează doar pe termen scurt și temporar. Utilizarea excesivă a acestor medicamente poate provoca efecte secundare precum amețeală, somnolență, neliniște, greață și confuzie.

Medicamentele homeopate, pe de altă parte, nu au efecte secundare cunoscute. Ele ajută la reglarea sistemului imunitar hiperactiv și reprezintă o modalitate sigură și naturală de tratament pentru alergiile sezoniere la polen.

  1. Ambrosia – este un medicament homeopat natural preparat din planta cu același nume. Este un excelent medicament homeopat pentru combaterea alergiilor la polen cauzate de ambrozie. Caracteristicile specifice care apar includ ochi apoși și mâncărime insuportabilă a pleoapelor. Arsură și furnicături în ochi sunt, de asemenea, prezente. Se simte o senzație de înfundare a nasului cu secreție nazală apoasă. Pot apărea strănuturi violente care pot provoca sângerări nazale. Congestia sinusurilor, însoțită de o tuse iritantă, este o altă caracteristică asociată. Ambrosia este folosită și ca măsură preventivă pentru alergiile la ambrozie, iar utilizarea sa este recomandată înainte de sezonul ambroziei.
  2. Apis Mellifica – este un remediu homeopat derivat din veninul de albină. Este utilizat în homeopatie pentru tratarea unei varietăți de afecțiuni și simptome, printre care problemele de piele și umflăturile, în special atunci când acestea sunt însoțite de mâncărime intensă și arsuri. Este un remediu frecvent utilizat pentru tratarea edemelor sau umflăturilor, în special atunci când zona afectată devine roșie și fierbinte. Apis Mellifica este, de asemenea, folosit pentru tratarea reacțiilor alergice, inclusiv a alergiilor oculare, când ochii devin roșii și lăcrimează excesiv. Pentru alergii oculare cu pleoape excesiv de umflate Apis Mellifica este indicat atunci când pleoapele sunt foarte umflate din cauza alergiilor oculare. Împreună cu aceasta, conjunctiva este de culoare roșie strălucitoare. Există lăcrimare fierbinte și abundentă. Simptomele includ senzații de arsură și usturime în ochi. Senzația de înțepătură în ochi este, de asemenea, caracteristică. Se poate observa lipirea pleoapelor. Ochii sunt, de asemenea, sensibili la lumină.
  3. Poumon Histamine – este un medicament homeopat derivat din histamina, o substanță implicată în răspunsul alergic al organismului. Acest medicament urmează principiile homeopatiei, care implică diluarea și dinamizarea substanței originale pentru a-i spori proprietățile terapeutice. Medicamentul homeopat „Poumon Histamine” este formulat special pentru alergia la ambrozie, având ca scop stimularea mecanismelor de autovindecare ale organismului și ameliorarea simptomelor asociate cu expunerea la polen de ambrozie.

Mecanismul unei alergii la polen

Atunci când un alergen (cum ar fi polenul) pătrunde în organismul unei persoane cu un sistem imunitar sensibil, declanșează producerea de anticorpi pentru a lupta împotriva particulelor străine. Acești anticorpi sunt proteine mici care se leagă de granulele de polen și se leagă și de alte celule albe din sânge. Data viitoare când polenul intră în nas, aceste celule se rup pentru a elibera histamina, care este o substanță chimică eliberată de organism pentru a direcționa o reacție inflamatorie împotriva corpurilor străine. O cantitate mare de histamină eliberată provoacă mâncărime, umflarea țesuturilor afectate, producerea de mucus, spasme musculare și alte simptome ale unei alergii.

Amploarea tratamentului homeopatic

Tratamentul homeopatic constituțional ajută la corectarea sau modificarea naturii sensibile a sistemului imunitar al persoanelor alergice, oferind astfel o vindecare pe termen lung. Dacă sistemul imunitar al unei persoane a devenit hipersensibil, în fundal trebuie să existe ceva care l-a făcut astfel. Așadar, care sunt lucrurile care au determinat sistemul imunitar să devină atât de hipersensibil? 

Starea constantă de stres timp de săptămâni sau chiar luni produce cortizol, hormonul indus de stres al organismului. Când cortizolul devine crescut și rămâne așa pentru o perioadă îndelungată, afectează celulele care alcătuiesc sistemul imunitar. Prin urmare, starea de stres prelungită poate afecta sistemul imunitar, făcându-l hipersensibil. 

Atunci când cineva se află într-o situație stresantă, poate reacționa diferit la stres. Un medic homeopat caută reacția exactă pe care persoana o exprimă sau o simte din cauza stresului și alege medicamentul în consecință. Acesta este doar un singur exemplu de selecție a remediului. La fel, există mulți alte factori care trebuie luați în considerare pentru a alege un remediu potrivit pentru pacient. Există diferite tipuri de emoții precum tristețe, furie, frustrare, teamă, neliniște. Unele persoane își reprimă în mod constant emoțiile naturale din cauza unor circumstanțe inevitabile, iar această reprimare afectează direct sistemul lor imunitar. Așadar, un medic homeopat încearcă să afle care este exact factorul emoțional care a fost reprimat și selectează în consecință un remediu constituțional care ajută la modificarea sistemului imunitar al pacientului, pentru a funcționa normal. 

Tratamentul homeopatic constituțional oferă o vindecare pe termen lung pacientului alergic. Pe lângă asta, există multe remedii care sunt administrate pentru a gestiona simptomele acute ale bolii alergice. În timpul crizelor acute ale problemelor alergice, există diverse medicamente utilizate în mod specific pentru simptomele specifice, care pot fi administrate pentru a gestiona starea acută.

Dacă tu sau cineva apropiat, suferiți de alergia la ambrozie, solicită de urgență un consult medical de specialitate, pentru a primi tratament adecvat și a evita situațiile neplăcute, ce pot pune în pericol bunăstarea generală. 


Din aceeași categorie:​

Cele mai recente articole: