Sănătatea femeii și impactul asupra carierei: între burnout, sindromul impostorului...
Read MoreA fi capabil să fii tu cu adevărat, este una dintre cele mai puternice componente ale unei bune sănătăți mintale.
Deși în trecut era un tabu să discutăm despre afecțiunile mintale, în prezent, oamenii au devenit conștienți de sine și importanța sănătății mintale. Lucrurile s-au schimbat definitiv, iar pentru a recunoaște acest lucru, în fiecare an pe 10 octombrie este marcată Ziua Mondială a Sănătății Mintale.
Tema Zilei Mondiale a Sănătății Mintale pentru 2022 este „Sănătatea mintală într-o lume inegală”, fiind anunțată oficial de Federația Mondială pentru Sănătate Mintală.
Fiecare persoană trebuie să fie conștientă de punctele sale forte, dacă își dorește să atingă o bună stare mentală completă. Acest lucru poate fi atins prin diferite metode, de la meditație, cursuri de dezvoltare personală sau lucrul cu un specialist în sănătate mintală.
”Tot stresul, anxietatea, depresia încep în momentul în care ignorăm cine suntem și începem să trăim pentru a le face pe plac altora.” – Paulo Coelho, 2014
Tulburările mintale apar atunci când sănătatea noastră mintală este compromisă sau neglijată atât de mult încât ne afectează capacitatea de a funcționa în viața de zi cu zi. Nu există o cauză unică pentru afecțiunile mintale. O serie de factori pot contribui la riscul de boli mintale, printre care:
Experiențe de viață adverse timpurii, cum ar fi traume sau antecedente de abuz (de exemplu, abuz asupra copiilor, agresiune sexuală, martori ai violenței etc.)
Experiențe legate de alte afecțiuni medicale (cronice), cum ar fi cancerul sau diabetul
Factori biologici sau dezechilibre chimice în creier
Consumul de alcool sau droguri
Mulți oameni au găsit, de asemenea, o ieșire prin impricarea în activități creative, cum ar fi scrisul și pictura, pentru a-și exprima emoțiile. Existența unui hobby care îți permite să-ți exprimi emoțiile poate ajuta la menținerea sănătății mintale stabile și poate continua să motiveze discuțiile despre sănătatea mintală și legătura ei cu bunăstarea individuală.
Sănătatea femeii și impactul asupra carierei: între burnout, sindromul impostorului...
Read MoreSănătatea femeii: echilibrul hormonal, cheia bunăstării fizice și emoționale Ca...
Read More#CONCURS 8 martie: Câștigă un Set Cadou Rustic Argan! La...
Read MoreCadouri speciale de 1 și 8 Martie – Idei unice...
Read MoreEquilibrum Fest revine la București – trei zile dedicate sănătății,...
Read MoreSubstanța interzisă în Europa: Bisfenolul A și impactul său asupra...
Read MoreEști persoană fizică? Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit aferent...
Read MoreDerby-ul Solidarității: Dinamo 1948 și FCSB joacă dumincă pentru copiii...
Read More