Header site

10 medicamente homeopate recomandate pentru seniori

Homeopatia este o formă de medicină alternativă care se bazează pe principiul vindecării prin similitudine. Această practică veche poate oferi soluții sigure și blânde pentru numeroasele probleme de sănătate întâmpinate de persoanele în vârstă. 

Află în continuare care sunt cele mai bune zece remedii homeopatice pentru afecțiunile comune întâlnite la seniori.

  1. Alumina: Acest remediu este recomandat pentru cei care se simt confuzi și deprimați, în special dimineața. Persoanele care pot beneficia de Alumina sunt ușor dezorientate și se simt agitate dacă sunt grăbite. Acest remediu este util și în cazurile de constipație severă, cu scaun dificil și în cazul tusei uscate și tusei.
  2. Ambra grisea: Pentru persoanele care trec prin momente de pierdere și tristețe, Ambra grisea poate fi de ajutor. Remediu este util pentru cei care se simt singuri și anxioși, evitând interacțiunea socială. Poate fi folosit și pentru tratamentul constipației, a insomniei și a vertijului.
  3. Arsenicum album: Persoanele care se tem excesiv de boală și de moarte și care sunt neliniștite, pot găsi alinare în Arsenicum album. Acest remediu este util pentru tratarea problemelor digestive, a pierderii poftei de mâncare și a insomniei.
  4. Baryta carbonica: Pentru cei care au dificultăți în luarea deciziilor și care se simt îngrijorați de lucruri neînsemnate, Baryta carbonica poate fi o opțiune. Acest remediu este util și în cazurile de vertij și de tuse.
  5. Carbo vegetabilis: Pentru cei care se simt apatici și indiferenți, Carbo vegetabilis poate aduce un impuls de energie. Remediu este util pentru tratarea problemelor digestive și a respirației dificile.
  6. Conium maculatum: Persoanele care se simt retrase și neliniștite pot găsi alinare în Conium maculatum. Remediu este util și pentru tratarea vertijului și a tusei uscate.
  7. Ignatia amara: Pentru cei care suferă de pierdere și tristețe, Ignatia amara poate aduce alinare. Acest remediu este util și în cazurile de insomnie și de spasme musculare.
  8. Lycopodium: Pentru cei care se simt anxioși și iritabili, Lycopodium poate oferi sprijin. Acest remediu este util pentru tratarea problemelor digestive și a urinării frecvente.
  9. Phosphoric acid: Pentru cei care se simt slabi și apatici, Phosphoric acid poate fi de ajutor. Acest remediu este util pentru tratarea problemelor digestive și a insomniei.
  10. Rhus toxicodendron: Pentru cei care se simt neliniștiți și rigizi, Rhus toxicodendron poate aduce alinare. Acest remediu este util pentru tratarea durerilor articulare și a durerilor de spate.

Este important să rețineți că aceste medicamente homeopatice ar trebui utilizate cu precauție și responsabilitate. Dacă simptomele persistă sau sunt cronice, este recomandat să consultați un medic homeopat pentru sfaturi suplimentare.

 

Din aceeași categorie:​

Cele mai recente articole: